Ένα παλιό σινεμά στη Στοκχόλμη, την πρωτεύουσα της Σουηδίας, δίνει τη θέση του στο «L’Avventura», ένα καινούριο ατμοσφαιρικό ιταλικό εστιατόριο από άλλη εποχή. Το γραφείο Millmeter Arkitekter και η αρχιτέκτονας εσωτερικού χώρου Τίνα Μαρίν φρόντισαν να διατηρήσουν ορισμένα ιστορικά στοιχεία του κτιρίου, ώστε αυτό να μη χάσει εξ ολοκλήρου την ταυτότητά του. 

 

Το σινεμά είχε κατασκευαστεί το 1927 από τον αρχιτέκτονα Björn Hedvall. Τα στοκαρισμένα ταβάνια και οι τοιχογραφίες, δημιουργίες του σουηδού καλλιτέχνη Νιλς Άσπλαντ, ήταν δύο βασικά στοιχεία που η αρχιτέκτων θέλησε να συντηρήσει στο εστιατόριο.  

Στο κέντρο του εστιατορίου, ανάμεσα στα τραπέζια, προστέθηκε ένα ζευγάρι δέντρων ελιάς, από την Ιταλία. Με χρώματα, όπως το κόκκινο, στα έπιπλα και υφές από βελούδο, το εστιατόριο καταφέρνει να ταξιδέψει τους επισκέπτες σε παλιές δεκαετίες. Με πράσινα ψηφιδωτά καλύφθηκε ο τοίχος της ανοιχτής κουζίνας, όπου παλαιότερα υπήρχε η μεγάλη οθόνη του σουηδικού κινηματογράφου.

Στόχος των σχεδιαστών ήταν να δημιουργήσουν μεν ένα νέο και διαφορετικό χώρο, χωρίς όμως αυτός να χάσει την ιστορία που κουβαλά. Στοιχεία όπως το βελούδο, το μάρμαρο, αλλά και ο μπρούντζος κατάφεραν να δέσουν αρμονικά στο χώρο και να του χαρίσουν μια χλιδάτη κλασική εμφάνιση. Μια εμφάνιση που ταιριάζει απόλυτα σε ένα καλό ιταλικό εστιατόριο.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο