Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαρία Τσάλλα: Η κατάσκοπος χωρίς πρόσωπο

Μαρία Τσάλλα: Η κατάσκοπος χωρίς πρόσωπο

Η «Μαρία Τ.» ή «Irina A. S.» μεθοδικά προωθούσε τον εαυτό της στα κοινωνικά δίκτυα αλλά ποτέ δεν εμφάνισε ολόκληρο το πρόσωπό της.

Μα μπορεί ένας σοβαρός κατάσκοπος να έχει facebook διερωτήθηκε δημοσιογράφος, όταν έγινε γνωστή η υπόθεση της Ρωσίδας κατασκόπου, σύμφωνα με την σπάνια ανακοίνωση της ΕΥΠ.

Προφανώς, η ενσωμάτωση ενός κατασκόπου στο κοινωνικό γίγνεσθαι συμπεριλαμβάνει και την δράση του με τρόπους που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι της γενιάς τους ή και το επάγγελμά τους.

Ανατρέχοντας στον προσωπικό λογαριασμό του Facebook της Μαρίας Τσάλλα και τις δημοσιευμένες φωτογραφίες θα διαπιστώσει κανείς ότι ποτέ δεν αποκαλύπτει όλο το πρόσωπό της ή και τον σωματότυπό της. Δηλαδή, βιομετρικά στοιχεία που θα μπορούσαν να την ταυτοποιήσουν πιο εύκολα. Πιθανώς, με τις σύγχρονες πρακτικές και την Τεχνητή Νοημοσύνη να μπορεί κάποιος να φθάσει σε πραγματική αποτύπωση ή από υλικό με κάμερες ασφαλείας στην περιοχή, κ.α., αλλά τούτα είναι ζητήματα που αφορούν τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Επίσης, οι κοινοποιήσεις τοποθεσίας στην προσωπική της σελίδα – σε αντίθεση με την επαγγελματική- δεν παρουσιάζουν ενδιαφέρον εκτός από την Κόνιτσα και την Αρκαδία και αυτές ενδεχομένως εκ των υστέρων.

Η Μαρία Τσάλλα έκρυβε το πρόσωπό της

Η κατάσκοπος σε όλες τις ανφάς φωτογραφίες της εμφανίζεται σχεδόν πάντα με διαφορετικό χτένισμα, σε κάποιες με γυαλιά, σε άλλες κρυμμένη πίσω την φωτογραφική της μηχανή και σε άλλες με καλυμμένο το πρόσωπο από την μύτη και κάτω. Χρησιμοποιεί καπέλο, κασκόλ, φουλάρι.

\ Ευχές για το 2020 κρυμμένη πίσω από την φωτογραφική μηχανή

Στην παρακάτω φωτογραφία που είναι ίδια με την προηγούμενη έχει αφαιρέσει το background και πάλι κρύβεται πίσω από την φωτογραφική μηχανή.

Φωτογραφία της Τσάλλα με photoshop

Η κατάσκοπος κρύβει το πρόσωπό της με καπέλο

H φωτογραφία της Τσάλλα με φουλάρι που καλύπτει το πρόσωπό της

Κρατώντας ένα φουλάρι με το χέρι της κρύβει το πρόσωπό της

Στην παρακάτω φωτογραφία εμφανίζεται με διαφορετικό κούρεμα αλλά και πάλι δεν φαίνεται το πρόσωπό της. Είναι η μοναδική φωτογραφία που εμφανίζεται προφίλ.

Η μοναδική φωτογραφία προφίλ με άλλο κούρεμα που δεν φαίνεται το πρόσωπο της

Η φωτογραφία που δεν κρύβεται

H μοναδική φωτογραφία που φαίνεται το πρόσωπό της και ολόκληρος ο σωματότυπος της είναι η παρακάτω.

Η τελευταία ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό είναι τον περασμένο Δεκέμβριο, είναι αναδημοσίευση και αφορά αδέσποτα γατάκια, αφού η ίδια εμφανίζεται ως γατόφιλη.

Όμως, σε αυτή δημοσίευση υπάρχει σχόλιο χρήστη με υβριστικές αναφορές στη Ρωσία, κάτι που δείχνει πως υπήρχε γνώση ότι σχετίζεται με τη Ρωσία. Ίσως, και η ίδια αφού είχε «κλέψει» το όνομα ένος νεκρού ομογενούς κοριτσιού να μην το έκρυβε.

Οι επαγγελματικοί λογαριασμοί της κατασκόπου

«Πούλαγε» τη δουλειά της ως φωτογράφος, με μάλλον ερασιτεχνικές φωτογραφίες – είχε ξεχωριστό site με στοιχεία επικοινωνίας, όπως και σελίδα facebook και twitter.  Στον λογαριασμό της στο twitter έχει μόλις 8 αναρτήσεις από τις 20 Νοεμβρίου του 2019 ενώ περισσότερες στο Facebοοκ επίσης από το  2019. Η πρώτη ανάρτησή της έγινε στις 29 Μαΐου. Έχει ενδιαφέρον ότι ποστάρει φωτογραφίες από τη Βραζιλία, όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες υπηρετούσε ο σύντροφός της ως κατάσκοπος επίσης και τα ταξίδια της ενδιάμεσα με τη Βραζιλία, στη Βενετία, αλλά και πολλά νησιά της Ελλάδας.

Έχει συμμετάσχει, ως φωτογράφος, σε έκθεση φωτογραφίας με γυμνό.

Φωτογραφίες της κατασκόπου σε έκθεση με γυμνές φωτογραφήσεις

Η έκθεση γυμνής φωτογραφίας είχε γίνει τον Ιούνιο του 2019

H έκθεση που συμμετείχε η Μαρία Τσάλλα

Η κατάσκοπος έψαχνε επαφές με ξένους μετανάστες ή παρακολουθούσε και Ρώσους;

Ενώ διαφήμιζε δουλειά της με κόμικς σε φροντιστήριο εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας.

Τα comics της κατασκόπου για σχολή εκμάθησης ελληνικών

Σε επικοινωνία του in με τον ιδιοκτήτη της σχολής προέκυψε ότι η κατάσκοπος ήταν μαθήτρια το 2018 και όχι το 2020 που αναφέρει η ανάρτησή της. «Ήταν πολύ χαριτωμένα όσα έφτιαχνε. Έδειχνε ότι ήθελε να κάνει διάφορα πράγματα…» είπε, θέλοντας να διατηρήσει την ανωνυμία του. Ωστόσο, τόνισε ότι δεν συμμετείχε πολλές φορές στα μαθήματα και σύντομα αποχώρησε. Ίσως, το πιο σημαντικό απ΄ όσα μας ανέφερε είναι ότι «της άρεσε το περιβάλλον, η επικοινωνία με πολλούς ξένους, από πολλές διαφορετικές χώρες που μάθαιναν ελληνικά». Ενδεχομένως και για την απόκτηση επαφών ή και στρατολόγηση ξένων μεταναστών. Ίσως, και για επαφή με Ρώσους ή κατασκοπεία τους.

Πέραν αυτών τίποτα που να αποκαλύπτει την προσωπική της ζωή, όπως και ο λογαριασμός του καταστήματος πλεκτών που είχε.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024