Ένα «μελόδραμα γέλιου» που ακροβατεί ανάμεσα στο αστικό δράμα, το μελό και τη φάρσα, «Τα μάτια» παρουσιάζεται στο Θέατρο του Νέου Κόσμου από τις 17 Ιανουαρίου. Οι ήρωές του είναι διαταραγμένοι και ακραίοι, αλλά εντέλει απολύτως οικείοι στον θεατή, αφού φέρουν τους δικούς του προβληματισμούς, τα απωθημένα, τα κόμπλεξ, τις πληγές και τις ήττες του.

Η Ναταλία και η Νέλα. Μητέρα και κόρη. Και οι δυο είναι Αργεντίνες, στο μικρό ισπανικό χωριό που ζουν όμως τώρα, είναι απλώς ξένες. Έφτασαν εδώ γιατί η Ναταλία ερωτεύτηκε τρελά έναν Ιταλό και τον ακολούθησε στην Ισπανία, όταν έφτασε όμως, εκείνος την εγκατέλειψε κι εκείνη το έριξε στο ποτό. Η Νέλα είναι ερωτευμένη με τον Πάμπλο, έναν 25χρονο εκ γενετής τυφλό. Όταν εμφανίζεται μια οφθαλμίατρος που του υπόσχεται πως θα τον θεραπεύσει (παρόλο που όλοι οι γιατροί ως τότε του το έχουν αποκλείσει), η Νέλα φοβάται ότι αν βρει το φως του θα την εγκαταλείψει.

Η Ελένη Ουζουνίδου που πρωταγωνιστεί στην παράσταση μας μιλάει για αυτό το απαιτητικό εγχείρημα.

Πώς συνδυάζετε 3 παραστάσεις φέτος (Αρίστο, Ψιλικατζού και Μάτια);
Με κέφι και τρομερή αγάπη για όλα !

Τι πραγματεύεται το έργο;
Είναι ένα μελόδραμα ! Με αφορμή την κλισέ ιστορία του νεαρού και εκ γενετής τυφλού, Πάμπλο, που ξαφνικά μια οφθαλμίατρος του λέει πως μπορεί να τον εγχειρήσει και να τον θεραπεύσει και το δίλημμα που προκύπτει, τίθενται ερωτήματα περί ύπαρξης και κυρίως περί έρωτα !

Ποιους προβληματισμούς θίγει;
Η Νατάλια, ο ρόλος που υποδύομαι, λέει κάποια στιγμή: «σου μιλάω από τη βαθιά ανάγκη να καταλάβω τι είναι όλη αυτή η τρέλα» εννοώντας τη ζωή, την ύπαρξη. Αυτός είναι και ο κεντρικός προβληματισμός του έργου.

Ποιο είναι το προφίλ των ηρώων;
Τα προφίλ τους είναι αυτά του μελοδράματος :
Ο Πάμπλο, ο όμορφος -πλούσιος νεαρός, που όμως είναι εκ γενετής τυφλός.
Η Νέλα, η φτωχιά πλην τίμια νεαρή κοπέλα, που κλονίζεται ο κόσμος της, όταν πιθανολογεί ότι ο τυφλός αγαπημένος της μόλις βρει το φως του θα πάψει να την αγαπά.
Η Νατάλια, η μοιραία σαρανταπεντάρα που ενώ προσπαθεί να πείσει τον εαυτό της και τους άλλους πως είναι κυνική, είναι μια γυναίκα γεμάτη πάθη, ρωγμές και ρομαντισμό.
Και η Σεζάρια Εβόρα, η βραβευμένη οφθαλμίατρος που προσπαθεί να πείσει τον νεαρό τυφλό ότι πρέπει να δεί ώστε να γεμίσει χαρά η ανιαρή ζωή της.

Τι αναφορές έχει στο σήμερα;
Το έργο μιλάει πολύ για τον έρωτα, οπότε καταλαβαίνετε.

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να έχει πάρει ο θεατής όταν δει την παράσταση;
Δεν έχει μηνύματα, μόνο ερωτήματα.

Ποια είναι η αγαπημένη σας σκηνή; 
Όλες μου αρέσουν, δεν μπορώ να ξεχωρίσω καμιά!