Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο ΚΙΝΑΛ επικρατεί... μια ωραία ατμόσφαιρα

Στο ΚΙΝΑΛ επικρατεί… μια ωραία ατμόσφαιρα

Η Φώφη έχει δώσει σε όλους τους δυνητικούς υποψηφίους στις αυτοδιοικητικές εκλογές deadline να αποφασίσουν πού θέλουν να κατέβουν μέχρι τον Σεπτέμβριο

Δύο εβδομάδες τώρα το πολιτικό σκηνικό φλέγεται -μεταφορικά το λέω, μην παρεξηγηθώ- από τα λάθη, τις παραλείψεις και την ανεπάρκεια της κυβέρνησης στην τραγωδία της Ανατολικής Αττικής.

Αν νομίζετε, όμως, αναφέρει ο Μικροπολιτικός στα Νέα, ότι όλες – μα όλες – οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από την επικαιρότητα στα κομματικά γραφεία, θέλω να σας πληροφορήσω πως δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Εξηγούμαι πάραυτα.

Άνθρωπός μου στη Χαριλάου Τρικούπη, για παράδειγμα, με ενημέρωσε ότι όλη την προηγούμενη εβδομάδα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εκτός από τις συσκέψεις που έκανε, είχε και πολλές κατ’ ιδίαν συζητήσεις με στελέχη.

Όπως έμαθα, η Φώφη Γεννηματά τούς έθετε τα εξής δύο ερωτήματα: Πρώτον, πώς κινούμαστε ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών; Και δεύτερον, τι γίνεται με τις υποψηφιότητές σας;

Ο γρίφος Καμίνη

Εδώ ανοίγω μια παρένθεση προκειμένου να επισημάνω ότι παρατηρούνται – πώς να το πω; – καθυστερήσεις στον αρχικό σχεδιασμό του Κινήματος Αλλαγής. Με πιο σοβαρή αυτή στη διαδικασία ανεύρεσης υποψηφίου για τον Δήμο Αθηναίων. Οι κακές γλώσσες λένε ότι ο Γιώργος Καμίνης δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα κατέβει ξανά ή όχι, με αποτέλεσμα όσο ο νυν δήμαρχος δεν ξεκαθαρίζει τις προθέσεις του να μην αναζητείται εναλλακτική υποψηφιότητα.

Πηγές μου στην Κεντροαριστερά διατείνονται, μάλιστα, ότι η Γεννηματά στη συνάντηση που είχε μαζί του τού ζήτησε να επιταχύνει τις διαδικασίες.

Αυτοί που άλλαξαν γνώμη

Εκτός όμως από την εν λόγω περίπτωση, υπάρχουν κι άλλοι που εμφανίζονται «διστακτικοί». Από εκείνη, δηλαδή, την αρχική λίστα υποψηφίων που είχε κυκλοφορήσει, κάποιοι μάλλον έχουν αλλάξει γνώμη και δεν θέλουν κατέβουν στις τοπικές εκλογές. Όπως, ας πούμε, ο Γιάννης Σγουρός στην Περιφέρεια Αττικής.

Αλλά και στη Θεσσαλία ενώ όλα έδειχναν ότι έχει κλείσει η υποψηφιότητα του Νίκου Τσιλιμίγκα, πράκτορές μου στον Κάμπο λένε ότι εκείνος τώρα επιθυμεί να κατέβει υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές.

Εκεί δε που γίνεται χαμός είναι στα Δωδεκάνησα. Είχε αρχικά κλείσει ως υποψήφιος περιφερειάρχης ο Γιώργος Νικητιάδης, ωστόσο το ξανασκέφτηκε, μαθαίνω, και προτιμά κι αυτός το ψηφοδέλτιο των εθνικών εκλογών.

Βέβαια, εδώ έχει προκύψει κι άλλο ζήτημα: σε μια συνεδρίαση της πράσινης Νομαρχιακής σηκώθηκε, μου είπαν, ο Δημήτρης Κρεμαστινός και ενημέρωσε τους παρισταμένους πως «αν είναι ο Γιώργος υποψήφιος στις βουλευτικές, δεν θα είμαι εγώ». Κι όταν τον ρώτησαν αν θέτει βέτο στη νικητιαδική υποψηφιότητα, απάντησε «όχι, αλλά δεν θα είμαι εγώ υποψήφιος». Εμένα, πάντως, κάτι μου λέει πως αν εξασφάλιζε μια θέση στο Επικρατείας δεν θα είχε πρόβλημα με τον Γιώργο.

Τελεσίγραφο Φώφης

Γενικώς, δηλαδή, επικρατεί μια ωραία ατμόσφαιρα εκεί στο Κίνημα Αλλαγής. Εγώ, βέβαια, έμαθα ότι η Φώφη έχει δώσει σε όλους τους δυνητικούς υποψηφίους deadline να αποφασίσουν πού θέλουν να κατέβουν μέχρι τον Σεπτέμβριο. Έχουν, κοινώς, όλο τον Αύγουστο να χαλαρώσουν και να το σκεφτούν.

Μετά τη λήξη του τελεσιγράφου, λέτε να γίνει πιο σκληρή μαζί τους; Προσωπικά δεν θα την αδικούσα αν το έκανε.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024