Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε αργά τη νύχτα, μετά την εκκένωση του σιδηροδρομικού σταθμού το απόγευμα της Πέμπτης λόγω μιας ειδοποίησης για βόμβα με αποτέλεσμα να παραλύσει όλο το δίκτυό του.

Κανονικά διεξάγεται η σιδηροδρομική κυκλοφορία στο Στρασβούργο. Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε αργά τη νύχτα, μετά την εκκένωση του σιδηροδρομικού σταθμού το απόγευμα της Πέμπτης λόγω μιας ειδοποίησης για βόμβα με αποτέλεσμα να παραλύσει όλο το δίκτυό του.

Ανεστάλησαν οι αναχωρήσεις των τραίνων από το Στρασβούργο και ακινητοποιήθηκαν όλα τα τραίνα που πλησίαζαν στον σταθμό πριν αφιχθούν στην αλσατική πρωτεύουσα. Ο συναγερμός ήρθη σχεδόν τρεις ώρες αργότερα, γύρω στις 21.00 τοπική ώρα.

«»Άρση της αμφιβολίας, τίποτε δεν δείχνει κάτι ύποπτο, επικείμενη επανάληψη της κυκλοφορίας @SNCF » έγραψε στο Twitter η αστυνομία μετά την επέμβαση των πυροτεχνουργών. «Εσφαλμένος συναγερμός. Όλα είναι υπό έλεγχο».

Ένα γραπτό μήνυμα που ανακοίνωνε την παρουσία εκρηκτικού μηχανισμού μέσα στον σιδηροδρομικό σταθμό αναρτήθηκε στις 18.15 στην πλατφόρμα ειδοποίησης της Εθνικής Εταιρίας Γαλλικών Σιδηροδρόμων (SNCF), σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Πολλοί ταξιδιώτες περίμεναν υπομονετικά μέσα στο κρύο στον χώρο στάθμευσης του σταθμού, με την αστυνομία να έχει αποκλείσει το κτίριο.

Όταν ρωτήθηκαν από το AFP, οι Γαλλικοί Σιδηρόδρομοι επιβεβαίωσαν την «μερική και σταδιακή» επαναλειτουργία του σταθμού τονίζοντας ότι όλα τα τραίνα που πραγματοποιούν περιφερειακά δρομολόγια όπως και τα τραίνα υψηλής ταχύτητας επρόκειτο να αναχωρήσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Δέκα τραίνα υψηλής ταχύτητας με προορισμό το Στρασβούργο επηρεάστηκαν από το μέτρο αυτό, από τα οποία οκτώ έμειναν μπλοκαρισμένα μέσα σε σιδηροδρομικούς σταθμούς ευρισκόμενα καθ»οδόν».

Η εταιρία δεν διευκρίνισε τον αριθμό των μπλοκαρισμένων τραίνων στα σημεία αναχώρησης στην πρωτεύουσα της Αλσατίας ή αυτών που προέρχονταν από τη Γερμανία καθώς και τον αριθμό των ταξιδιωτών τους.

Οι πυροτεχνουργοί επενέβησαν επανειλημμένα τις τελευταίες ημέρες στο Στρασβούργο, τις περισσότερες φορές με αφορμή την παρουσία ύποπτων δεμάτων.

Τα μέτρα ασφαλείας στην χριστουγεννιάτικη αγορά της αλσατικής πρωτεύουσας έχουν ενισχυθεί αρκετά μετά την επίθεση της 11ης Δεκεμβρίου που άφησε πίσω της πέντε νεκρούς και 10 τραυματίες.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr