Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο 70% το δίκτυο 4G της Cosmote και πιλοτικές δοκιμές 4G+ για το 2015

Στο 70% το δίκτυο 4G της Cosmote και πιλοτικές δοκιμές 4G+ για το 2015

Τον «δύσκολο» στόχο της κάλυψης του 70% του ελληνικού πληθυσμού από το δίκτυο τέταρτης γενιάς ανακοίνωσε η Cosmote. Καλύπτει όλες τις πόλεις με πληθυσμό άνω των 50.000 κατοίκων και πολλές μικρότερες ανά τη χώρα, καθώς και όλους του δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Τον «δύσκολο» στόχο της κάλυψης του 70% του ελληνικού πληθυσμού από το δίκτυο τέταρτης γενιάς ανακοίνωσε η Cosmote. Καλύπτει όλες τις πόλεις με πληθυσμό άνω των 50.000 κατοίκων και πολλές μικρότερες ανά τη χώρα, καθώς και όλους του δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, ανακοίνωσε η εταιρεία. Το γεγονός καθιστά το δίκτυο 4G της Cosmote το πρώτο σε πληθυσμιακή κάλυψη, σημειώνει η Cosmote.

Εξηγώντας την δυσκολία της επίτευξης του στόχου αυτού για το έτος 2014, ο Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας και Λειτουργιών του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Στέφανος Θεοχαρόπουλος, είπε: «Θέτοντας το στόχο για 70% πληθυσμιακή κάλυψη 4G μέσα στο 2014, γνωρίζαμε πως θα έπρεπε να επιδοθούμε σε έναν αγώνα δρόμου για να τον πετύχουμε. Σήμερα, είμαι υπερήφανος που οι “δρομείς” της COSMOTE, οι τεχνικοί μας και οι άνθρωποι του δικτύου, ολοκλήρωσαν αυτόν τον αγώνα με επιτυχία, διασφαλίζοντας ότι το δίκτυο 4G της εταιρείας είναι Νο1 σε πληθυσμιακή κάλυψη, και με απόσταση από τον ανταγωνισμό. Θα συνεχίσουμε, με τον ίδιο ενθουσιασμό και την ίδια δέσμευση, να αναβαθμίζουμε την εμπειρία που απολαμβάνουν οι πελάτες μας».

Πιλοτικές δοκιμές 4G+

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι πιλοτικές δοκιμές κινητού ευρυζωνικού δικτύου 4G+ στις οποίες προχώρησε, πρώτη στην Ελλάδα, η COSMOTE, για ταχύτητες που φτάνουν έως και τα 300Mbps. Η εταιρεία αναβαθμίζει περαιτέρω το προηγμένο 4G δίκτυό της σε 4G+, τεχνολογίας LTE Advanced, αξιοποιώντας τις ενισχυμένες δυνατότητες του δικτύου της μετά την πρόσφατη απόκτηση νέου φάσματος στα 800MHz και 2,6GHz. Η COSMOTE εκτιμά ότι θα διαθέσει εμπορικά ταχύτητες έως και 300Mbps σε επιλεγμένες περιοχές, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024