Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αστυνομικοί: Δεν επηρεάζει την ασφάλεια των πολιτών το συμβάν στην πρεσβεία του Ιράν

Αστυνομικοί: Δεν επηρεάζει την ασφάλεια των πολιτών το συμβάν στην πρεσβεία του Ιράν

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπάλληλων Νοτιοανατολικής Αττικής υποστηρίζει ότι ο φρουρός «δεν θα μπορούσε να πυροβολήσει στον αέρα γιατί είναι μια πυκνοκατοικημένη περιοχή και θα μπορούσε να τραυματιστεί κάποιος»

Την άποψη ότι το συμβάν με την επίθεση του Ρουβίκωνα χθες τα ξημερώματα στην πρεσβεία του Ιράν και τη στάση του αστυνομικού φρούρου «δεν επηρεάζει την ασφάλεια των πολιτών» διατύπωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπάλληλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο «Θέμα 104,6», ο κ. Καλλιακμάνης, υποστήριξε ότι ο φρουρός «δεν θα μπορούσε να πυροβολήσει στον αέρα γιατί είναι μια πυκνοκατοικημένη περιοχή και θα μπορούσε να τραυματιστεί κάποιος. Η σκοπιά έπρεπε να είναι μέσα στο κτήριο. Ο αστυνομικός είναι εκεί για να ειδοποιήσει. Τι να κάνει όταν έρχονται 2-3 και περισσότερα άτομα;».

Ωστόσο ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπάλληλων Νοτιοανατολικής Αττικής παραδέχθηκε ότι «δεν ήταν οι εγκεκριμένες ενέργειες που έπρεπε να κάνει ο συνάδελφος, όμως φωνάζουμε πολλά χρόνια τώρα ότι το σύστημα φρούρησης με σταθερή σκοπιά».

Εξηγώντας τι θα έπρεπε να κάνει ο φρουρός, ο κ. Καλλιακμάνης είπε ότι: «θα έπρεπε να φοράει το αλεξίσφαιρο γιλέκο για να προστατεύσει τον εαυτό του. Θα έπρεπε να ενημερώσει απευθείας το κέντρο, θα δείξει η ΕΔΕ αν το έκανε. Θα έπρεπε να πάρει μέτρα αυτοπροστασίας. Το μνημόνιο ενεργειών λέει ότι θα πρέπει να έχει χειροβομβίδα κρότου λάμψης και να τη ρίξει για να φοβηθούν όσοι του επιτίθενται».

Διαβάστε επίσης:

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024