Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Λυπάμαι για τους νέους δημιουργούς», λέει ο Σερ Πολ Μακ Κάρτνεϊ

«Λυπάμαι για τους νέους δημιουργούς», λέει ο Σερ Πολ Μακ Κάρτνεϊ

«Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία το μέσο στο οποίο διανέμεται η μουσική, έχουμε περάσει από το βινύλιο, στις κασέτες, στα CD, στα downloads και τώρα στο streaming», είπε ο Πολ Μακ Κάρτνεϊ, μιλώντας στην εκπομπή του BBC για την τεχνολογία BBC Click. «Λυπάμαι όμως τους νεαρούς στιχουργούς και συνθέτες», είπε ο Σερ Πολ.

«Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία το μέσο στο οποίο διανέμεται η μουσική, έχουμε περάσει από το βινύλιο, στις κασέτες, στα CD, στα downloads και τώρα στο streaming», είπε ο Σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ, μιλώντας στην εκπομπή του BBC για την τεχνολογία BBC Click. «Λυπάμαι όμως για τους νέους ανθρώπους που είχαν το μοναδικό τους hit και δεν πληρώθηκαν γι’αυτό. Παλαιότερα, η μουσική γινόταν αντικείμενο κλοπής, σήμερα όμως πληρώνεται και οι νεαροί δημιουργοί θα έπρεπε να πληρώνονται ανάλογα», είπε ο δημιουργός.

Αφορμή για την εμφάνιση του διάσημου μέλους των Beatles στάθηκε το τραγούδι του για το βιντεοπαιχνίδι Destiny.

Tag: Μουσική

H συζήτηση μεταξύ των καλλιτεχνών έχει ενταθεί καθώς αυξάνονται οι φωνές που λένε ότι δεν πληρώνονται αρκετά από τις υπηρεσίες διάθεσης μουσικής με τεχνολογία ροής (streaming).

Η Τέιλορ Σουίφτ απέσυρε πρόσφατα ολόκληρο το ρεπερτόριό της από το δημοφιλές Spotify, με πρόθεση να μεταφέρει το αρνητικό της μήνυμα για τις υπηρεσίες streaming στους νέους καλλιτέχνες. Ο επικεφαλής του Spotify της απάντησε ότι «φεύγοντας από ‘μας, γίνατε Νο 1 στο Pirate Bay». Τον Νοέμβριο, το Spotify ξεπέρασε το iTunes στην Ευρώπη, με βάση τα έσοδα που εξασφάλισε για τους καλλιτέχνες.

Το YouTube είχε επίσης κατηγορηθεί ότι απειλεί με αποκλεισμό τους ανεξάρτητους καλλιτέχνες, αφού τους καλούσε να υπογράψουν δυσμενέστερους όρους πληρωμής δικαιωμάτων σε σχέση με τους καλλιτέχνες μεγάλων δισκογραφικών εταιρειών.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024