Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καρφί Μοσκοβισί σε Μητσοτάκη περί τέταρτου μνημονίου

Καρφί Μοσκοβισί σε Μητσοτάκη περί τέταρτου μνημονίου

Το καρφί του Π.Μοσκοβισί για τη ΝΔ που μιλά για τέταρτο μνημόνιο, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Ευρωκοινοβούλιο για την έξοδο της Ελλάδας από τα προγράμματα, προκάλεσε την αντίδραση του Μ.Κεφαλογιάννη, κόντρα που εξελίχθηκε σε καυγά ΕΛΚ και Σοσιαλιστών

«Η  ενισχυμένη εποπτεία δεν είναι ένα τέταρτο πρόγραμμα και θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όσοι δηλώνουν κάτι τέτοιο» τόνισε ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί κατά την ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο για το τέλος των προγραμμάτων στην Ελλάδα, δίνοντας συνέχεια στην κόντρα που ξεκίνησε με τη ΝΔ χθες, Τρίτη, στην Αθήνα.

Το «καρφί» του Π.Μοσκοβισί για τη ΝΔ προκάλεσε την αντίδραση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μ.Κεφαλογιάννη, που ανέλαβε την υπεράσπισή του κόμματος του, κατηγορώντας τον κ. Μοσκοβισί ότι κρίνει με πολιτικά κριτήρια, με την κόντρα να εξελίσσεται σε καυγά μεταξύ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) και των Σοσιαλιστών.

Η αρχή της κόντρας

Όλα ξεκίνησαν χθες, Τρίτη, μετά την ομιλία του Π.Μοσκοβισί στη ελληνική Βουλή που μίλησε για έξοδο της Ελλάδας από τα προγράμματα, υποβαθμίζοντας το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη που του είπε χαρακτηριστικά ότι «όπως και να το βαφτίσουμε στην Ελλάδα έχουμε τέταρτο μνημόνιο».

Τη σκυτάλη έλαβε στη συνέχεια ο πρόεδρος τη ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος στην κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον Ευρωπαίο Επίτροπο του σύστησε να είναι πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του.

Στη συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες στο γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει είναι ότι τον Αύγουστο ολοκληρώνεται το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο, το οποίο επιβλήθηκε στην Ελλάδα ως συνέπεια του καταστροφικού πρώτου εξαμήνου της διακυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου το 2015 και ότι η Ελλάδα έχει δυστυχώς να αντιμετωπίσει και ένα 4ο κεκαλυμμένο μνημόνιο».

Ο κ. Μητσοτάκης συνέστησε στον κ. Μοσκοβισί να είναι πιο προσεκτικός στις δημόσιες τοποθετήσεις του, «σεβόμενος τις θυσίες που έχουν υποστεί οι Έλληνες, πόσο μάλλον τις εντελώς αχρείαστες που επιβλήθηκαν στους πολίτες τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά και εκείνες που δυστυχώς έχει υπογράψει η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου για το προσεχές διάστημα».

Η στάση αυτή της ΝΔ προκάλεσε ειρωνικά σχόλια από την κυβέρνηση με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο να επισημαίνει ότι «ο κ. Χατζηδάκης θύμωσε με την αλήθεια» και να τον καλεί να συμβιβαστεί με την νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στη χώρα.

Επανήλθε δε μετά τις δηλώσεις Μητσοτάκη σημειώνοντας πως «μετά τον κ. Χατζηδάκη, ήρθε η σειρά του κ Μητσοτάκη να κάνει παρατήρηση στον Ευρωπαίο Επίτροπο, κ. Μοσκοβισί, που μίλησε για τη θετική οικονομική πορεία της χώρας και το τέλος των μνημονίων. Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη εκεί στη ΝΔ».

Η συνέχεια δόθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο

«Η ενισχυμένη εποπτεία των Βρυξελλών δεν είναι τέταρτο πρόγραμμα και σε αυτό θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κάποιοι Έλληνες πολιτικοί», σημείωσε ο Π.Μοσκοβισί κατά την ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο, απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στις αντιδράσεις της ΝΔ.

