Το περί ου ο λόγος «Edro ΙΙ», σημαίας Σιέρρα Λεόνε, που εδώ και χρόνια ξέμεινε στα αβαθή της Πέγειας, αποτελεί το πλέον περιζήτητο ντεκόρ για την τέλεση πολιτικών γάμων στην επαρχία Πάφου, ενδεχομένως και παγκύπρια.

Εχοντας δημιουργήσει πια ενιαίο και εντυπωσιακό σύνολο με μοναδικής φυσικής καλλονής περιοχή παρά τις Θαλασσινές Σπηλιές, το σκάφος αποτελεί ολοένα και αυξανόμενο σε ζήτηση προορισμό για τα ζευγάρια που φθάνουν στην Κύπρο από όλες τις χώρες της Ευρώπης, και όχι μόνο, για να τελέσουν τους πολιτικούς τους γάμους.

Βομβαρδίζουν με αιτήματα τέλεσης γάμων

Ατομα κυρίως από τη Βρετανία, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, «βομβαρδίζουν» τον Δήμο Πέγειας με αιτήματα τέλεσης των πολιτικών τους γάμων στο εν λόγω σημείο, για το 2019, συντείνοντας στο να μετατραπεί το πλοίο και η περιοχή της προσάραξης σε υπ’ αριθμόν ένα σκηνικό τέλεσης γάμων για την Πέγεια, μαζί με τη φημισμένη Βρύση των Πεγειώτισσων.

Οι αρμόδιοι στον Δήμο Πέγειας αναγνωρίζουν πως ο νέος χώρος διαθέτει πανοραμική θέα, που θεωρείται από τα κορυφαία σε ομορφιά τοπία της Κύπρου, γεγονός που συνέτεινε στην εμπορική αξιοποίησή του συνεπεία της προσάραξης του «Edro II».

Σκέφτονται την τουριστική αξιοποίηση

Επιβεβαίωσαν επίσης πως παρατηρείται μια ολοένα και αυξητική τάση τέλεσης πολιτικών γάμων από ζευγάρια που ζητούν το συγκεκριμένο ντεκόρ για την τέλεση των γάμων τους.

Η συνέχιση της ραγδαίας ζήτησης κατά το 2019, όπως καταγράφεται ήδη στις κρατήσεις από μελλόνυμφους του συγκεκριμένου χώρου, ωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», τη δημοτική Αρχή να αντιμετωπίσει το θέμα της περαιτέρω ανάδειξης του χώρου ως πρώτιστη προτεραιότητα της για τη διεθνή προβολή της περιοχής.

Πηγή: philenews