Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα τεράστια ψάθινα καπέλα καταλαμβάνουν το φετινό καλοκαίρι

Τα τεράστια ψάθινα καπέλα καταλαμβάνουν το φετινό καλοκαίρι

Παραλίες, εκδηλώσεις και το Instagram έχουν πλημμυρίσει  από το νέο trend

Με αφορμή και έμπνευση το μότο: «όσο μεγαλύτερο τόσο καλύτερο», όλοι οι σχεδιαστές φέτος αποφάσισαν να κάνουν σκιά και να κρύψουν τον ήλιο με τον πιο υπερβολικό τρόπο. Βέβαια είναι μαθηματικά αποδεδειγμένο πως λειτουργεί κάθε τάση στους όρους της μόδας. Στην αρχή φαίνεται γελοίο και αναρωτιόμαστε «μα τι στο καλό σκέφτονται αυτοί που τα φτιάχνουν;», μετά ένας σχεδιαστής το προτείνει στην συλλογή του, οπότε το επικριτικό βλέμμα γλυκαίνει και αρκεί ένας χολιγουντιανός σταρ να το φορέσει στο Instagram για να γίνει η «απόλυτη τάση του καλοκαιριού» σε όλα τα περιοδικά μόδας του κόσμου.

Και σε αυτήν την περίπτωση δεν θα βρείτε εκπλήξεις. Η μαθηματική συνάρτηση δούλεψε με ακριβώς τον ίδιο τρόπο και ο αλγόριθμος έφερε το τεράστιο ψάθινο καπέλο στις βιτρίνες και κατά συνέπεια στα κεφάλια μας!  Πάρτε, για παράδειγμα, το καπέλο La Bomba από τον Jacquemus. Αυτό το γιγάντιο ψάθινο καπέλο είναι παράλογο να το  βλέπεις σε μια πασαρέλα, αλλά φοριέται σε μια αμμώδη παραλία και φωτογραφίζεται από πίσω, απαραίτητα με βρεγμένα μαλλιά και άμα το φοράει και η Μπέλα Χαντίντ ακόμα καλύτερα. Έτσι ξαφνικά είναι καλοκαίρι και το καπέλο είναι απαραίτητο.

Η τάση χρίστηκε απαραίτητη και φέτος όλες οι μάρκες, που σέβονται τον εαυτό τους και τον ήλιο, έχουν εντάξει το ψάθινο καπέλο στις συλλογές τους. Καλύπτουν όλες τις γκάμες και όλα τα βαλάντια. Από μεγάλα και χάρτινα πλεγμένα, ενώ υπάρχουν και  οι μικρότερες εκδόσεις, που έρχονται με ένα φαρδύ γείσο. Στον οίκο Missoni, είναι διαμορφωμένα σαν μια τεράστια καραμέλα, στον Gucci, δένονται κάτω από το πηγούνι με μια κορδέλα.

Εξετάζοντας το θέμα βαθύτερα, καταλαβαίνουμε πως τα  υπερμεγέθη καπέλα εξυπηρετούν δύο σκοπούς τελείως αντίθετους. Από την μία να κρύβει το πρόσωπο, σαν το μοντέλο Emma Leth στο Instagram, που δήλωσε πως «Ο γάμος είναι μια βαθιά ιδιωτική τελετή, που γίνεται μπροστά σε μεγάλο αριθμών ανθρώπων, για αυτό χρειαζόμουν ένα καπέλο που να μπορεί να συνδυάζει και τα δύο: το αίσθημα της κάλυψης και της γενναιοδωρίας την ίδια στιγμή». Λίγο νωρίτερα η Melania Trump κρύφτηκε κάτω από ένα λευκό που σχεδιάστηκε από τον Hervé Pierre όταν οι Macrons επισκέφθηκαν τον Λευκό Οίκο. Την ίδια ώρα που όλες οι fashionistas το επιδεικνύουν περίτρανα και οι ακόλουθοι τους τις επιβραβεύουν με καλοκαιρινά emojis.

Τα καπέλα φέτος έχουν αποκτήσει βαρύ νόημα. Από τις παραλίες «πήδηξαν» σε γάμους και υποδέχτηκαν κυβερνητικούς αντιπροσώπους, καλωσόρισαν μια νέα εποχή και έκρυψαν αλήθειες, ατέλειες και ένοχα βλέμματα. Άντε και στο κεφαλάκι σας!

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024