«Σε αντίθεση με όσα άκουσα από ορισμένους πολιτικούς στην Αθήνα, η ενισχυμένη εποπτεία δεν είναι ένα τέταρτο πρόγραμμα και θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όσοι δηλώνουν κάτι τέτοιο», τόνισε ο Π. Μοσκοβισί, σημειώνοντας ότι μετά το τέλος του προγράμματος θα παρακολουθείται η πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εξαμήνου της Επιτροπής, όπως ισχύει για όλες τις χώρες.

«Οι αποστολές επιτήρησης δε θα έχουν ρόλο εισαγγελέα ή καθηγητή που θα λένε στην Ελλάδα τι θα κάνει. Από κοινού θα εγκρίνουμε τα καλύτερα βήματα για την Ελλάδα. Το τέταρτο πρόγραμμα είναι ξεκάθαρα ένα ψέμα», επισήμανε ο Γάλλος επίτροπος.

Την απάντηση για λογαριασμό της ΝΔ, ανέλαβε να δώσει ο ευρωβουλευτής του κόμματος Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Λαμβάνοντας το λόγο, ως εκπρόσωπος του ΕΛΚ, ο κ. Κεφαλογιάννης είπε πως «μπήκαμε για τα καλά σε προεκλογική περίοδο», κατηγορώντας τον Π.Μοσκοβισί ότι «δεν συμπεριφέρθηκε ως Ευρωπαίος αξιωματούχος αλλά ως υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος για τη θέση του Γιούνκερ» και ότι «υιοθέτησε το κυβερνητικό αφήγημα για τάχα καθαρή έξοδο από τα μνημόνια».

Αντίθετα, υποστήριξε ο ίδιος, η κυβέρνηση Τσίπρα δεσμεύτηκε για μείωση συντάξεων και αφορολόγητου, αλλά και αύξηση ασφαλιστικών εισφορών και πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022 και 2,2% μέχρι το 2060, «που μόνο χώρες του ΟΠΕΚ μπορούν να έχουν από τα πετρέλαια».

Μοσκοβισί: Η Επιτροπή στάθηκε στο πλευρό όλων των κυβερνήσεων

«Η ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος είναι εξαιρετικό νέο και για την Ελλάδα και για την ευρωζώνη» τόνισε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί στη δευτερολογία του.

Ο ίδιος, είπε ότι δεν είναι σίγουρα ώρα για θριαμβολογίες, αλλά ούτε για καταστροφολογίες, καθώς αν και δεν έχει σωθεί πλήρως η Ελλάδα, πηγαίνει καλύτερα, καθώς έχει πετύχει εντυπωσιακά οικονομικά αποτελέσματα.

Ο κ. Μοσκοβισί χαρακτήρισε τη συμφωνία του Eurogroup του Ιουνίου, ως «την καλύτερη δυνατή συμφωνία» καθώς όπως είπε, «ανταποκρίνεται στα συμφέροντα και τις ανάγκες του ελληνικού λαού» και ταυτόχρονα διασφαλίζει τους εταίρους της Ελλάδας, αφήνοντας «ελευθερία και χρόνο» στη χώρα να επικεντρωθεί στην οικονομική ανάπτυξη.

Απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε αναφορικά με τη μεταμνημονιακή εποπτεία της χώρας, ο κ. Μοσκοβισί επέμεινε ότι η συμφωνία δεν αποτελεί «συγκεκαλυμένο τέταρτο μνημόνιο», αλλά ότι σκοπός είναι να διασφαλίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των αγορών.

«Με κατηγορήσατε ότι παίζω πολιτικό παιχνίδι» είπε ο Π. Μοσκοβισί και πρόσθεσε ότι δεν θεωρεί «έντιμη» αυτή τη στάση, γιατί αν παίζει ένα παιχνίδι, είναι «το παιχνίδι της Ευρώπης».

«Η Επιτροπή στάθηκε στο πλευρό όλων των κυβερνήσεων, συνεργάστηκα με τον πρωθυπουργό Σαμαρά και τους προκατόχους του, όπως με τον Τσίπρα και τον Τσακαλώτο, γιατί αγαπώ την Ελλάδα» είπε, τονίζοντας ότι «τα πολιτικά πάθη δεν πρέπει να οδηγούν στην απαξίωση μιας καλής συμφωνίας σε βάρος της χώρας».

