Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το SDO της NASA θαυμάζει την Αυτοκρατορία του Ήλιου

Το SDO της NASA θαυμάζει την Αυτοκρατορία του Ήλιου

Χρωματισμένες με φαντασμαγορικές κίτρινες και γαλάζιες αποχρώσεις, γιγάντιες εκρήξεις μαίνονται στην επιφάνεια του Ήλιου σε νέο βίντεο που δημοσιοποίησε η NASA. Οι λήψεις προέρχονται από το δορυφόρο SDO (Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής) και παρακολουθούν ένα 24ωρο στη ζωή του μητρικού μας άστρου.

Την καυτή επιφάνεια του Ηλιου αποκαλύπτει μέσα από εντυπωσιακές κίτρινες και γαλάζιες εκρήξεις το βίντεο του Παρατηρητηρίου Ηλιακής Δυναμικής (SDO) της NASA.

Οι λήψεις πραγματοποιήθηκαν με τη βοήθεια προηγμένης κάμερας, η οποία μέσα από συγκεκριμένα μήκη κύματος αναδεικνύει τη συνεχή δραστηριότητα στην επιφάνεια του άστρου.

«Το συγκεκριμένο βίντεο χρησιμοποιεί φωτογραφίες του Παρατηρητηρίου Ηλιακής Δυναμικής και με τη βοήθεια μιας επιπλέον επεξεργασίας, ενισχύει τις ορατές δομές» περιγράφει εκπρόσωπος της NASA. «Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει επιστημονική αξία πίσω από τη συγκεκριμένη επεξεργασία, το αποτέλεσμα είναι πραγματικά υπέροχο και ανοίγει ένα νέο οπτικό “παράθυρο” προς τον Ηλιο».

Οπτική πανδαισία στο μεγαλείο του Ηλιου

Οι αρχικές λήψεις πραγματοποιήθηκαν σε υπεριώδη ακτινοβολία με μήκος κύματος 171Angstrom , καταγράφοντας την κινητικότητα του ηλιακού πλάσματος στους 600.000 βαθμούς Κέλβιν. Το βίντεο καλύπτει την 24ωρη δραστηριότητα που καταγράφηκε στην επιφάνεια του άστρου, στις 25 Σεπτεμβρίου του 2011.

Βήμα Science

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024