Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ελ Τσάπο»: Ο ματαιόδοξος βαρόνος που ήθελε ταινία για τη ζωή του

«Ελ Τσάπο»: Ο ματαιόδοξος βαρόνος που ήθελε ταινία για τη ζωή του

Στο Μεξικό πανηγυρίζουν που κατάφεραν να πιάσουν τον πλέον καταζητούμενο βαρόνο ναρκωτικών, και ας τον έστειλαν στην ίδια φυλακή από την οποία δραπέτευσε. Φαίνεται όμως ότι ο 58χρονος Χοακίν Γκουσμάν έπεσε στην παγίδα, γιατί -μεταξύ άλλων- ήταν ματαιόδοξος.

Στο Μεξικό πανηγυρίζουν που κατάφεραν να πιάσουν τον πλέον καταζητούμενο βαρόνο ναρκωτικών, και ας τον έστειλαν στην ίδια φυλακή από την οποία δραπέτευσε. Φαίνεται όμως ότι ο 58χρονος Χοακίν Γκουσμάν έπεσε στην παγίδα, γιατί ήταν ματαιόδοξος.

O «Ελ Τσάπο» κατάφερε αρχικά να διαφύγει της σύλληψης κατά τη διάρκεια επιδρομής της Αστυνομίας, καθώς απέδρασε από αγωγό όμβριων υδάτων. Ωστόσο συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να το σκάσει με αυτοκίνητο, ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Μεξικού.

Ο 58χρονος βαρόνος είχε αποδράσει στις 11 Ιουλίου 2015 από τη φυλακή που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 90 χιλιομέτρων από την Πόλη του Μεξικού, χάρη σε μια υπόγεια στοά μήκος 1,5 χιλιομέτρου.

Η εισαγγελέας που έκανε τις ανακοινώσεις έδωσε στη δημοσιότητα και άλλες λεπτομέρειες. Τον χαρακτήρισε «βασανισμένη ψυχή» με ντελίριο μεγαλομανίας, γεγονός που τελικά έπαιξε ρόλο στο να αρχίσουν να διαρρέουν πληροφορίες και στοιχεία για τις κινήσεις του.

Φαίνεται λοιπόν ότι από την παρανομία ο «Τσάπο» είχε αναθέσει στους δικηγόρους του να έρθουν σε επαφή με ηθοποιούς, παραγωγούς και σκηνοθέτες, ώστε η ζωή του να γίνει ταινία.

Οι πρώτες κινήσεις για την υλοποίηση του σχεδίου έγιναν τον περασμένο Οκτώβριο, τρεις μήνες μετά την απόδρασή του. Τότε, ο «Τσάπο» και οι στενοί του συνεργάτες (μεταξύ αυτών και ο κουνιάδος του) κρυβόταν σε αγροτική περιοχή που κανείς δεν τολμούσε να πλησιάσει.

Όμως οι επαφές των δικηγόρων -προφανώς για την υλοποίηση του σχεδίου της ταινίας- έδωσαν στις Αρχές κάποιες πρώτες πληροφορίες για το πού μπορεί να βρίσκεται. Η επιχείρηση που έγινε τότε απέτυχε, καθώς σε εκείνη τη μετακίνησή του, ο καταζητούμενος συνοδευόταν από γυναίκες και ένα μικρό παιδί.

Ο Τσάπο έκανε ακόμα πιο στενό τον κύκλο των έμπιστών του και πέρασε λίγο καιρό ακόμα στην επαρχία. Αποφάσισε όμως να μετακινηθεί σε αστικό κέντρο, στέλνοντας έτσι ορισμένους από τους έμπιστούς του στη Σιναλόα για να βρουν το κατάλληλο διαμέρισμα.

Οι Αρχές τέθηκαν και πάλι σε συναγερμό. Ο Τσάπο μετακινήθηκε την περασμένη Πέμπτη και την Παρασκευή συνελήφθη.

Επιμέλεια: Απόστολος Ρουμπάνης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024