«Υπάρχουν όντως πολλές βελτιώσεις που θα μπορούσαν γίνουν αλλά η πορεία είναι σωστή. Είναι θέμα εντιμότητας και αλήθειας», κατέληξε.

Στον καυγά μπήκαν Γκουαλτιέρι και Παπαδημούλης

Από τους Σοσιαλδημοκράτες το λόγο πήρε ο Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, ο οποίος απευθυνόμενος στον Μ.Κεφαλογιάννη υπογράμμισε πως είναι «παράδοξο» ο εκπρόσωπος του κόμματος που «ανέβασε το έλλειμμα στο 15% να επιτίθεται».

Ο ίδιος χαρακτήρισε «ορόσημο» τη συμφωνία του Eurogroup για την επιστροφή της Ελλάδας στη βιώσιμη ανάπτυξη και την αυτονομία, αλλά και «μεγάλη επιτυχία» ότι κατάφερε η χώρα να γυρίσει σελίδα.

«Η Ελλάδα βγαίνει από το πρόγραμμα με έναν εντυπωσιακό απολογισμό μεταρρυθμίσεων και μια κοινωνικά υπεύθυνη στρατηγική ανάπτυξης που πρέπει να στηρίξουμε» σημείωσε ο ίδιος, ενώ αναφέρθηκε και στα «σημαντικά» μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που αποφάσισε το Eurogroup.

Τέλος, ο σοσιαλιστής ευρωβουλευτής εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι «το ΔΝΤ -και όχι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή- θέλει επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα για το 2019-20», επισημαίνοντας ότι παρά το γεγονός ότι θα ληφθούν αντισταθμιστικά μέτρα, θα ήταν πιο λογικό να επιτραπεί στην Ελλάδα να αποφασίσει μόνη της την ανακατανομή των πόρων.

Δήλωσε δε πως το Ευρωκοινοβούλιο θα συνεχίσει να παρακολουθεί και το πλαίσιο ενισχυμένης εποπτείας, όπως έκανε για τα προγράμματα.

Από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε για μια «νέα, θετικότερη περίοδο» για την Ελλάδα, που δίνει «ικανοποίηση» σε όσους συνέβαλαν σε αυτό.

«Αλλά δεν πανηγυρίζουμε, γιατί ένα μεγάλο κομμάτι του λαού υπέφερε πολύ και συνεχίζει να υποφέρει από τις οδυνηρές συνέπειες της χρεοκοπίας και των άγριων μνημονιακών μέτρων».

Επισήμανε δε ότι «έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε», πέρα από τα μνημόνια, όπως να βγει η Ελλάδα «οριστικά από την κρίση» και να μπει «με σιγουριά τα επόμενα χρόνια και τις επόμενες δεκαετίες σε μια λεωφόρο δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης».

Αυτό, είπε, σημαίνει «ταχύτερη μείωση της ανεργίας, αύξηση των επενδύσεων, εκσυγχρονισμό της διοίκησης» αλλά και την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου στην Ελλάδα, «που οι προηγούμενες κυβερνήσεις το άφησαν επί διακόσια χρόνια ανολοκλήρωτο», και την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της διαφθοράς και τη φοροδιαφυγής.

«Η έξοδος από τα μνημόνια σημαίνει μεγαλύτερη ελευθερία αλλά και μεγαλύτερη ευθύνη. Ευθύνη για να διατηρήσουμε νοικοκυρεμένα δημόσια οικονομικά» προσέθεσε ο Δ. Παπαδημούλης και κατέληξε λέγοντας:

«Λυπάμαι όταν ακούω τις Κασσάνδρες των Αθηνών, αυτούς που φταίνε γιατί άφησαν την πατρίδα μου με έλλειμμα 15,1% το 2009 -και τώρα έχουμε, το 2018, πλεόνασμα 0,8%- να καταστροφολογούν και να μοιρολογούν.»

» Η αλήθεια είναι ότι οι πολιτικές δυνάμεις που ευθύνονται για τη χρεοκοπία και τα Μνημόνια στην Ελλάδα νιώθουν λύπη και θυμό, και τα βάζουν με τον Σεντένο και με τον Μοσκοβισί, γιατί είναι αυτή η κυβέρνηση, η κυβέρνηση Τσίπρα που βγάζει την Ελλάδα από τα Μνημόνια και τη χρεοκοπία και τη βάζει σε ένα δρόμο σταθερής και βιώσιμης ανάπτυξης».

