Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέος γύρος εμβολιασμού παιδιών-προσφύγων έναντι της ιλαράς

Νέος γύρος εμβολιασμού παιδιών-προσφύγων έναντι της ιλαράς

Το Πρόγραμμα Εμβολιασμού υλοποιείται υπό το συντονισμό του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, με βασικό φορέα υλοποίησης το ΚΕΕΛΠΝΟ

Στο πλαίσιο προαγωγής της Δημόσιας Υγείας και υλοποίησης του Εμβολιαστικού Προγράμματος σε παιδιά ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων  της χώρας, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, συνεχίζει τη συνεργασία της με την UNICEF με 23.000 νέες δόσεις εμβολίου MMR έναντι της ιλαράς, της ερυθράς και της παρωτίτιδας, ώστε να εμβολιαστούν τα παιδιά -πρόσφυγες που εισέρχονται στη χώρα μας από τα νησιά του Βορειανατολικού Αιγαίου και τον Έβρο.

Σκοπός είναι να διατηρηθεί το υψηλό επίπεδο εμβολιαστικής κάλυψης του παιδικού πληθυσμού των προσφύγων της χώρας μας, «το οποίο αδιαμφισβήτητα συνέβαλε στο γεγονός ότι εν μέσω επιδημίας ιλαράς δεν σημειώθηκε έξαρση κρουσμάτων του νοσήματος στον εν λόγω πληθυσμό», σημειώνει το ΚΕΕΛΠΝΟ σε σχετική του ανακοίνωση.

Οι δράσεις για τη διασφάλιση της εμβολιαστικής κάλυψης του παιδικού πληθυσμού προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας ξεκίνησαν από την έναρξη της προσφυγικής κρίσης τον Μάρτιο του 2016 και συνεχίζονται τόσο στην ηπειρωτική όσο και στη νησιωτική Ελλάδα.

Το Πρόγραμμα Εμβολιασμού υλοποιείται υπό το συντονισμό του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, με βασικό φορέα υλοποίησης το ΚΕΕΛΠΝΟ και με τη στήριξη των διεθνών οργανισμών και έγκριτων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Η UNICEF έχει υπάρξει σημαντικός αρωγός της προσπάθειας αυτής με την παροχή 62.200 εμβολίων (50.000 MMR, 11.000 PCV και 1.200 PCG).

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024