Περισσότεροι από 100 εκατομμύρια χρήστες της υπηρεσίας άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων, Messenger προωθούνται στο Skype, διατηρώντας τα στοιχεία εισόδου τους στην υπηρεσία. Η Microsoft έχει ήδη ξεκινήσει την αποστολή ενημερωτικού μηνύματος μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στο οποίο αναφέρεται πως ο Messenger δεν θα αποκρίνεται στα αιτήματα σύνδεσης από την 15η Μαρτίου 2013. Οι χρήστες καλούνται να εγκαταστήσουν το Skype, αφού δεχτούν να εγκαταστήσουν την δωρεάν έκδοσή του.

Οι επαφές στον Messenger μεταφέρονται στο Skype, η είσοδος γίνεται με το ίδιο Messenger ID. Με το Skype, οι χρήστες διατηρούν την δυνατότητα άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων με τις επαφές τους, υποθέτοντας πως και εκείνοι θα επιλέξουν να εγκαταστήσουν το Skype.

Η Microsoft εξαγόρασε το Skype τον Μάιο του 2009 και όπως έγινε γνωστό τον Νοέμβριο του 2012 επρόκειτο να εγκαταλείψει τον Messenger για να αξιοποιήσει το νέο περιουσιακό της στοιχείο που της στοίχισε περί τα 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια και της έφερε 663 εκατομμύρια χρήστες-ήταν η μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της. Μόνη εξαίρεση θα αποτελέσουν οι χρήστες στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, εξαιρουμένων Χονγκ Κονγκ και Μακάο.

Πάντως, οι αριθμοί δείχνουν πως οι ενεργοί χρήστες του Windows Live Messenger έχουν μειωθεί σημαντικά. Τον Απρίλιο του 2010 η Microsoft δημοσιοποιούσε πως η υπηρεσία εξυπηρετούσε 320 εκατομμύρια χρήστες κάθε μήνα και 10 δισεκατομμύρια μηνύματα καθημερινά. H Microsoft αναγνωρίζει πως έχουν αλλάξει πολλά από τότε που ξεκίνησε η λειτουργία της υπηρεσία -πριν από 13 χρόνια, αφού πολλαπλασιάστηκαν οι χρήστες εναλλακτικών υπηρεσιών όπως το SMS, το chat στο Facebook, το Twitter αλλά και το Skype.

Προφανής στόχος της Microsoft, να ρευστοποιήσει την επένδυσή της κερδίζοντας περισσότερους συνδρομητές μεταξύ άλλων προγραμμάτων, στο Skype Premium (αντί 7 περίπου ευρώ το μήνα με «απεριόριστες» εθνικές κλήσεις σε μια χώρα σύμφωνα με την πολιτική ορθής χρήσης, ομαδικό video calling, υποστήριξη με live chat, http://www.skype.com/intl/en/prices/)

Διαβάστε ακόμα στο tech.in.gr:

In.gr Τεχνολογία

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr