Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η απόφαση για την αναστολή της περικοπής των συντάξεων μπορεί να ληφθεί μόνο υπό δύο προϋποθέσεις, να βγαίνουν τα πλεονάσματα και να συμφωνήσουν οι υπουργοί του Eurogroup, στέλνει ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος.

Ο υπουργός του… Μνημονίου, όπως είναι γνωστός, δεδομένου ότι από το 2015 συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και παρακολουθεί παράλληλα με τους θεσμούς τις αξιολογήσεις της οικονομίας, είναι το δεξί χέρι του Πρωθυπουργού σε όλη τη διαδικασία που κλείνει στις 20 Αυγούστου.

Είμαστε ακριβώς έναν μήνα πριν από την εκπνοή του τρίτου Μνημονίου. Τι θα σημάνει αυτό το γεγονός στην οικονομία και στην πολιτική ζωή;

«Το τέλος του Μνημονίου σηματοδοτεί το τέλος μιας ολόκληρης εποχής. Η χώρα αφήνει πίσω μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, στη διάρκεια της οποίας χάθηκαν εθνικό εισόδημα και χιλιάδες θέσεις εργασίας, προκλήθηκαν σοβαρά κοινωνικά προβλήματα ενώ περιορίστηκε σημαντικά η δυνατότητα των κυβερνητικών πρωτοβουλιών εξαιτίας της επιτροπείας.

Σήμερα έχει διαμορφωθεί μια νέα κατάσταση. Η χώρα μπαίνει σε μια φάση κανονικότητας κερδίζοντας βαθμούς ελευθερίας, αναπτύσσεται ξανά, υπάρχει σχέδιο για την επόμενη μέρα. Κυρίως όμως έχουμε ανακτήσει τη συλλογική μας αυτοπεποίθηση για να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Το στοίχημα της επόμενης ημέρας είναι αυτά που καταφέραμε να περάσουν στην καθημερινή πραγματικότητα των πολιτών.

Ζητούμενο για εμάς είναι να κινηθούμε σε μια προοδευτική κατεύθυνση δημιουργώντας τις κατάλληλες και απαραίτητες πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες, ειδικά σε μια περίοδο αναταράξεων και διαμόρφωσης νέων ισορροπιών σε παγκόσμια κλίμακα».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο