Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Και oι Black Angels στο line-up του 1ου «Release Athens»

Και oι Black Angels στο line-up του 1ου «Release Athens»

...

Το Release Athens ανοίγει τις πύλες του για πρώτη φορά φέτος το καλοκαίρι και έχει βάλει σκοπό να τρελάνει το ελληνικό κοινό!

Η αρχή έγινε με την ανακοίνωση του ερχομού των Beirut που θα παίξουν ως headliners την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ, την 1η Ιουνίου, και από τότε οι εκπλήξεις διαδέχονται η μια την άλλη.

Έτσι μετά την ανακοίνωση του Parov Stelar, ο οποίος επιστρέφει στη χώρα μας ένα χρόνο μετά, και της μοναδικής PJ Harvey που θα βρεθεί στην Αθήνα στο πλαίσιο της τρίτης ημέρας του 1oυ Release Athens, σειρά έχουν οι Τεξανοί Black Angels που θα εμφανιστούν στη σκηνή την 4η ημέρα του νέου φεστιβάλ.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Το Release Athens έρχεται να μας συστηθεί φιλοδοξώντας να εξελιχθεί σε έναν θεσμό που θα δώσει μία νέα πνοή στα συναυλιακά δρώμενα στην Ελλάδα.

Το φεστιβάλ αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο και φιλοδοξεί να φέρει κοντά στο ελληνικό κοινό ορισμένα ονόματα που βρίσκονται στην κορυφή της παγκόσμιας σκηνής.

Οι Beirut -η μπάντα που δημιούργησε ο Zach Condon στη Santa Fe του New Mexico των ΗΠΑ πριν από 10 χρόνια, και πλέον αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και πιο αγαπημένα ονόματα της indie/folk και world music παγκοσμίως- θα σηκώσουν την αυλαία του πρώτου Release Athens την 1η Ιουνίου 2016. Το δεύτερο όνομα που θα συμμετέχει στην πρώτη ημέρα του φεστιβάλ είναι οι Daughter, η indie folk μπάντα από τη Βρετανία

Η δεύτερη ημέρα του Release Athens 2016 θα διεξαχθεί την Παρασκευή 3 Ιουνίου με headliner τον Parov Stelar και την μπάντα του. Ο Αυστριακός μουσικός / παραγωγός που θεωρείται ως ο καλλιτέχνης που καθόρισε τον ήχο του electro swing, κερδίζοντας εκατομμύρια φίλους σε ολόκληρο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια, επιστρέφει στην Ελλάδα μετά την περσινή του εμφάνιση στον ίδιο χώρο (αλλά σε άλλο φεστιβάλ). Η μουσική του συνδυάζει στοιχεία από jazz, house, electro και breakbeat και στην κυριολεξία ακούγεται παντού. Ταινίες, τηλεοπτικά shows, διαφημίσεις και, φυσικά, στο ραδιόφωνο όπου – ιδίως στην Ελλάδα – ο Parov Stelar αποτελεί ίσως το πιο αγαπημένο όνομα τόσο των παραγωγών όσο και του κοινού. Το δεύτερο όνομα που θα εμφανιστεί την ίδια ημέρα στο Release Athens 2016, είναι οι Chinese Man. Η εκρηκτική κολλεκτίβα από τη Γαλλία επιστρέφει στην Αθήνα για να συνεπάρει το κοινό με τους καταιγιστικούς dub / afrobeat / baile funk / swing / jazz ήχους τους.

Η τρίτη ημέρα του Release Athens θα διεξαχθεί την Τρίτη 7 Ιουνίου με headliner την μοναδική PJ Harvey. Μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες της σύγχρονης rock’n’roll σκηνής εδώ και πάνω από 25 χρόνια, η 46χρονη Αγγλίδα singer / songwriter επιστρέφει με το 9ο album της καριέρας της, The Hope Six Demolition Project, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 15 Απριλίου σε ολόκληρο τον κόσμο, ξεκινώντας παράλληλα μία μεγάλη περιοδεία που θα την φέρει και στην Αθήνα, με τη συνοδεία της πολυμελούς μπάντας της.

