Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελληνική λογοτεχνία: Σύγκρουση πατέρα και γιου

Ελληνική λογοτεχνία: Σύγκρουση πατέρα και γιου

Η σχέση μίσους και λατρείας του γιου με τον πατέρα και ο πύρινος κύκλος που για να φθάσει στην αποδοχή και στην κατανόηση πρέπει πρώτα να περάσει από την αμφισβήτηση και την απόρριψη

Mια προγαμιαία ερωτική εμπλοκή του πατέρα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950 στο Χαλάνδρι έρχεται να ζωντανέψει στα μάτια του γιου του πολλά χρόνια αργότερα, όταν παγιδεύεται κι ο ίδιος στις επιλογές του (χωρισμένος από τη γυναίκα του και απομακρυσμένος από το παιδί του), παραμένοντας έγκλειστος σε ένα μοναχικό δωμάτιο. Η σχέση μίσους και λατρείας του γιου με τον πατέρα είναι το θέμα που διατρέχει το αφήγημα του Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Ο ήρωάς του είναι ήδη αντιμέτωπος με τον εντεκάχρονο δικό του γιο, που ετοιμάζεται εκών-άκων να μπει στον πύρινο κύκλο που για να φτάσει στην αποδοχή και στην κατανόηση πρέπει πρώτα να περάσει από την αμφισβήτηση και την απόρριψη. Το αδήριτο αυτό κληρονόμημα από γενιά σε γενιά αποκτά στην αφήγηση του βιβλίου την εικόνα της όψιμης αποκάλυψης ενός οικογενειακού μυστικού που καταδίκασε εφ’ όρου ζωής τον πατέρα σε καθεστώς πανικού, κάνοντας τον γιο του να τον αρνηθεί διαρρήδην, χωρίς να αποκατασταθεί ποτέ καθ’ ολοκληρίαν η επαφή μεταξύ τους.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024