Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μικρές, Περίεργες ή και Χρηστικές Ιστορίες Τεχνολογίας

Μικρές, Περίεργες ή και Χρηστικές Ιστορίες Τεχνολογίας

Μαστιγώθηκε χίλιες φορές και θα μείνει στη φυλακή 10 χρόνια επειδή προσέβαλε το Ισλάμ στο μπλογκ του. Τώρα, η Ευρώπη απονέμει στον Σαουδάραβα μπλόγκερ Μπαντάουι το βραβείο για την ελευθερία της σκέψης και δικαίως.

Διαβάστε καθημερινά μερικές ενδιαφέρουσες ή και χρηστικές πληροφορίες από τις εξελίξεις στην τεχνολογία.

Το Βραβείο Ζαχάρωφ 2015 απονέμεται στο Σαουδάραβα μπλόγκερ Ραΐφ Μπαντάουι

Ο Ραΐφ Μπαντάουι, ο Σαουδάραβας μπλόγκερ που συνελήφθη το 2012 και καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση, 1.000 μαστιγώματα και ένα βαρύ πρόστιμο με την κατηγορία ότι προσέβαλε το Ισλάμ στην ιστοσελίδα του, είναι ο φετινός νικητής του Βραβείου Ζαχάρωφ για την Ελευθερία της Σκέψης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η σύζυγός του, Ενσάφ Χαϊντάρ, θα παραλάβει εκ μέρους του το βραβείο στα πλαίσια επίσημης τελετής στην ολομέλεια στο Στρασβούργο την επόμενη Τετάρτη το μεσημέρι.

H Γαλλία δεν θα μπλοκάρει το Tor ή το WiFi λόγω των επιθέσεων στο Παρίσι

Παρά το αίτημα των αστυνομικών αρχών, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Manual Valls αρνήθηκε να επιβάλλει την απενεργοποίηση της πρόσβασης στο Διαδίκτυο ασύρματα σε δημόσιους χώρους μέσω Wi-Fi και να μπλοκάρει την πρόσβαση στο δίκτυο Tor, στο οποίο προστατεύεται η ανωνυμία του επισκέπτη.

Σοβαρή ενασχόληση με τον προγραμματισμό, με την βοήθεια του Stephen Wolfram

Ένα βιβλίο που εξηγεί την αλγοριθμική σκέψη και εισάγει στις έννοιες του προγραμματισμού μικρούς από 12 ετών και μεγάλους δημοσιεύει στο Διαδίκτυο δωρεάν ο Στέφεν Γούλφραμ, στην δική του γλώσσα, την Γλώσσα Wolfram -για τον οποίο αρκεί να σας πούμε ότι σε ηλικία 20 ετών πήρε διδακτορικό στην Φυσική των στοιχειωδών σωματιδίων. Παρακολουθήστε τον στο
http://blog.stephenwolfram.com

Milamu σε επιλεγμένες συσκευές Turbo-X από το Πλαίσιο

Δεν είχαμε την ευκαιρία να το δοκιμάσουμε και πάντοτε είμαστε επιφυλακτικοί με την αναγνώριση ομιλίας που μπορεί μεν να είναι εντυπωσιακή ακόμα κι αν εκτελέσει σωστά έστω μια φωνητική εντολή, δεν είναι όμως τόσο εκπαιδευμένη ώστε να υποκαταστήσει την χρήση του τηλεφώνου με τα χέρια. Πάντως, η αλυσίδα Πλαίσιο λανσάρει ένα tablet και ένα smartphone σχετικά χαμηλού κόστους (199 και 179 ευρώ αντίστοιχα) με το milamu ως συγκριτικό τους πλεονέκτημα. Ισχυρίζεται ότι ο χρήστης θα κατορθώσει στείλει το σωστό μήνυμα (e-mail και SMS) με υπαγόρευση στο milamu, ότι θα εμφανίζονται, κατ’εντολή του τα νέα από τα social media, ότι θα γίνεται φωνητική αναζήτηση στο Google (φανταζόμαστε στην ελληνική γλώσσα) και αναπαραγωγή τραγουδιού με την εντολή Play [όνομα τραγουδιού]. Ακόμα, η εφαρμογή μπορεί να αποθηκεύει την τοποθεσία πάρκινγκ… Εντολές στα ελληνικά δέχονται και τα smartphone της MLS, με την βοήθεια της MAIC

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024