Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέσσερις νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Λιβάνη

Τέσσερις νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Λιβάνη

Μέσα από τις σειρές Ελληνική Λογοτεχνία (Το συναξάρι των απόκληρων), Ποικίλα Θέματα (Revolution), Εφηβική Λογοτεχνία (After, Mετά τη Σύγκρουση) και Ξένη Λογοτεχνία (Το βιβλίο των παράξενων νέων πραγμάτων) μας έρχονται οι τέσσερις νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Λιβάνη. Revolution – Russel Brand Η Επανάσταση μοιάζει με κάτι αφηρημένο, που εναποθέτουμε στο μέλλον, και όχι ως […]

Μέσα από τις σειρές Ελληνική Λογοτεχνία (Το συναξάρι των απόκληρων), Ποικίλα Θέματα (Revolution), Εφηβική Λογοτεχνία (After, Mετά τη Σύγκρουση) και Ξένη Λογοτεχνία (Το βιβλίο των παράξενων νέων πραγμάτων) μας έρχονται οι τέσσερις νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Revolution – Russel Brand

Η Επανάσταση μοιάζει με κάτι αφηρημένο, που εναποθέτουμε στο μέλλον, και όχι ως μια πρακτική λύση στην αντιμετώπιση της απόλυτης διαφθοράς για την οποία συζητάμε στην καθημερινότητά μας. Σε αυτό το βιβλίο, ο Russel Brand εξερευνά πώς θα γίνει η Επανάσταση, ποιοι είναι οι στόχοι της και για ποιο λόγο –εκτός αν είστε ευχαριστημένοι από τη σημερινή κατάσταση– θα πρέπει να συμμετέχετε σε αυτή. Σκοπός της Επανάστασης είναι να βελτιώσει τη ζωή όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων. Η διαδικασία αυτή μας αφορά όλους και θα αρχίσει όταν θα είμαστε έτοιμοι. Το βιβλίο αποτελεί την αρχή μιας συζήτησης που θα αλλάξει τον κόσμο. Σε αυτό το βιβλίο, Russel Brand γελοιοποιεί τους αχυράνθρωπους και τις χάρτινες τίγρεις της κομφορμιστικής εποχής μας, ενώ παρουσιάζει, με τη βοήθεια ειδικών που εκκινούν από διαφορετικά σημεία, όπως ο Τζορτζ Όργουελ ή ο Τομά Πικετί, ένα όραμα για μια πιο δίκαιη και… σέξι κοινωνία, με τρόπο διασκεδαστικό και περιεκτικό.
Μετάφραση από τα αγγλικά, Άγγελος Φιλιππάτος. Σελίδες 464

Το βιβλίο των παράξενων νέων πραγμάτων – Michel Faber
Ο Πίτερ Λι είναι ένας ιεραπόστολος που καλείται να φύγει για το ταξίδι μιας ζωής. Αφήνοντας πίσω την πολυαγαπημένη του σύζυγο, Μπία, πετάει σε έναν τόπο όπου οι ντόπιοι διψούν για τις διδαχές της Βίβλου, του «Βιβλίου των Παράξενων Νέων Πραγμάτων». Είναι μια αναζήτηση που θα προκαλέσει τα πιστεύω του Πίτερ, την αντίληψή του για τα όρια του ανθρώπινου σώματος και, το κυριότερο, την αγάπη του για την Μπία.
Μετάφραση στην ελληνική γλώσσα, Χριστιάννα Ελ. Σακελλαροπούλου. Σελίδες 672

Το συναξάρι των απόκληρων – Γιάννης Π. Καψής

Μια τοιχογραφία του 20ού αιώνα. Η Ιστορία, όπως δεν την μαθαίνουμε, χωρίζεται σε δύο μεγάλα κεφάλαια. Το 2ο Κεφάλαιο το γράφουν οι επαγγελματίες ιστορικοί – ψάχνουν, συνθέτουν, ερμηνεύουν τα ιστορικά γεγονότα και συχνά, πολύ συχνά, εφαρμόζουν την προκρούστεια μέθοδο για να χωρέσουν τα ιστορικά γεγονότα στις δικές τους κοσμογονικές αντιλήψεις. Το 1ο Κεφάλαιο το γράφουν τα ίδια τα υποκείμενα των ιστορικών γεγονότων. Στις κυρτωμένες πλάτες τους μπουσούλισε, περπάτησε, ανδρώθηκε, σκαλίστηκε η αληθινή Ιστορία. Εκείνη που στο αντίκρισμά της ο Μωρίς Ντριό έγραψε: «Πόσα μεγάλα γεγονότα δεν περνούν για μύθοι επειδή τα εξιστόρησε η Καλλιόπη και όχι η Κλειώ…» Οι σελίδες του βιβλίου ανήκουν στο 1ο Κεφάλαιο της Ιστορίας. Ο «συγγραφεύς» απλώς συγκέντρωσε μια ιστορία που γράφτηκε με τον ιδρώτα, και το αίμα πολύ συχνά, 14 απλών ανθρώπων. Τα ιστορικά γεγονότα που βίωσαν συνθέτουν ένα δραματικό συναξάρι των απόκληρων της ζωής, την πιο γνήσια απεικόνιση της νεότερης Ιστορίας μας.
Σελίδες 192

After, μετά τη σύγκρουση – Anna Todd
Το fanfiction After της Anna Todd έχει καταγράψει πάνω από ένα δισεκατομμύριο αναγνώσεις διαδικτυακά, προσελκύοντας αναγνώστες από ολόκληρο τον πλανήτη. Η Τέσα μπορει να χάσει τα πάντα. Ο Χάρντιν δεν έχει να χάσει τίποτα… εκτός από εκείνη. Ποτέ ξανά η ζωή δε θα είναι η ίδια… «Δε νιώθω το παγωμένο τσιμέντο κάτω από τα πόδια μου, ούτε το χιόνι που κατακάθεται πάνω μου. Νιώθω μόνο την τρύπα που άνοιξε ξαφνικά στο στήθος μου. Γονατίζω ανήμπορος, παρακολουθώντας τον Ζεντ να απομακρύνεται από το πάρκινγκ, με την Τέσανστη θέση του συνοδηγού… Κέρδισα το στοίχημα, αλλά έχασα το μοναδικό πράγμα που με έκανε ποτέ ευτυχισμένο. Και, μαζί μ’ αυτό, έχασα κάθε ίχνος καλοσύνης που εκείνη με έκανε να ανακαλύψω μέσα μου. Καθώς το χιόνι μουσκεύει τα ρούχα μου, θέλω να κατηγορήσω τον πατέρα μου που μου κληροδότησε τον εθισμό του• θέλω να κατηγορήσω τη μαμά μου που έμεινε κοντά του για πολύ καιρό και έχει κι αυτή μερίδιο ευθύνης που έγινα ένα τόσο μπερδεμένο παιδί• θέλω να κατηγορήσω την Τέσα ακόμα κι επειδή μου μίλησε. Διάολε, θέλω να τους κατηγορήσω όλους. Όμως δεν μπορώ. Εγώ το έκανα αυτό. Κατέστρεψα εκείνη κι ό,τι είχαμε μαζί. Αλλά θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να επανορθώσω για τα σφάλματά μου. Πού πηγαίνει τώρα; Κάπου όπου θα μπορέσω να τη βρω;»
Μετάφραση στην ελληνική γλώσσα, Μαρία Ακριβάκη. Σελίδες 704

entertainment.in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024