Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το σινεμά της Στοκχόλμης που μετατράπηκε σε εστιατόριο

Το σινεμά της Στοκχόλμης που μετατράπηκε σε εστιατόριο

Ένα παλιό σινεμά στη Στοκχόλμη, την πρωτεύουσα της Σουηδίας, δίνει τη θέση του στο "L’Avventura", ένα καινούριο ατμοσφαιρικό ιταλικό εστιατόριο από άλλη εποχή. Το γραφείο Millmeter Arkitekter και η αρχιτέκτονας εσωτερικού χώρου Τίνα Μαρίν φρόντισαν να διατηρήσουν ορισμένα ιστορικά στοιχεία του κτιρίου, ώστε αυτό να μη χάσει εξ ολοκλήρου την ταυτότητά του.

Ένα παλιό σινεμά στη Στοκχόλμη, την πρωτεύουσα της Σουηδίας, δίνει τη θέση του στο «L’Avventura», ένα καινούριο ατμοσφαιρικό ιταλικό εστιατόριο από άλλη εποχή. Το γραφείο Millmeter Arkitekter και η αρχιτέκτονας εσωτερικού χώρου Τίνα Μαρίν φρόντισαν να διατηρήσουν ορισμένα ιστορικά στοιχεία του κτιρίου, ώστε αυτό να μη χάσει εξ ολοκλήρου την ταυτότητά του.

Το σινεμά είχε κατασκευαστεί το 1927 από τον αρχιτέκτονα Björn Hedvall. Τα στοκαρισμένα ταβάνια και οι τοιχογραφίες, δημιουργίες του σουηδού καλλιτέχνη Νιλς Άσπλαντ, ήταν δύο βασικά στοιχεία που η αρχιτέκτων θέλησε να συντηρήσει στο εστιατόριο.

Στο κέντρο του εστιατορίου, ανάμεσα στα τραπέζια, προστέθηκε ένα ζευγάρι δέντρων ελιάς, από την Ιταλία. Με χρώματα, όπως το κόκκινο, στα έπιπλα και υφές από βελούδο, το εστιατόριο καταφέρνει να ταξιδέψει τους επισκέπτες σε παλιές δεκαετίες. Με πράσινα ψηφιδωτά καλύφθηκε ο τοίχος της ανοιχτής κουζίνας, όπου παλαιότερα υπήρχε η μεγάλη οθόνη του σουηδικού κινηματογράφου.

Στόχος των σχεδιαστών ήταν να δημιουργήσουν μεν ένα νέο και διαφορετικό χώρο, χωρίς όμως αυτός να χάσει την ιστορία που κουβαλά. Στοιχεία όπως το βελούδο, το μάρμαρο, αλλά και ο μπρούντζος κατάφεραν να δέσουν αρμονικά στο χώρο και να του χαρίσουν μια χλιδάτη κλασική εμφάνιση. Μια εμφάνιση που ταιριάζει απόλυτα σε ένα καλό ιταλικό εστιατόριο.

in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024