Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χωρίς τη συναίνεση των χρηστών των Win7/8.1 το κατέβασμα των Win10

Χωρίς τη συναίνεση των χρηστών των Win7/8.1 το κατέβασμα των Win10

Οι χρήστες των Windows 7 και των Windows 8 που έχουν αποδεχτεί το αυτοματοποιημένο κατέβασμα ενημερώσεων για το εγκαταστημένο λειτουργικό γίνονται αποδέκτες ογκώδους σειράς αρχείων για την εγκατάσταση των Windows 10, χωρίς ωστόσο να έχουν κάνει κράτηση για την νέα έκδοση ή να έχουν εκδηλώσει αλλιώς το ενδιαφέρον τους.

Οι χρήστες των Windows 7 και των Windows 8,1 που έχουν αποδεχτεί το αυτοματοποιημένο κατέβασμα ενημερώσεων για το εγκαταστημένο λειτουργικό γίνονται αποδέκτες ογκώδους σειράς αρχείων για την εγκατάσταση και των Windows 10, χωρίς ωστόσο να έχουν κάνει κράτηση για την νέα έκδοση ή να έχουν εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον για αναβάθμιση. To Windows Update, ο μηχανισμός που φέρνει κρίσιμες και μη ενημερώσεις στο λειτουργικό σύστημα, αυτή τη φορά φέρνει και τα αρχεία για την εγκατάσταση των Windows 10.

Η Microsoft προωθεί τα απαιτούμενα για την εγκατάσταση των Windows 10 σε αναβαθμίσιμες συσκευές με Windows 7 και Windows 8.1 για πρώτη φορά μέσω του Windows Update. Όταν ολοκληρώσει την προώθηση, ο χρήστης προτρέπεται να προχωρήσει στην δωρεάν εγκατάσταση των Windows 10. Ο χώρος που καταλαμβάνουν τα αρχεία για την εγκατάσταση των Windows 10 ξεπερνά τα 3GB και φτάνει τα 6GB σε έναν φάκελο με την ονομασία $Windows.~BT. Η σχετική αναφορά έγινε από αναγνώστη του The Inquirer, και η Microsoft επιβεβαίωσε το γεγονός.

Το εκ των προτέρων κατέβασμα των απαιτούμενων αρχείων για την εγκατάσταση των Windows 10 μπορεί να συνιστά ενόχληση για τους κατόχους συσκευών με περιορισμένο χώρο -π.χ. συστήματα 2 σε 1 με 32GB-, όχι όμως και για εκείνους που προτιμούν να περιοριστούν να συναινέσουν στην εγκατάσταση της νεότερης και δωρεάν έκδοσης.

  • Από την άλλη, η αυτοματοποίηση της διαδικασίας ρίχνει λάδι στην φωτιά, αφού ήδη ακούγονται πιο δυνατά οι ανησυχίες χρηστών για την διαρκή αδιόρατη επέμβαση της Microsoft στα συστήματα ιδιωτών. Διαβάστε σχετικά στο άρθρο: Μονόδρομος η αυτόματη ενημέρωση των Windows 10 στο σπίτι

Στις 26 Αυγούστου, ένα μήνα από την διάθεση των Windows 10, ο επικεφαλής μάρκετινγκ του τμήματος για τα Windows, Γ.Μεντί έγραψε στο Twitter ότι 75 εκατομμύρια συσκευές έτρεχαν το νέο λειτουργικό και «ο αριθμός αυτός διαρκώς μέρα με τη μέρα».

Ανθή Παναγιωτάκη,
@anthi, @techingr

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024