Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φημολογείται η εξαγορά της Beats του Dr.Dre για συνδρομητική μουσική από την Apple

Φημολογείται η εξαγορά της Beats του Dr.Dre για συνδρομητική μουσική από την Apple

Την εξαγορά της Beat Electronics αντί 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων αναμένεται να ανακοινώσει λίαν συντόμως η Apple, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. H Beats είναι μια υπηρεσία ακρόασης μουσικής που μεταδίδεται μέσω Διαδικτύου όσο ο συνδρομητής συνεχίζει να καταβάλλει την συνδρομή του και εάν η πληροφορία περί της εξαγοράς επαληθευτεί, μπορεί να ανταγωνιστεί ευθέως τις προπορευόμενες Spotify και Pandora.

Την εξαγορά της Beat Electronics αντί 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων αναμένεται να ανακοινώσει λίαν συντόμως η Apple, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. H Beats είναι μια υπηρεσία ακρόασης μουσικής που μεταδίδεται μέσω Διαδικτύου όσο ο συνδρομητής συνεχίζει να καταβάλλει την συνδρομή του και εάν η πληροφορία περί της εξαγοράς επαληθευτεί, μπορεί να ανταγωνιστεί ευθέως τις προπορευόμενες Spotify, Pandora και άλλες.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς, αυτή τη φορά είναι η Apple εκείνη που δέχεται πιέσεις από την μουσική βιομηχανία, τις δισκογραφικές εταιρείες να δημιουργήσει μια υπηρεσία streaming μουσικής που θα αυξήσει τα έσοδά της. Μάλιστα, οι αναλυτές προσθέτουν πως οι δισκογραφικές εταιρείας που πείστηκαν πριν από μερικά χρόνια από τον Στήβεν Τζομπς να διαθέσουν ψηφιακά το ρεπερτόριό τους μέσω iTunes, τώρα βλέπουν ότι τα δυνητικά έσοδά τους από την διάθεση της μουσικής τους με τεχνολογία ροής είναι σημαντικά υψηλότερα σε σχέση με την πώληση μουσικής τραγούδι-τραγούδι ή a la carte. Πάντως, οι συνδρομές σε υπηρεσίες streaming αποφέρουν προς το παρόν πολύ μικρό ποσοστό των συνολικών εσόδων της μουσικής βιομηχανίας (1,1 δισ. σε σύνολο 15 δισ. δολαρίων), ωστόσο το 2013 οι συνδρομές αυξήθηκαν κατά 51%.

  • IFPI: Global brands such as Deezer and Spotify are reaping the benefits of geographical expansion, while regional services such as Rdio, KKBOX and WiMP continue to attract new users. New entrants including Beats Music and YouTube launched, or announced plans to launch, subscription services in early 2014.

Διαβάστε περισσότερα για τις συνδρομητικές υπηρεσίες streaming μουσικής στην Ελλάδα:

Η υπηρεσία διάθεσης μουσικής με τεχνολογία ροής Spotify επεκτείνεται σε 32 συνολικά χώρες, μετά την προσθήκη της Ελλάδας, της Τουρκίας της Αργεντινής και της Ταϊβάν στην λίστα των χωρών όπου διατίθεται στις 24 Σεπτεμβρίου 2013.

Πρόσβαση σε διεθνές και ελληνικό ρεπερτόριο (με νέα αλλά και παλιά τραγούδια) τραγουδιών μέσω Διαδικτύου και τεχνολογία ροής παρέχει η Wind στους συνδρομητές της, μετά την συμφωνία που υπέγραψε με την InternetQ για την υπηρεσία music streaming Akazoo. Η συνδρομητική υπηρεσία χρεώνεται περίπου 4 ευρώ το μήνα για πρόσβαση από browser ή 7 ευρώ για πρόσβαση και από Android smartphone ή tablet.

Ντεμπούτο στην ελληνική αγορά κάνει η συνδρομητική υπηρεσία μουσικής Napster, που από τον Δεκέμβριο του 2011 έχει περάσει στα χέρια της Rhapsody, γνωστής για την ομώνυμη πασίγνωστη υπηρεσία μουσικής. Συνδρομητές και χρήστες καρτοκινητού της Vodafone Ελλάδος θα μπορούν να ακούσουν εκατομμύρια μουσικούς τίτλους από τα κινητά τους τηλέφωνα, tablets και υπολογιστές. Επιπλέον, οι πρώτοι πελάτες της Vodafone που θα εγγραφούν στην υπηρεσία θα απολαύσουν μια τρίμηνη δωρεάν δοκιμή της υπηρεσίας Napster Premium.

Reuters,In.gr Τεχνολογία

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024