Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΟΕΔΗΝ: Άθλιες οι αιτιάσεις Πολάκη ότι ο νεκρός επιβεβαιώνεται με σφραγίδα ιατροδικαστή

ΠΟΕΔΗΝ: Άθλιες οι αιτιάσεις Πολάκη ότι ο νεκρός επιβεβαιώνεται με σφραγίδα ιατροδικαστή

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, οι νεκροί που διακομίστηκαν στο «Σισμανόγλειο» χωρίς βέβαια ιατροδικαστική εξέταση, οδηγήθηκαν όπως έπρεπε στο νεκροθάλαμο

Απαράδεκτη και άθλια χαρακτηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) τη δικαιολογία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, ότι χρειάζεται η σφραγίδα του ιατροδικαστή για να θεωρηθεί κάποιος νεκρός.

Οκτώ ημέρες μετά τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι την περασμένη Δευτέρα, την ώρα της σύσκεψης στο αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, παρουσία του πρωθυπουργού, υπήρχαν πληροφορίες για δύο νεκρούς.

Ο κ. Πολάκης μιλώντας στην ΕΡΤ υποστήριξε ότι την ώρα της σύσκεψης υπήρχαν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για δύο νεκρούς. «Ο νεκρός επιβεβαιώνεται όταν ο ιατροδικαστής ή γιατρός βάλει τη σφραγίδα», δήλωσε χαρακτηριστικά επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα δεδομένου ότι είναι και ο ίδιος γιατρός.

Η ΠΟΕΔΗΝ με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «μαγειρέματα» που έγιναν στο «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο για την ώρα μεταφοράς των νεκρών και κατηγορεί τον κ. Πολάκη πως γνώριζε την ώρα του συντονιστικού για τους νεκρούς που είχαν μεταφερθεί στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

«Ο θάνατος ατόμου που μεταφέρεται-διακομίζεται στα ΤΕΠ Νοσοκομείου διαπιστώνεται από τους γιατρούς. Ο ιατροδικαστής διαπιστώνει τα αίτια θανάτου και όχι τον θάνατο. Γι’ αυτό μετά την ιατρική εξέταση οι νεκροί μεταφέρονται σε νεκροθάλαμο και οι ασθενείς στους θαλάμους νοσηλείας», διευκρινίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, οι νεκροί που διακομίστηκαν στο «Σισμανόγλειο» χωρίς βέβαια ιατροδικαστική εξέταση, οδηγήθηκαν όπως έπρεπε στο νεκροθάλαμο.

«Και όμως ο κος Πολάκης προσπαθεί να μας πείσει ότι χρειάζεται σφραγίδα ιατροδικαστή. Αλήθεια όταν η κυβέρνηση μετά τα μεσάνυκτα ανακοίνωσε πολλούς νεκρούς υπήρχε ιατροδικαστική εξέταση; Στους νεκρούς πάντως του Σισμανογλείου σίγουρα όχι», καταλήγει σε έντονο ύφος η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024