Κύρτσος: Γιατί εγκαταλείφθηκε η γαλλική πρόταση;

Ο Γιώργος Κύρτσος (PPE) επανέφερε το ερώτημά του, γιατί εγκαταλείφθηκε η γαλλική πρόταση που συνέδεε τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας με το ύψος των τοκοχρεολυτικών υποχρεώσεων του ελληνικού Δημοσίου, καθώς, όπως σημείωσε, η σύνδεση αυτή θα μείωνε την πίεση στην οικονομία και τους πολίτες.

Άσκησε επίσης κριτική, τονίζοντας πως, ενώ η ελληνική κυβέρνηση εφάρμοσε και δεσμεύτηκε να εφαρμοστούν περισσότερα μέτρα από όσα είχαν αρχικά προβλεφθεί, η Ελλάδα πήρε τελικά 24 δισεκατομμύρια ευρώ λιγότερα από ό,τι προέβλεπε το τρίτο δανειακό πρόγραμμα.

Η διαφορά είναι μεγάλη – τόνισε ο κ. Κύρτσος – και κάνει τη ζωή των Ελλήνων δύσκολη.

«Για παράδειγμα, η Τράπεζα της Ελλάδος έχει υπολογίσει ότι με 14 δισεκατομμύρια ευρώ θα μπορούσαν να τακτοποιηθούν το 70% των κόκκινων δανείων, και έτσι να βγουν κερδισμένοι οι δανειολήπτες και η οικονομία», ανέφερε.

Επίσης υπενθύμισε, ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν συμμετέχει στη χρηματοδότηση του ελληνικού χρέους, στέλνοντας το μήνυμά του στις αγορές, και ότι το Εurogroup διατηρεί όλα τα νέα μέτρα μείωσης συντάξεων, κατάργηση επιδομάτων και αύξηση φορολογίας, που είχαν συνδεθεί με την παρουσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Έτσι, δημιουργείται σε συνδυασμό με την καθυστέρηση στην εφαρμογή των προαπαιτούμενων, μια αξιοπερίεργη κατάσταση, με εμάς να συζητάμε το τέλος του προγράμματος και εκατομμύρια Έλληνες πολίτες να ετοιμάζονται να πληρώσουν τον λογαριασμό των νέων μέτρων και του ετεροχρονισμού δεκάδων προαπαιτούμενων, σημείωσε ο ευρωβουλευτής.

«Δημιουργείται μία κρίση αξιοπιστίας, η οποία έχει σχέση με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, με την κυβέρνηση και – δεν το κρύβω – με το πολιτικό σύστημα στο οποίο πρωταγωνιστεί και το κόμμα στο οποίο ανήκω, διότι εμείς συζητάμε σαν να γίνεται κάτι εξαιρετικά καλό – υπάρχει πρόοδος, το αναγνωρίζω – αλλά δείχνουμε να περιφρονούμε τα προβλήματα του μέσου πολίτη», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Κύρτσος.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σ. Ζαριανόπουλος απ’ την πλευρά του υπογράμμισε ότι ο καθένας που μιλά για τέλος του μνημονίου στην Ελλάδα, όπως οι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, προκαλεί τον λαό με απίθανα ψέματα και ότι στο Εurogroup συναποφασίστηκε ένα μεταμνημονιακό μνημόνιο.

«Η εποπτεία, όχι μόνο των θεσμών, κυρίως του κεφαλαίου, δεν καταργείται. Μονιμοποιείται. Ο λαός να μην εγκλωβιστεί σε κάλπικες διαχωριστικές γραμμές μεταξύ δήθεν προόδου ΣΥΡΙΖΑ και συντήρησης Νέας Δημοκρατίας» είπε, καλώντας τον λαό να βρει τον δικό του δρόμο για κατάργηση μνημονίων και ανάκτηση απωλειών, με οργάνωση και αγώνα, με συμπόρευση με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Ο Νότης Μαριάς (ECR) ανέφερε τα τρία μνημονιακά δανειακά πακέτα, με τα οποία η Ελλάδα έλαβε 240 δισεκατομμύρια ευρώ και αναρωτήθηκε: « Πού πήγαν τα λεφτά, κύριε Σεντένο; Πού πήγαν τα 240 δισεκατομμύρια ευρώ, κύριε Μοσκοβισί; Γιατί, αν είχαν πέσει στην ελληνική οικονομία, η χώρα θα είχε απογειωθεί. Πήγαν για να εξοφλήσουν τα παλιά δανεικά, πήγαν για να σώσουν τις ξένες τράπεζες», είπε, υπογραμμίζοντας πως για αυτόν τον λόγο η Ελλάδα μετατράπηκε σε ένα απέραντο κοινωνικό νεκροταφείο, με στρατιές φτωχών και ανέργων, με εξαθλιωμένους συνταξιούχους, με τους νέους να μεταναστεύουν.

Εξάλλου, η Κωνσταντίνα Κούνεβα (GUE/NGL) «ως ευρωβουλευτής των Ελλήνων και εκλεγμένη με τον ΣΥΡΙΖΑ που σήκωσε όλο αυτό το βάρος του τελευταίου προγράμματος», ζήτησε από τον κ. Σεντένο και τον κ. Μοσκοβισί να μην επιμείνουν σε νέες μειώσεις συντάξεων.

«Δεν αντέχουν άλλες μειώσεις οι Έλληνες συνταξιούχοι που βοηθούν και τα άνεργα παιδιά τους. Βοηθήστε σε αυτό: σταθεροποίηση και αύξηση των συντάξεων».

«Φτάσαμε στο τέλος των μνημονίων, αλλά κυρίως στο τέλος των ψευδαισθήσεων», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Μίλτος Κύρκος. «Η ανάπτυξη που μας υποσχέθηκαν δεν ήρθε και θα έρθει πια μόνο με δική μας ευθύνη», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις θυσίες του ελληνικού λαού είπε ότι «έκανε ό,τι συμφωνήθηκε. Δέχτηκε τεράστιες μειώσεις μισθών, τεράστιες μειώσεις συντάξεων, μηδενικές δημόσιες επενδύσεις, στο κόκκινο η υγεία. Υπέστη μία μείωση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος κατά 25% – κάτι που δεν έχει γίνει εκτός από πόλεμο».

Από την πλευρά τους πρόσθεσε «οι ευρωπαίοι εταίροι έδωσαν 240 δισεκατομμύρια ευρώ και τεχνογνωσία για πάρα πολλές μεταρρυθμίσεις».

Αποτιμώντας το διάστημα που μεσολάβησε ως το τέλος των μνημονίων, είπε ότι «βλέπουμε πως απ’ τις μεταρρυθμίσεις, πολλές έχουν μόνο νομοθετηθεί και σίγουρα δεν έχουν υλοποιηθεί. Γιατί αλλιώς, αυτό που είναι η έξοδος από τα μνημόνια, δηλαδή μία χώρα σε ανάπτυξη, θα είχε γίνει. Και δεν έχει γίνει».

«Βλέπουμε να καρκινοβατούν οι μεγάλες επενδύσεις. Βλέπουμε να μην μπορούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να έχουν πρόσβαση σε δανεισμό. Βλέπουμε τη χώρα να κατρακυλάει στο δείκτη ανταγωνιστικότητας – αυτό που υποτίθεται έπρεπε να κερδίσουμε από τα μνημόνια!» διαπίστωσε ο κ. Κύρκος για να συμπεράνει ότι «το σύνθημα «λάθος μνημόνια, λάθος κυβερνήσεις, λάθος Ευρώπη» κάπου έχει μία στήριξη».

Θέλοντας να κλείσει την ομιλία του με θετική ματιά, ο ευρωβουλευτής σημείωσε ότι «το τέλος του μνημονίου σημαίνει και το τέλος των ψευδαισθήσεων. Τώρα για τις ελληνικές πολιτικές δυνάμεις δεν υπάρχει φύλλο συκής. Δεν υπάρχουν Ευρωπαίοι που καθορίζουν πολιτικές. Εμείς θα φταίμε αν δεν αναπτυχθούμε. Εμείς θα φταίμε αν δεν χτυπήσουμε την απίστευτη γραφειοκρατία και το πελατειακό κράτος. Γι’ αυτό, για την άρση των ψευδαισθήσεων, σας ευχαριστούμε Επίτροπε Μοσκοβισί».

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024