Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Monsieur Minimal «ξαναχτυπά» με «High times»

Ο Monsieur Minimal «ξαναχτυπά» με «High times»

Ελισάβετ Σταμοπούλου Ξαναχτυπά τη συναυλιακή «πόρτα». Μετά το δροσερό χορευτικό live με indie pop μελωδίες, στις 23 Ιουνίου στο Gazarte, ο συνθέτης Monsieur Minimal, ή αλλιώς Χρήστος Τσιτρούδης, καταφθάνει στο ίδιο μέρος για μια περιπετειώδη βραδιά στις 13 Σεπτεμβρίου. Γεννήθηκε το 1980 στα Γιαννιτσά, και από Χρήστος «μεταμφιέστηκε» σε Monsieur Minimal πάνω στη σκηνή. Από […]

Ελισάβετ Σταμοπούλου

Ξαναχτυπά τη συναυλιακή «πόρτα». Μετά το δροσερό χορευτικό live με indie pop μελωδίες, στις 23 Ιουνίου στο Gazarte, ο συνθέτης Monsieur Minimal, ή αλλιώς Χρήστος Τσιτρούδης, καταφθάνει στο ίδιο μέρος για μια περιπετειώδη βραδιά στις 13 Σεπτεμβρίου.

Γεννήθηκε το 1980 στα Γιαννιτσά, και από Χρήστος «μεταμφιέστηκε» σε Monsieur Minimal πάνω στη σκηνή. Από τους πιο γνωστούς έλληνες συνθέτες, παίζει κιθάρα, έχει κυκλοφορήσει τέσσερα άλμπουμ , ενώ το όνομά του του «είδε» το φως της δημοσιότητας το 2007 με τα κομμάτια «Silk» και «Love is a circle» στο διαγωνισμό Coca-Cola Soundwave.

Από τότε δεν σταματά να ταξιδεύει, ενώ ζει στην Αθήνα από το 2009. Η μουσική δεν είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ενήλικης μόνο ζωής του, αλλά ήταν και σημαντική παρέα των εφηβικών του χρόνων.

Βίντεο κλιπ από Μάικλ Τζάκσον μέχρι Nirvana και κασέτες από Τρύπες, Σιδηρόπουλο και Στέρεο Νόβα μέχρι τους Tool, θα μπορούσαν να «καταχωρηθούν» στις επιρροές του.

Ως έφηβος έπαιζε μουσική σε διάφορες μπάντες με τον νεανικό εκείνο ενθουσιασμό να τον διακατέχει, και στην πορεία στράφηκε στην επιστήμη για τις σπουδές του. Στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Αργότερα, όμως, σπούδασε μουσική τεχνολογία και παραγωγή στη Θεσσαλονίκη.

Πρώτο του άλμπουμ το «Lollipop» που κυκλοφόρησε το 2008 και απέσπασε εγκωμιαστικά σχόλια από τα μέσα. Δεν χρειάστηκε πολύς καιρός για να φιγουράρει πρώτο στην indie ελληνική σκηνή, με τα ηλεκτρονικά τεχνάσματα, τις ωραίες μελωδίες και τους εύθυμους στίχους του.

Σε συνέντευξή του στο in.gr είχε δηλώσει για την επιτυχία του ξεκινήματός του: «Η πρώτη μου επιθυμία ήταν να εξωτερικεύσω τη μουσική που είχα στο μυαλό μου. Και αυτό έγινε με το »Lollipop».Εάν αντιληφθώ ότι δεν είμαι δημιουργικός ή ότι η δημιουργικότητά μου δεν μπορεί να βρει ανταπόκριση σε κόσμο, τότε ίσως να κάνω κάτι άλλο βιοποριστικά. Από τη στιγμή όμως που κατάλαβα ότι είχε κάποια απήχηση, σίγουρα με βοήθησε να συνεχίσω.»

Στην ερώτηση για την αντίδρασή του όταν έμαθε ότι το γαλλογερμανικό κανάλι «Arte TV» τον προσκάλεσε για την παρουσίαση του πρώτου του άλμπουμ είχε πει: «Εκεί τρελάθηκα, η αντίδραση ήταν ενθουσιώδης. Το κανάλι έχει αξιόλογα πράγματα και συμπεριλαμβάνει τη δική σου δουλειά».

Αναφερόμενος στο δεύτερο δίσκο του, «Πάστα Φλωρά» που συμμετείχε η Δήμητρα Γαλάνη, είχε σημειώσει: «Κέρδισα μια πολύ καλή προσωπική επαφή. Το να συνδέει με μια τέτοια ερμηνεύτρια το όνομά του ένας νέος δημιουργός, σχεδόν άγνωστος – μέχρι τότε ακούγοντας το monsieur minimal ο κόσμος νόμιζε ότι είναι ένας γάλλος παραγωγός που ζει μακριά από την Αθήνα – κερδίζει την αναγνωρισιμότητα του κόσμου. Το πιο σημαντικό είναι η ευκαιρία του να συνεργάζεσαι με έναν τόσο ακομπλεξάριστο, πολύ πετυχημένο μουσικό και καλό άνθρωπο».

Περνώντας στο τρίτο άλμπουμ, είχε επισημάνει: «Το »Minimal to Maximal» είχε πιο δύσκολες ενορχηστρώσεις, χωρίστηκε σε δύο μέρη. Το πρώτο είχε να κάνει με τον Monsieur Minimal που ήξερε ο κόσμος και το δεύτερο με μια πιο σκοτεινή, βρόμικη, ρεαλιστική πλευρά».

Πριν μερικούς μήνες ο Monsieur Minimal βρισκόταν στη φάση κυκλοφορίας των «High times», του τέταρτου στη σειρά άλμπουμ του, με τον ήχο να είναι περισσότερο ευρωπαϊκός, οπότε έχει ενδιαφέρον να δει κανείς πώς θα υποδεχτεί αυτή τη φορά το κοινό.

entertainment.in.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024