Έκπληκτοι, και ενοχλημένοι, εμφανίζονται χρήστες του Διαδικτύου όταν είδαν το Σαββατοκύριακο το σύστημά τους να μεταβαίνει, χωρίς τη συνειδητή συγκατάθεσή τους, από τα Windows 7 ή τα Windows 8.1 στα Windows 10.

Χρήστες -μεταξύ των οποίων και ιδιαίτερα έμπειροι- δηλώνουν πως παρά το γεγονός ότι τα Windows 10 δεν αποτελούν «συνιστώμενη ενημέρωση» έτσι ώστε να εγκαθίστανται αυτόματα στα PC όσων έχουν δηλώσει ότι τις αποδέχονται εκ προοιμίου όπως και τις κρίσιμες ενημερώσεις.

Το Windows Update όμως εμφάνιζε το Upgrade to Windows 10 και την πληροφορία ότι η εγκατάσταση ξεκινά τώρα, με μόνη διαθέσιμη επιλογή να γίνει εκκίνηση άμεσα «Get Started».

Η επιλογή για την απόρριψη της αναβάθμισης ήταν κρυμμένη στις «Περισσότερες πληροφορίες», διαμαρτύρονται χρήστες, πολλούς από τους οποίους τους περίμεναν προβλήματα στη συνέχεια.

Η κατάσταση άρχισε να εξομαλύνεται το βράδυ της Κυριακής, μεταφέρει ο ξένος ειδικός Τύπος και στο Reddit οι χρήστες μετά το πάθημά τους, συνιστούν στους υπόλοιπους να βεβαιωθούν ότι η ενημέρωση «KB 3035583» δεν είναι επιλεγμένη για αυτόματο κατέβασμα και εγκατάσταση.

Επίσημη ενημέρωση από τη Microsoft για το γεγονός που καταγράφεται λεπτομερώς στο Reddit δεν έχει εκδοθεί.

Νωρίτερα, η Microsoft δέχτηκε για μια ακόμα φορά, πυρά από τους χρήστες όταν έστειλε στους απανταχού χρήστες του Internet Exporer 11 το app που τους υπενθυμίζει να αναβαθμίσουν στα Windows 10, πακέτο με μια κρίσιμη ενημέρωση του browser της.

Εκνευριμένοι εμφανίζονται επίσης χρήστες που αναβάθμισαν στα Windows 10 -κατά λάθος- και έπειτα αξιοποίησαν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στα Windows 7 ή στα 8.1, ωστόσο συνεχίζουν να λαμβάνουν ειδοποίηση με το αίτημα να επιλέξουν το χρονικό διάστημα που θα ήθελαν να αναβαθμίσουν στα Windows 10…

In.gr Τεχνολογία

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr