Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπορεί μια τσάντα να ανεβάσει την οικονομία μιας χώρας;

Μπορεί μια τσάντα να ανεβάσει την οικονομία μιας χώρας;

Αν είναι Hermes μπορεί

Τον φετινό Μάιο, ο διάσημος οίκος δημοπρασιών Christie’s συγκέντρωσε 5,5 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις μόνο στο Χονγκ Κονγκ! Σε αντίθεση με τις συνηθισμένες προσφορές ιμπρεσιονιστικών ζωγραφικών έργων ή «εξαιρετικών κοσμημάτων», αυτό το ποσό δεν προήλθε από αντίκες. Όλο το ποσό, εκτός από έναν πολύ μικρό αριθμό των σχεδόν 220 παρτίδων που τέθηκαν προς πώληση, ήταν οι τσάντες του οίκου Hermes, κυρίως των μοντέλων  Birkins και Kellys, με προσφορές για περισσότερες από μερικές από αυτές που ξεπέρασαν τα 100.000 δολάρια. Ένα μοντέλο τσάντας με όνομα «Géranium Porosus Crocodile Diamond Birkin» με χρυσές προεκτάσεις 18 καρατίων πωλήθηκε για $ 120,074, ενώ μια σπάνια ματ τσάντα από μαύρο κροκόδειλο με όνομα «Niloticus Crocodile So Black Birkin» για $ 176,108.

Η δημοπρασία δεν έκανε βαρύγδουπους τίτλους για τρελά ρεκόρ ή για Birkin φρενίτιδα, καθώς η δημοπρασία Christie’s τον περασμένο μήνα στο Λονδίνο, χάρη σε ένα ιδιαίτερα σπάνιο «Himalaya Birkin», το οποίο πωλήθηκε για $ 287.145, έριξε από το βάθρο οποιαδήποτε άλλη καθιστώντας εκείνη την πιο ακριβή τσάντα, που πωλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία στην Ευρώπη. Η δημοπρασία του Χονγκ Κονγκ ήταν αξιοσημείωτη για έναν διαφορετικό λόγο: ήταν μια από τις τελευταίες προσφορές από τον παγκοσμίου φήμης οίκου δημοπρασιών  και αξεσουάρ, που ξεκίνησε το 2014 υπό την καθοδήγηση του Matthew Rubinger.

Ο Rubinger, ο οποίος μόλις μόλις 30 ετών, έχει αποκτήσει αρκετή φήμη για τον εαυτό του τα τελευταία χρόνια. Είναι, εξάλλου, ένας από τους βασικούς παράγοντες της αγωγής ύψους 60 εκατομμυρίων δολαρίων που η Heritage κατέθεσε εναντίον της Christie’s σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης τον Ιούνιο του 2014!

Σύμφωνα με το μακρόχρονο παράπονο της Heritage το 2014, ο Christie’s , που είναι γνωστός πολύ περισσότερο για τους Picasso των 180 εκατομμυρίων δολαρίων και το παγκόσμιο ρεκόρ που σπάζει το φράγμα των 450 εκατομμυρίων δολάριων για έναν πίνακα από τον Καραβάτζιο με τίτλο «Salvator Mundi». Το νέο όραμα τους είναι να δημιουργήσουν ένα νέο επιχειρηματικό κομμάτι, που θα αφορά ακριβά και σπάνια αξεσουάρ.

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την καταγγελία της εταιρείας Heritage ενάντια στον οίκο Christie’s, η Christie’s διοργάνωσε δημοπρασία Hermès ύψους 5,5 εκατομμυρίων δολαρίων στο Χονγκ Κονγκ μόλις ξεκίνησε μια παρόμοια δημοπρασία αξεσουάρ Hermès, και προετοιμάζεται για μια δημοπρασία τσαντών στο Λονδίνο. Αυτές οι εξαμηνιαίες δημοπρασίες τσαντών γίνονται στην Άπω Ανατολή, στο Παρίσι, στο Λονδίνο και στις Η.Π.Α., οι οποίες στέφουν τον Matthew Rubinger ως «Διεθνή Επικεφαλής Τσαντών & Αξεσουάρ» και συνηθισμένα βλέπουν τον οίκο Christies να φέρνει εκατομμύρια δολάρια στο ταμείο.

Εν τω μεταξύ, οι οίκοι δημοπρασιών είναι κλειδωμένοι σε έναν πικρό νομικό πόλεμο, επικεντρώνεται σε ισχυρισμούς περί παραβίασης της σύμβασης και υπεξαίρεσης εμπορικού μυστικού και σε σχέση με την οποία η Heritage αναφέρει ζημίες άνω των 60 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ενώ η δίκη των μερών πρέπει να ξεκινήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου η Christie’s προσφέρει σε απευθείας σύνδεση δημοπρασία μαζί με μια πολύ περιορισμένη τσάντα «Tom Sachs Kelly» με λογότυπο της NASA, η οποία εντάχθηκε στις παρτίδες στη δημοπρασία δημοπρασιών του June June & Accessories στο Λονδίνο και αναμένεται να τινάξει την μπάνκα στον αέρα.

Αν φανταστεί κανείς πως μια τέτοια τσάντα είναι η πιο «δυνατή» επένδυση, που μπορεί κανείς να κάνει σε ένα αξεσουάρ, τότε φαίνεται πως ο οίκος Christies έχει πιάσει το μήνυμα. Η αξία μιας τέτοια τσάντας ανεβαίνει ραγδαία ανά έτος και η ζήτηση είναι τεράστια. Τι αξία έχει μια μήνυση προκειμένου να αποκτήσει κανείς την τσάντα που λάτρευε η Grace Kelly και δεν αποχωρίζεται η Victoria Beckham, σωστά;

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024