Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τον Ιανουάριο του 2015 μια πρώτη ματιά για όλους στα Windows 10

Τον Ιανουάριο του 2015 μια πρώτη ματιά για όλους στα Windows 10

Τον Οκτώβριο η Microsoft έκανε γνωστή την πρόθεσή της να κάνει ένα άλμα από τα Windows 8 στα Windows 10, παρά το γεγονός ότι η χρονική απόσταση που χωρίζει την μια έκδοση από την άλλη δεν δικαιολογεί αυτή την μετάβαση από έκδοση σε έκδοση. Τώρα, η εταιρεία δίνει ραντεβού με την συντριπτική πλειονότητα των χρηστών του λειτουργικού τους στο desktop, τους οικιακούς χρήστες, τον Ιανουάριο του 2015.

Τον Οκτώβριο η Microsoft έκανε γνωστή την πρόθεσή της να κάνει ένα άλμα από τα Windows 8 στα Windows 10, παρά το γεγονός ότι η χρονική απόσταση που χωρίζει την μια έκδοση από την άλλη δεν δικαιολογεί αυτή την μετάβαση από έκδοση σε έκδοση. Τώρα, η εταιρεία δίνει ραντεβού με την συντριπτική πλειονότητα των χρηστών του λειτουργικού τους στο desktop, τους οικιακούς χρήστες, τον Ιανουάριο του 2015, σύμφωνα με πληροφορία του theverge.com.

Τον Ιανουάριο του 2015, πιθανότατα στην καθιερωμένη έκθεση CES, την οποία επί χρόνια εγκαινίαζε ο Μπιλ Γκέιτς, η Microsoft θα παρουσιάσει στο ευρύ κοινό τι νέο φέρνουν τα νέα, νέα Windows, Windows 10. Ο Μπιλ Γκέιτς πάντως, έχει επιστρέψει στην Microsoft και αφιερώνει το ένα τρίτο του χρόνου του στο Ρέντμοντ.

Ήδη από τον Οκτώβριο έχουν όμως γίνει γνωστά αρκετά από τα χαρακτηριστικά τους και κυρίως ότι η Microsoft «άκουσε» ότι οι χρήστες υπολογιστή γραφείου δεν έχουν οθόνη αφής και προτιμούν το πληκτρολόγιο και το mouse για να είναι παραγωγικοί, ακόμα και εκτός επαγγελματικού χώρου.

Το κυριότερο νέο χαρακτηριστικό των Windows 10 είναι η δυνατότητα «προσγείωσης» στην οικεία επιφάνεια εργασίας (desktop) κατά την εκκίνηση του συστήματος. Εξαιρετικά σημαντικό επίσης για την καθοδήγηση του χρήστη, η επιστροφή του μενού στην κάτω αριστερή γωνία έστω εμπλουτισμένου με «τετραγωνάκια» apps από το περιβάλλον αφής. Οι περισσότερες ενοχλήσεις στα Windows 8 αφορούσαν τον τρόπο χειρισμού του περιβάλλοντος, αφού ο χρήστης αισθανόταν «χαμένος» -δεν ήξερε που να βρει τα προγράμματα απουσία του μενού έναρξης, δεν κατανοούσε γιατί υπήρχαν δύο εκδόσεις του ίδιου προγράμματος σε desktop και metro, δεν ήξερε πως να κλείσει τις εφαρμογές και οι εναλλαγές από το desktop στο metro ήταν αναγκαίες και αλλεπάλληλες.

Τώρα, η Microsoft υπόσχεται το λεγόμενο Continuity, μια ομαλή συνέχεια της ίδιας εργασίας από την μια συσκευή με Windows (π.χ. στο desktop) σε μια άλλη συσκευή με Windows (φορητή), με δεσμό τον Λογαριασμό του χρήστη στην Microsoft (και όλες τις υπηρεσίες της).

Με ενδιαφέρον πάντως αναμένεται να μάθουμε με ποιο κόστος θα γίνει η μετάβαση από τα Windows 8/8.1 στα Windows 10 και τις αντιδράσεις που θα προκαλέσει η επιλογή της εταιρείας. Ανάλογο ενδιαφέρον, ίσως και μεγαλύτερο, έχει η τακτική που θα ακολουθήσει η Microsoft για να πείσει τους χρήστες (και επιχειρήσεις) που επιμένουν στα Windows XP, την ώρα που ακούγεται ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει ακόμα και δελεαστικά οικονομικά κίνητρα για να το επιτύχει την μετάβασή τους στα επόμενα Windows. Τον Απρίλιο του 2015 θα γίνουν παρελθόν τα Windows 8 με τα «Windows 9» (αργότερα, έγινε γνωστό ότι η έκδοση 9 παραλείπεται).

Ήδη από τον Οκτώβριο είχε ανακοινωθεί ότι λεπτομέρειες για τα Windows 10 θα γίνουν γνωστές στις αρχές του 2015. Η επίσημη έκδοση του λειτουργικού συστήματος να αναμένεται στα μέσα του έτους.

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024