Πολυ-οργανίστρια, ποιήτρια, γλύπτρια, συγγραφέας, πάνω απ’ όλα μουσικός με σπάνια ψυχή και αυθεντικότητα, η PJ Harvey πραγματοποίησε ένα μοναδικό καλλιτεχνικό ταξίδι στο Κόσοβο, το Αφγανιστάν και τη Washington. Τις εμπειρίες που αποκόμισε σε αυτό καταγράφει στο επερχόμενο album, το οποίο ηχογραφήθηκε στο Somerset House του Λονδίνου, ενίοτε μπροστά σε κοινό που είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την ίδια με τη μπάντα και τους παραγωγούς της να δουλεύουν σε ένα ειδικά διαμορφωμένο studio.

Η αναγνώριση που έχει γνωρίσει από κοινό και κριτικούς είναι πέρα από κάθε σύγκριση. Άλλωστε, είναι η μοναδική που έχει κερδίσει δύο φορές το Mercury Prize, το ετήσιο βραβείο για τον καλύτερο δίσκο της Βρετανίας, για τα εκπληκτικά albums Stories From The City, Stories From The Sea (2001) και Let England Shake (2011).

Η δεύτερη μπάντα που θα εμφανιστεί στις 7 Ιουνίου, είναι οι Brian Jonestown Massacre, το σημαντικότερο και επιδραστικότερο όνομα της ακμάζουσας psych-rock σκηνής, εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες. Το τρίτο όνομα που συνθέτει το line-up είναι οι αιθέριοι Slowdive, ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της Βρετανικής shoegaze σκηνής, που έληξε άδοξα στα μέσα των 90’s αλλά πρόλαβε να μας χαρίσει μερικούς αριστουργηματικούς δίσκους.

Η τέταρτη ημέρα του Release Athens 2016 θα διεξαχθεί την Δευτέρα 13 Ιουνίου με headliners τους Ισλανδούς Sigur Rós, ένα από τα σημαντικότερα ονόματα στο χώρο του post rock, που συνδυάζει στοιχεία από ambient / dream pop / progressive rock με νεο-κλασσική και μινιμαλιστική αισθητική.

Επιστρέφοντας στο τριμελές σχήμα με το οποίο ξεκίνησαν, πριν από 22 χρόνια στο Ρέυκιαβικ, και με τη συνοδεία εγχόρδων και πνευστών, έρχονται στο Release Athens 2016 με κομμάτια από ολόκληρο τον κατάλογό τους, ακόμα και από το – παραγνωρισμένο στην εποχή του – ντεμπούτο τους, Von.

Το επόμενο όνομα για τη συγκεκριμένη ημέρα είναι οι Black Angels, η κορυφαία psych-rock μπάντα στον κόσμο, επιστρέφει στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως έρχονται στην Ευρώπη μόνο για αυτή την εμφάνιση, γιορτάζοντας 10 χρόνια από την κυκλοφορία του εμβληματικού πρώτου τους album, Passover.

Επόμενοι οι DIIV, ένα από τα συναρπαστικότερα συγκροτήματα της νέας γενιάς είναι το τρίτο όνομα της τελευταίας ημέρας του Release Athens 2016. Η μπάντα από το Brooklyn της Νέας Υόρκης έχει εντυπωσιάσει από το ξεκίνημά της, συνδυάζοντας ιδανικά στοιχεία από indie rock / shoegaze / post punk για να παρουσιάσει έναν από τους πιο φρέσκους και συναρπαστικούς ήχους του σήμερα.

Με δύο εξαιρετικά albums στο ενεργητικό τους (Oshin / 2012, Is The Is Are / 2016), είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο ελπιδοφόρα νέα συγκροτήματα. Αυτή θα είναι η πρώτη τους εμφάνιση στη χώρα μας, όπου είναι ήδη γνωστοί χάρη κυρίως στο single Doused.

Η διάθεση των εισιτηρίων για όλες τις ημέρες του Release Athens 2016 συνεχίζεται, προς 36 ευρώ για κάθε ημέρα ξεχωριστά (μέχρι τις 30 Απριλίου) και προς 120 ευρώ για ολόκληρο το φεστιβάλ.

Διάθεση: τηλεφωνικά στο 11 876, στα καταστήματα Public, Seven Spots, Ιανός, Reload, Media Markt, Ticket House και το www.viva.gr

Πλατεία Νερού (Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου): Δέλτα Φαλήρου, στη διασταύρωση της Λ. Συγγρού με τη Λ. Ποσειδώνος (Παραλιακή),
Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 16:00

entertainment.in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024