Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι είναι το La La Land (και γιατί αναμένεται να σαρώσει στα Όσκαρ);

Τι είναι το La La Land (και γιατί αναμένεται να σαρώσει στα Όσκαρ);

...

Αγγελική Στελλάκη

Ένας κινηματογραφικός έρωτας. Ένας φόρος τιμής στα μιούζικαλ της δεκαετίας του 1950 και του 1960. Μία ταινία – αναφορά στον ίδιο τον κόσμο του σινεμά.

Το «La La Land» του Ντάμιεν Σαζέλ έχει σαρώσει στις υποψηφιότητες και στις βραβεύσεις ενώσεων κριτικών και επαγγελματιών του σινεμά και αναμένεται να κάνει το ίδιο με τα Όσκαρ.

Όπως το «The Artist» πριν από μερικά χρόνια, έτσι και το «La La Land» είναι μία από τις ταινίες που αγαπά το Χόλιγουντ: μία ταινία για τον κόσμο του θεάματος, μία ταινία με έντονα χρώματα, με χορό, με μουσική και τραγούδι, μια ταινία με ένα λαμπερό πρωταγωνιστικό ζευγάρι, μία ταινία για το Λος Άντζελες.

Η ταινία ξεκινάει από μία συνάντηση του Σεμπάστιαν με τη Μία στη λεωφόρο του Λος Άντζελες. Εκείνη θέλει να καταφέρει να πάει σε μία μόνο οντισιόν και εκείνος -πιανίστας της τζαζ στο επάγγελμα- επιθυμεί να συστήσει στον κόσμο την τζαζ.

Ο σκηνοθέτης Ντάμιεν Σαζέλ έχει δηλώσει ότι ήθελε να δει εάν θα μπορούσε να κάνει μία ταινία που θα συνδύαζε στοιχεία από τις ρομαντικές γαλλικές και αμερικάνικες ταινίες της Χρυσής Εποχής του Χόλιγουντ με την σύγχρονη καθημερινότητα.

«Η ιδέα ήταν να δημιουργήσουμε αυτή την αίσθηση του παλιομοδίτικου χολιγουντιανού μιούζικαλ. Ένα από τα βασικά στοιχεία ήταν η εύρεση του τέλειου ζεύγους -όπως ήταν κάποτε ο Φρεντ Αστέρ και η Τζίντζερ Ρότζερς ή ο Μπόγκαρντ και η Μπακόλ. Δεν μπορούσα να φανταστώ κάποιους άλλους, εκτός από τον (Ράιαν) Γκόσλινγκ και την (Έμμα) Στόουν γι’ αυτούς τους ρόλους» λέει ο Σαζέλ.

Οι δύο ηθοποιοί έχουν συμπρωταγωνιστήσει άλλες δύο φορές -στο «Crazy, Stupid, Love» και στο «Gangster Squad»- και έχουν αποδείξει την εξαιρετική χημεία που μοιράζονται στη μεγάλη οθόνη.

To «La La Land» είναι, επίσης, μια ταινία για τα όνειρα. Για τα όνειρα δύο νέο ανθρώπων που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα εν μέσω της απόρριψης και των δυσκολιών.

Το θέμα αυτό δεν είναι άγνωστο στον Σαζέλ. Στην προηγούμενη ταινία του, το «Whiplash» (Χωρίς Μέτρο), κεντρικός χαρακτήρας ήταν ένας ντράμερ της τζαζ που βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν πολύ σκληρό μαέστρο της τζαζ. Στην ταινία πρωταγωνιστούσε ο Τζέι Κέι Σίμονς, τον οποίο βρίσκουμε και σε έναν μικρό ρόλο και στο «La La Land».

Γιατί, όμως, η ταινία μοιάζει προορισμένη να φέρει οσκαρικό χρυσάφι; Γιατί αναφέρεται στην ίδια τη βιομηχανία του θεάματος; Ίσως. Αλλά κυρίως γιατί απευθύνεται στον ρομαντικό εαυτό μας. Και αυτό είναι πάντα δύσκολο να το ανταγωνιστείς.

* To «La La Land» θα προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες από τις 22 Δεκεμβρίου, σε διανομή Odeon.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024