Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μάρκος Δήμος μιλά για το «θαύμα» των Ανω Λιοσίων

Ο Μάρκος Δήμος μιλά για το «θαύμα» των Ανω Λιοσίων

Ήλθε από το πουθενά και βαδίζει την τελική ευθεία ενός ονείρου... Μια περιοχή που έγινε γνωστή στο πανελλήνιο από τα χτυπήματα που δέχτηκε από το σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου του 1999 έχει κάθε λόγο να καυχιέται και για την ποδοσφαιρική της ομάδα.

57

Ήλθε από το πουθενά και βαδίζει την τελική ευθεία ενός ονείρου… Μια περιοχή που έγινε γνωστή στο πανελλήνιο από τα χτυπήματα που δέχτηκε από το σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου του 1999 έχει κάθε λόγο να καυχιέται και για την ποδοσφαιρική της ομάδα.

Ο Ακράτητος Ανω Λιοσίων αποτελεί νεοφώτιστη ομάδα στην Α κατηγορία, αλλά στο δρόμο αποδείχθηκε πολύ σκληρό καρύδι. Από νωρίς οι «πράσινοι» του Στάθη Σταθόπουλου άφησαν πίσω το στόχο της παραμονής στην κατηγορία και ύψωσαν τον πήχη αρκετά ψηλότερα, φτάνοντας μέχρι και στην άνοδο, για πρώτη φορά στην 70χρονη ιστορία τους, στην Εθνική κατηγορία.


Μια «τρελή» πορεία με όλη τη σημασία της λέξης, η οποία δεν έχει τελειωμό. «Με την πιθανή άνοδό μας στην Εθνική κατηγορία δεν σταματάμε να προσπαθούμε. Απλώς βάζουμε έναν ακόμη μεγαλύτερο στόχο και συνεχίζουμε» δηλώνει στο news.in.gr ο Μάρκος Δήμος. Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής, που έχει αγωνιστεί και στην Προοδευτική, ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου των Ανω Λιοσίων. Μαζί του έχει γνωρίσει τις αλάνες όλης της Αθήνας και φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού οδήγησε τον Ακράτητο στα δύσκολα μονοπάτια της σημερινής Ερασιτεχνικής κατηγορίας πριν προβάρει τη «βυσσινί» φανέλα.


Από το 1999 φορά και πάλι τα «πράσινα» και βοηθά με το δικό του τρόπο στην επίτευξη των στόχων. «Είμαστε στην τελική ευθεία της ανόδου. Αν και όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Α κατηγορίας κανείς δεν μας υπολόγιζε μεταξύ των ομάδων που θα μπορούσαν να κυνηγήσουν ένα από τα δύο εισιτήρια της ανόδου, εμείς αποδείξαμε με το ποδόσφαιρό μας ότι το αξίζουμε» εξηγεί ο Μ.Δήμος.


Τα συστατικά της επιτυχίας, σύμφωνα με τον 29χρονο ποδοσφαιριστή, θα πρέπει να αναζητηθούν κάπου ανάμεσα «στην πολύ καλή οργάνωση που υπάρχει μέσα στο σύλλογο. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Υπάρχει αγαστή συνεργασία ανάμεσα σε διοίκηση – ποδοσφαιρικό τμήμα – φιλάθλους και τα αποτελέσματα δείχνουν τη δουλειά που γίνεται μέσα στην ομάδα. Παράλληλα, άξια προσοχής είναι και τα τμήματα υποδομής του Ακράτητου, τα οποία τα τελευταία χρόνια διαδραματίζουν επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο στον ελληνικό χώρο».


«Ο κορμός του Ακράτητου είναι σχεδόν ίδιος τα τελευταία δύο χρόνια και αυτό έχει βοηθήσει πολύ στην απόδοσή μας. Γίνονται μόνο προσθήκες στη βασική ενδεκάδα κάποιων, από τους φορμαρισμένους παίκτες, οι οποίοι βοηθούν ακόμη περισσότερο στην εικόνα μας» προσέθεσε ο Μάρκος Δήμος.


Ο πρώην παίκτης της Προοδευτικής, μαζί με τον Γιώργο Σύρο και το νεαρό διεθνή με την εθνική ελπίδων, Δημήτρη Παπαδόπουλο, ο οποίος ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες του Ακράτητου, είναι οι μοναδικοί ποδοσφαιριστές που μπορούν να θεωρηθούν και ως «γηγενής». Το υπόλοιπο ρόστερ του Ακράτητου αποτελείται από παίκτες που δεν είχαν ποτέ καμία σχέση με την ομάδα των Ανω Λιοσίων.


Ωστόσο, αυτό φαίνεται να μην ενοχλεί τον κόσμο της ομάδας, που δίνει δυναμικό «παρών» και στα εντός και στα εκτός έδρας παιχνίδια του Ακράτητου. «Είναι σίγουρα πολύ δύσκολο και για τον κόσμο, αλλά ακόμη και για κάποιους από εμάς τους παίκτες, να κατανοήσουμε τι σημαίνει για ένα σύλλογο σαν τον Ακράτητο η άνοδος στην Εθνική κατηγορία. Πιστεύω ότι, αν όλα πάνε καλά, η ομάδα στο επόμενο πρωτάθλημα θα ξεπεράσει τα σύνορα των Ανω Λιοσίων και των όμορων δήμων και θα έρχεται στο γήπεδο κόσμος να την απολαύσει και από άλλες περιοχές της ευρύτερης Δυτικής Αθήνας» υπογραμμίζει ο πρώην αρχηγός του Ακράτητου.


Ο Ακράτητος, με τη συμπλήρωση 25 αγωνιστικών στην Α κατηγορία, βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, πίσω από το πρωτοπόρο Αιγάλεω, που πέρασε ήδη στην Εθνική κατηγορία, και 4 βαθμούς μπροστά από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, με τον οποίο, όπως όλα δείχνουν, θα συνδιεκδικήσουν το δεύτερο πολυπόθητο εισιτήριο. «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε αυτή την ομάδα και νομίζω ότι είναι στο χέρι μας να διατηρήσουμε τη διαφορά των 4 βαθμών και να πανηγυρίσουμε την άνοδο χωρίς την ψυχοφθόρα διαδικασία των μπαράζ. Όλα θα εξαρτηθούν από το μεταξύ μας παιχνίδι, το οποίο θα γίνει στην τελευταία αγωνιστική στην Θεσσαλονίκη» προσθέτει ο Μάρκος Δήμος.


Κάνοντας και ένα μίνι απολογισμό του φετινού μαραθωνίου της Α κατηγορίας, ο 29χρονος ποδοσφαιριστής θέλησε να σταθεί στις θετικές και στις αρνητικές εκπλήξεις του δεύτερου, κατά τεκμήριο, καλύτερου ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Ελλάδας. «Θεωρώ ότι το φετινό πρωτάθλημα είναι ένα από τα συναρπαστικότερα που έχουν γίνει ποτέ με πολλές ισάξιες ομάδες. Αναμφίβολα για τους περισσότερους έκπληξη αποτελεί η πορεία του Ακράτητου, εκτός από εμάς τους ποδοσφαιριστές και την τεχνική ηγεσία του συλλόγου. Επίσης, πίστευα ότι μπορούσε να κάνει πολύ περισσότερα πράγματα σε αυτή την κατηγορία η ομάδα των Τρικάλων, που μέχρι πέρυσι αγωνιζόταν στην Εθνική κατηγορία και τη θεωρούσα σαν ένα από τα φαβορί της ανόδου, αλλά διαψεύστηκα…» κατέληξε ο Μάρκος Δήμος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024