Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα smartphone

Τα smartphone «Pixel» με δικό τους ψηφιακό βοηθό ΑΙ, ανακοίνωσε η Google

H Google «έριξε το γάντι» στην Apple, στη Samsung και στις άλλες εταιρείες που παράγουν «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, παρουσιάζοντας τη δική της σειρά smartphones με τεχνητή νοημοσύνη, με την ονομασία Pixel.

H Google «έριξε το γάντι» στην Apple, στη Samsung και στις άλλες εταιρείες που κατασκευάζουν «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, παρουσιάζοντας τη δική της σειρά smartphone με τεχνητή νοημοσύνη, με την ονομασία Pixel.Το κινητό Pixel είναι το πρώτο τηλέφωνο που κατασκευάστηκε εξ’ ολοκλήρου από την Google.

Επίσης, η Google παρουσίασε στις 4 Οκτωβρίου υο Daydream View, ένα κιτ εικονικής πραγματικότητας,το οποίο είναι κατάλληλο για τηλέφωνα όπως το Pixel, το Google Home, μια συσκευή που που ενεργοποιείται με τη φωνή («Ok Google»), η οποία με την υποστήριξη του Google Assistant απαντά στις ερωτήσεις του χρήστη και τον βοηθά να φέρει σε πέρας τις εργασίες του. Επίσης, η εταιρεία ανακοίνωσε το νεότερο Chromecast Ultra, για TV streaming σε ανάλυση 4K Ultra HD, και το Google Wifi, ένα νέο router, ο οποίος φέρνει το σήμα ασύρματης δικτύωσης όπου απαιτείται μέσα στο σπίτι.Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο Google Assistant, τον εικονικό ψηφιακό βοηθός στις νέες συσκευές που θα κυκλοφορήσουν, που θα μπορεί με φυσικό τρόπο «να πιάνει κουβέντα με τον χρήστη».

Please, call me «Pixel»

Η χρήση της ονομασίας αυτής αντί για Nexus, δείχνει μια προσπάθεια της εταιρείας να χαράξει μια διαχωριστική γραμμή με το -όχι τόσο πετυχημένο- παρελθόν της στην κινητή τηλεφωνία έως τώρα. Αντί απλώς να τροφοδοτεί με το λογισμικό της τους κατασκευαστές συσκευών ή να τους αναθέτει να φτιάξουν τα τηλέφωνά της (όπως έκανε με τα Nexus από το 2010), η Google φαίνεται πως αυτή τη φορά αποφάσισε να ανακατευτεί για τα καλά με τον σχεδιασμό, την κατασκευή και πώληση των καθαρά δικών της smartphones, «κοντράροντας στα ίσια» τα iPhones και τα Galaxy.

Τα δύο νέα μοντέλα Pixel και Pixel XL, με οθόνες OLED 5 και 5,5 ιντσών αντίστοιχα, θα διαθέτουν κύρια κάμερα με ανάλυση 12,3Mpixel με οπτική σταθεροποίηση εικόνας και f/2.0, θα είναι φτιαγμένα απο αλουμίνιο και γυαλί, και… διατηρούν την παραδοσιακή υποδοχή για τα ακουστικά (αντίθετα με το νέο iPhone 7).

Σε αντίθεση με τα άλλα τηλέφωνα Android, τα Pixel θα λαμβάνουν και θα εγκαθιστούν αυτόματα τις νέες ενημερώσεις του λειτουργικού συστήματος και της ασφάλειας, μόλις αυτές είναι διαθέσιμες.

Επίσης οι χρήστες θα έχουν απεριόριστο χώρο για δωρεάν αποθήκευση των φωτογραφιών τους στο «νέφος» -στην υπηρεσία Google Photos, στην ανάλυση που έγινε η λήψη.

Οι τιμές των Pixel θα ξεκινούν από τα 650 περίπου δολάρια και οι προπαραγγελίες σε ΗΠΑ, Μ.Βρετανία, Αυστραλία και Γερμανία ξεκινούν άμεσα.

Κεντρική θέση στις νέες συσκευές, που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά στις 20 Οκτωβρίου σε τρία χρώματα (μαύρο, ασημί, μπλε), θα κατέχει ένας εικονικός ψηφιακός βοηθός, το «Google Assistant» (κάτι ανάλογο με τη Siri της Apple και την Cortana της Microsoft), που θα μπορεί να πιάνει με φυσικό τρόπο κουβέντα με τον χρήστη, απαντώντας σε ερωτήσεις του, π.χ. «ποιες ταινίες παίζονται στους κοντινούς κινηματογράφους;».

Το Google Assistant αποτελούσε έως τώρα ως μέρος της επίσης νέας εφαρμογής Allo. Παραμένει πάντως ζητούμενο κατά πόσο οι χρήστες θα πεισθούν να συνομιλήσουν με ένα τέτοιο βοηθό με τεχνητή νοημοσύνη, πιθανώς λόγω ανησυχιών τους για θέματα ιδιωτικότητας. Η Google γνωρίζει ήδη πολλά για τις συνήθειες των χρηστών και δεν είναι βέβαιο ότι οι χρήστες θα ήθελαν να μάθει κι άλλα γι’ αυτούς.

{{{related}}}

Εκτός από τα smartphones, η Google παρουσίασε το «έξυπνο» ασύρματο Google Home (ανάλογα των Echo της Amazon) που απαντά ανάλογα σε ερωτήσεις που διατυπώθηκαν σε φυσική γλώσσα (στα αγγλικά), αξιοποιώντας επίσης της τεχνητή νοημοσύνη.

Επίσης, ανακοινώθηκε ένα «κιτ» εικονικής πραγματικότητας (Daydream View) που θα αξιοποιεί τα Pixel -και όχι μόνο- το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 4 Νοεμβρίου αντί 79 δολαρίων, αποτελώντας μια βελτιωμένη λύση σε σχέση με το υπάρχον Google Cardboard, καθώς και ένα νέο Chromecast media streamer με ανάλυση 4Κ.

Οι αναλυτές δεν αποκλείουν ότι οι νέες φιλοδοξίες της Google στα κινητά τηλέφωνα, θα την αποξενώσουν σταδιακά από εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται εδώ και χρόνια παρέχοντάς τους το Android και οι οποίες πλέον μπορεί να τη δουν ως σοβαρό ανταγωνιστή τους. ‘Αρα, ίσως να αναζητήσουν διαφορετικό λειτουργικό σύστημα για τις συσκευές τους, κάτι που η Samsung έχει ήδη αρχίσει.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024