Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με μειωμένες τιμές, οι εκδηλώσεις στην Αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος»

Με μειωμένες τιμές, οι εκδηλώσεις στην Αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος»

Με μειωμένες τιμές εισιτηρίων, σε σχέση με πέρυσι, οι εκδηλώσεις στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος έχουν την τιμητική τους στον προγραμματισμό του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (ΜΜΑ) για τη φετινή καλλιτεχνική περίοδο. «Κεντρικός πυρήνας του φετινού καλλιτεχνικού προγραμματισμού του Μεγάρου είναι η Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος (ΑΔΜ), ένας χώρος ανοιχτός σε τολμηρές καλλιτεχνικές προκλήσεις, μια εστία πολιτισμού που […]

Με μειωμένες τιμές εισιτηρίων, σε σχέση με πέρυσι, οι εκδηλώσεις στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος έχουν την τιμητική τους στον προγραμματισμό του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (ΜΜΑ) για τη φετινή καλλιτεχνική περίοδο.

«Κεντρικός πυρήνας του φετινού καλλιτεχνικού προγραμματισμού του Μεγάρου είναι η Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος (ΑΔΜ), ένας χώρος ανοιχτός σε τολμηρές καλλιτεχνικές προκλήσεις, μια εστία πολιτισμού που φιλοδοξεί να εκπαιδεύσει τις μελλοντικές γενιές του κοινού, μέσα από εκδηλώσεις με μειωμένες τιμές εισιτηρίων» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΜΜΑ Μίλτος Λογιάδης και προσθέτει:

«Φέτος, η ΑΔΜ υποδέχεται ένα ευρύ φάσμα ακροαμάτων και θεαμάτων, το οποίο καλύπτει τη μοντέρνα και σύγχρονη δημιουργία, την ανθρώπινη φωνή σε όλες τις διαστάσεις και εκφράσεις της, την τζαζ, την παλαιά μουσική. Φιλοξενεί επίσης βραδιές μουσικής δωματίου, με βασικούς άξονες τα κουαρτέτα για έγχορδα του Μπετόβεν και τη ρωσική μουσική καθώς και ένα αφιέρωμα στον Νίκο Σκαλκώτα».

Ειδικότερα, οι τιμές των εισιτηρίων για τις εκδηλώσεις στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, αυτή τη σεζόν, διαμορφώνονται ως εξής:

  • Α΄ Ζώνη 15 ευρώ (20 ευρώ πέρυσι)
  • Β΄ Ζώνη 10 ευρώ (12 ευρώ πέρυσι)
  • Εισιτήρια για άτομα άνω των 65 ετών και πολύτεκνους 6 ευρώ (8 ευρώ πέρυσι)
  • Φοιτητικά, εισιτήρια για ανέργους και ΑμεΑ 4 ευρώ μόνο (5 ευρώ πέρυσι).

Για τον φετινό Νοέμβριο, ο καλλιτεχνικός σχεδιασμός των συναυλιών στη συγκεκριμένη αίθουσα, ο οποίος περιλαμβάνει οκτώ εκδηλώσεις έως και την 1η Δεκεμβρίου, έγινε με το σκεπτικό να καλύψει ένα μεγάλο μουσικό φάσμα για όλα τα γούστα (μουσική δωματίου, παλαιά και σύγχρονη μουσική, χορωδιακή πολυφωνία, φωνή και πιάνο).

Πιο συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Νοεμβρίου, δύο ξεχωριστοί Έλληνες σολίστ, η φλαουτίστα Ναταλία Γεράκη και ο πιανίστας Απόστολος Παληός, παρουσιάζουν στις 7/11 ένα πρόγραμμα που σκιαγραφεί μουσικά τη ρωσική ρομαντική και σοβιετική εποχή μέσα από έργα των Γκλίνκα, Μπαλάκιρεφ, Τσαϊκόφσκι, Ραχμάνινοφ, Στραβίνσκι, Προκόφιεφ, Χατσατουριάν και Σνίτκε.

