Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Ελάχιστο όριο εισόδου στην ανώτατη εκπαίδευση

Μητσοτάκης: Ελάχιστο όριο εισόδου στην ανώτατη εκπαίδευση

«Σεβασμός στα χρήματα του φορολογούμενου δεν είναι να γράφει κάποιος 3 και να βρίσκεται στο πανεπιστήμιο» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ

Τους άξονες δια των οποίων η Ελλάδα θα γίνει πρωταγωνίστρια των εξελίξεων και δεν θα μείνει στους ηττημένους της νέας εποχής περιέγραψε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της ομιλίας του στην 83η ΔΕΘ, παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων το σχέδιό του για την Παιδεία.

«Η Παιδεία μας έχει ανάγκη από πιο αυτόνομα σχολεία, με αξιολόγηση παντού, με νέα αντικείμενα, πχ. προγραμματισμό. Δεσμεύομαι για ένα πρότυπο σχολείο σε κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ταυτόχρονα, δήλωσε πως «θα καθιερώσουμε την αξιολόγηση όλων των πανεπιστημίων από μια ανεξάρτητη αρχή αξιολόγησης. Από αυτή την αξιολόγηση θα εξαρτάται και μέρος της χρηματοδότησής τους».

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «καταργούμε αμέσως την αντιμεταρρύθμιση ΣΥΡΙΖΑ. Καθιερώνουμε την αξιολόγηση των πανεπιστημίων από μια ανεξάρτητη αρχή διασφάλισης ποιότητας. Από αυτή την αξιολόγηση θα κρίνεται η χρηματοδότηση».

Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε πως «βάζουμε ελάχιστο όριο εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση. Σεβασμός στα χρήματα του φορολογούμενου δεν είναι να γράφει κάποιος 3 και να βρίσκεται στο πανεπιστήμιο».

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν παρέλειψε δε, να αναφερθεί και στους φοιτητές που έχουν φύγει στο εξωτερικό για να χτίσουν τη ζωή της, σημειώνοντας πως θα στοχεύσουν σε επενδύσεις σε εξωστρεφή ιδιωτικά πανεπιστήμια, ούτως ώστε να καταφέρουν να επιστρέψουν χιλιάδες φοιτητές από το εξωτερικό.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024