38

Πρεμιέρα τη Δευτέρα για το πρώτο από τα τρία ψηφιακά κανάλια της ΕΡΤ, το «Πρίσμα+» που απευθύνεται σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Καθημερινά και για πέντε ώρες ένα νέο πρόγραμμα θα μεταδίδεται με νοηματική διερμηνεία και υπότιτλους.

Το ψηφιακό κανάλι δίνει στους συνδρομητές δυνατότητα πρόσβασης σε αμφίδρομες υπηρεσίες, ενώ το πρόγραμμα του «Πρίσμα+» θα εμπλουτιστεί περισσότερο από το φθινόπωρο.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει δελτία ειδήσεων, παιδικό πρόγραμμα, ντοκιμαντέρ, ενημερωτικό μαγκαζίνο και ελληνικές σειρές. Μετά το βραδινό δελτίο ειδήσεων θα προβάλλεται και μια κινηματογραφική ταινία. Το πρόγραμμα μεταδίδεται στην Αττική από τη συχνότητα UHF, κανάλι 48 από τον πομπό στον Υμηττό και από τις αρχές Απριλίου και από τους πομπούς της Πάρνηθας και της Αίγινας.

Στη Θεσσαλονίκη μεταδίδεται από τη συχνότητα UHF κανάλι 56, από τον πομπό του Χορτιάτη. Από το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα μεταδίδεται και στη Θεσσαλία, από τη συχνότητα UHF κανάλι 53 από τον πομπό του Πηλίου. Η έναρξη του δεύτερου ψηφιακού προγράμματος της ΕΡΤ, ΣΙΝΕ+, θα γίνει τον Απρίλιο ενώ το πρόγραμμα του ΣΠΟΡ+ θα αρχίσει τον Μάιο.

Παράλληλα, η ΕΡΤ δημιούργησε το Eurovision Channel, ένα κανάλι αφιερωμένο στο διαγωνισμό της Eurovision, που θα εκπέμπει από τη θέση 5 της ψηφιακής πλατφόρμας και θα αποτελείται από ένα 6ωρο καθημερινό πρόγραμμα που θα επαναλαμβάνεται τέσσερις φορές την ημέρα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο