Έχετε βγει για ρομαντικό δείπνο, έχετε πιει μία μαργαρίτα φράουλες (άντε τέσσερις) και επιστρέψατε στο σπίτι σου, στο σπίτι του, δεν έχει σημασία και όλοι ξέρουμε πού θα οδηγήσει αυτή η νύχτα. Το αλκοόλ σε έχει χαλαρώσει κάπως από την ένταση της δουλειάς και είσαι έτοιμη να κάνεις πράγματα που δεν θα ενέκρινε το Βατικανό. Μέχρι που κλείνεις το φως και ακούς ‘άνοιξέ το, θέλω να σε βλέπω’. Και μέσα στο μυαλό σου παίζει σαν φιλμ ό,τι έφαγες την τελευταία εβδομάδα, η κατακράτηση υγρών επειδή περιμένεις περίοδο (σε 20 μέρες) και το φούσκωμα που νιώθεις γιατί κάτι δεν χωνεύτηκε σωστά. Και φυσικά αναλογίζεσαι την κυτταρίτιδα, το πεσμένο στήθος, τις ραγάδες και ό,τι άλλο έχει μία κανονική γυναίκα στο σώμα της τέλος πάντων.

Εκείνη η στιγμή δεν είναι η καταλληλότερη για να του μιλήσεις για όλες σου τις ανασφάλειες και να του εξηγήσεις μακροσκελώς γιατί βρίσκεις το αναμμένο φως κακή ιδέα. Διότι μπορεί να είναι μία κουβέντα που δεν έχεις τολμήσει να κάνεις ούτε με τον ίδιο σου τον εαυτό. Και κάπου εκεί βρίσκεται η ρίζα του προβλήματος. Γιατί όλα ξεκινούν από εμάς και ναι, ίσως καταλήγουν σε έναν προβληματικό σύντροφο.

  • Νιώθεις χάλια με το σώμα σου. Φίλη αναγνώστρια, δεν είναι δυνατόν να θέλεις να γευτείς την ηδονή του σεξ αλλά ταυτόχρονα να σκέφτεσαι ‘Χριστέ μου, πώς θα δείχνω από πάνω που η κοιλιά μου κάνει τουλάχιστον τρεις δίπλες’; Έστω ότι έχεις τρεις ή και περισσότερες δίπλες. Η ώρα του σεξ είναι μία στιγμή όπου λειτουργούν περισσότερο οι αισθήσεις και πολύ λιγότερο η λογική και η κριτική. Εξάλλου κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας; Δεν σε έχει δει ποτέ ξανά γυμνή; Τώρα θα ανακαλύψει ότι δεν βγαίνει με την Ελένη Πετρουλάκη;
  • Δεν σου αρέσει ο σύντροφός σου. Αφού ξεπεράσω την επιφανειακή ματιά με την οποία βλέπεις τα πράγματα, θα σου πω ότι έτσι όπως δεν θέλεις κάποιος να σε κρίνει για αυτό που δείχνεις, το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του μη εμφανίσιμου εραστή. Εξάλλου αυτό είναι κάτι που υποτιμά εσένα και δείχνει ότι δεν εγκρίνεις τις ίδιες σου τις επιλογές. Δεν ντρέπεσαι καθόλου;
  • Σου χαλάει την ατμόσφαιρα. Αυτό είναι ίσως το μόνο σημείο στο οποίο σου δίνω ένα δίκιο. Όταν η ατμόσφαιρα είναι άκρως ερωτική, αισθησιακή και πανσεληνιακή, είναι λογικό να μπλοκάρεις με τη λάμπα φθορίου που σε κάνει να νιώθεις σαν επίσκεψη στον οδοντίατρο. Απλά για όλα, υπάρχει μία μέση λύση. Μην κλείνεις όλα τα φώτα. Κάνε πιο ρομαντικό το χώρο με κεράκια αλλά μόνο δύο ή τρία. Ας γίνει μόνο μεταφορικό ολοκαύτωμα.
  • Φοβάσαι για την απόδοσή σου. Δηλαδή αν κλείσεις τα φώτα, το σεξ θα γίνει αυτομάτως πιο ποιοτικό; Ή ελπίζεις ότι θα αποκοιμηθείς λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ αν υπάρχει απόλυτο σκοτάδι; Η ανασφάλεια είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίζεται κατάματα οπότε δοκίμασε (έστω και για μία φορά) να έχεις ανοιχτό φως και να δεις αυτά που φοβάσαι. Στο τέλος δεν θα το σκέφτεσαι καν και θα παραδοθείς στη σαγήνη της νύχτας. Και αν σε ενοχλεί τόσο πολύ, κλείστο το ρημάδι.