Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η εβδομηνταεξάχρονη  «μπάμπουσκα» της Σιβηρίας που πατινάρει σαν επαγγελματίας

Η εβδομηνταεξάχρονη «μπάμπουσκα» της Σιβηρίας που πατινάρει σαν επαγγελματίας

Το όνομα της διάσημης ρώσικης κούκλας είναι Ματριόσκα (προφέρεται ματριόσκα ή μπάμπουσκα), και προέρχεται από το γυναικείο όνομα Ματριόνα,  το οποίο είναι συνηθισμένο όνομα χωριατοπούλας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως το όνομα της χωριατοπούλας είναι Λιούβοφ Μορεκχοντόβα και τείνει να γίνει διάσημη σαν τις  αγαπημένες αναμνηστικές κουκλίτσες, που πουλάνε στους πάγκους της οδού Αρμπάτ στη Μόσχα.  […]

Το όνομα της διάσημης ρώσικης κούκλας είναι Ματριόσκα (προφέρεται ματριόσκα ή μπάμπουσκα), και προέρχεται από το γυναικείο όνομα Ματριόνα,  το οποίο είναι συνηθισμένο όνομα χωριατοπούλας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως το όνομα της χωριατοπούλας είναι Λιούβοφ Μορεκχοντόβα και τείνει να γίνει διάσημη σαν τις  αγαπημένες αναμνηστικές κουκλίτσες, που πουλάνε στους πάγκους της οδού Αρμπάτ στη Μόσχα.  Η 76χρονη γιαγιά από τη Σιβηρία δεν είναι μία συνηθισμένη συνταξιούχος. Παρά το γήρας της, κατόρθωσε όχι μόνο να επιβιώσει από τον παγωμένο καιρό, αλλά και να κερδίσει την προσοχή για τις δεξιότητές της για πατινάζ, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο παρακάτω.

Η Λιούβοφ έμαθε να πατινάρει  σε ηλικία επτά ετών και τώρα ξοδεύει τις ημέρες συνταξιοδότησης της σε ένα ήσυχο και απομονωμένο μέρος με το όνομα Βαϊκάλη. Η Βαϊκάλη είναι λίμνη που βρίσκεται στη νότια Σιβηρία μεταξύ της Περιφέρειας Ιρκούτσκ στα βορειοδυτικά και τη Μπουργιατία στα νοτιοανατολικά, σημείο κοντά στην πόλη του Ιρκούτσκ. Είναι γνωστή σαν το «Μπλε Μάτι της Σιβηρίας» και Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς από της Ουνέσκο. Η συνταξιούχος μηχανικός της τεχνολογίας ζει σε ένα μικρό σπίτι και φροντίζει τα αγαπημένα ζώα της που αποτελούνται από σκύλους, γάτες, κότες, κόκορες, μοσχάρια, βούβαλους και αγελάδες. Ξυπνάει στις 5.30 το πρωί για να τροφοδοτήσει τις αγελάδες και να τις αφήσει να βοσκήσουν σε ένα λόφο. Κάθε μέρα, για να μειώσει την απόσταση, βάζει τα πατίνια της, που φτιάχτηκαν το 1943 και γλιστράει στη λίμνη για να βεβαιωθεί ότι οι αγελάδες δεν θα χαθούν.

Δεδομένου ότι ο σύζυγός της πέθανε το 2011, η Λιούβοφ ζει μόνη της , αλλά δεν νοιώθει μοναξιά. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έρχονται να την επισκεφθούν τα εγγόνια και οι ανιψιές της. Παρόλο που η οικογένειά της ενθάρρυνε αρχικά  αυτή την ατρόμητη ηλικιωμένη γυναίκα να μετακομίσει σε αυτό το απομονωμένο μέρος εκείνη συνεχίζει να δηλώνει ερωτευμένη με την παγωμένη λίμνη τόσο πολύ, ώστε να δηλώνει  ότι είναι ευτυχισμένη και πλήρης που ζει στη μέση της Σιβηρίας.

Οι καθημερινές ασχολίες είναι σκληρές όχι μόνο λόγω θερμοκρασίας. Κάθε πρωί μεταφέρει νερό μόνη της για να ξεδιψάσει τα ζώα της με κουβάδες!  Μέσα στην καθημερινότητα της δεν ξεχνάει να ασχοληθεί με το κέντημα αλλά και με διάφορες χειροτεχνίες και έχει βραβευτεί για το ταλέντο της σε τοπικούς διαγωνισμούς. Όχι και άσχημα για μία γυναίκα της ηλικίας της…

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024