Ακολουθεί στις 9/11 ένα ιδιαίτερο ρεσιτάλ αφιερωμένο στον μεγάλο συνθέτη του 20ού αιώνα Γιάννη Κωνσταντινίδη, που υπηρέτησε με πάθος και συνέπεια δύο διαφορετικά είδη μουσικής. Η μετζοσοπράνο Θεοδώρα Μπάκα και η πιανίστα Δόμνα Ευνουχίδου παρουσιάζουν μια ξεχωριστή επιλογή από έργα για φωνή και πιάνο του Γιάννη Κωνσταντινίδη αλλά και αγαπημένα «ελαφρά» τραγούδια που υπέγραφε ο ίδιος ως Κώστας Γιαννίδης.

Στις 14/11 καταφτάνει στο Μέγαρο ο ιταλός πιανίστας και μουσικολόγος Ρομπέρτο Προσέντα για να δώσει ρεσιτάλ πιάνου παρουσιάζοντας έργα των Mendelssohn, Borenstein και Schubert. Ακολουθεί, η «ανθρώπινη φωνή», το μονόπρακτο του Φρανσίς Πουλένκ που βασίζεται στο ομότιτλο θεατρικό έργο του Ζαν Κοκτώ, το οποίο παρουσιάζεται στις 19/11 σε συναυλιακή μορφή για φωνή και πιάνο από τη σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη και την πιανίστα Μαρία Παπαπετροπούλου (με ελληνικούς υπέρτιτλους).

Σειρά έχει στις 23/11 η εναρκτήρια συναυλία του κύκλου «Αφιέρωμα στον Νίκο Σκαλκώτα (1904-1949)». Με τίτλο «Ο βιρτουόζος Ν. Σκαλκώτας», το πρόγραμμα της βραδιάς περιλαμβάνει έργα για βιολί και πιάνο του δεινού δεξιοτέχνη του βιολιού και μεγάλου συνθέτη, τα οποία θα ερμηνεύσουν ο βιολονίστας Γιώργος Δεμερτζής και ο πιανίστας Βασίλης Βαρβαρέσος.

Ακόμη, οι λάτρεις της πολυφωνικής μουσικής θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν χορωδιακά a cappella αλλά και με συνοδεία πιάνου τη συναυλία «Οι Χορωδίες των Πανεπιστημίων» (26/11). Στις 27/11 το Κουαρτέτο L’Anima (σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ) ερμηνεύει έργα Μπετόβεν, Παπαδάτου και Καλαφάτη.

Τέλος, με σημεία αναφοράς τον ύστερο Μεσαίωνα, την πρώιμη Αναγέννηση αλλά και τη μουσική του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, η πρώτη συναυλία με τίτλο «Οι αυλές της Ανατολής» (1/12) του Κύκλου «Παλαιά Μουσική» φέρει την υπογραφή του συνόλου Εx Silentio και του μαέστρου Δημήτρη Κούντουρα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κοσμική μουσική από συνθέτες που έζησαν στις αυλές της Θεσσαλονίκης του 13ου αιώνα, της Λευκωσίας του 14ου αι. και της Πόλης, πολυφωνία από τον κυπριακό κώδικα του Τορίνου, έργα τροβαδούρων και Ελλήνων συνθετών της Κωνσταντινούπολης.

Σημειώνεται ότι η Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος έχει χωρητικότητα 456 θέσεων (από τις οποίες οι 3 είναι θέσεις για άτομα με κινητικά προβλήματα) και όγκο 3.340 μ3. Διαθέτει συστήματα ενίσχυσης ήχου και εξοπλισμό για συνεδριακή χρήση. Στο ίδιο επίπεδο υπάρχουν επίσης οι απαραίτητοι χώροι για την εξυπηρέτηση των καλλιτεχνών και του κοινού, αίθουσες δοκιμών, βεστιάρια για τους καλλιτέχνες κ.ά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024