Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκουρτόπουλος: Ο Αντετοκούνμπο θα είναι μαζί μας τον Σεπτέμβρη

Σκουρτόπουλος: Ο Αντετοκούνμπο θα είναι μαζί μας τον Σεπτέμβρη

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής, Θανάσης Σκουρτόπουλος, μίλησε σε συνέντευξή του για τη συμμετοχή του Αντετοκούνμπο στην ομάδα αλλά και το μέλλον των διεθνών που στελεχώνουν τώρα την ομάδα

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος στο επίσημο σάιτ της FIBA και αναφέρθηκε σε αρκετά φλέγοντα θέματα της Εθνικής ομάδας μπάσκετ των Ανδρών. Θέματα όπως την ενδεχόμενη συμμετοχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στα προκριματικά (για την οποία φάνηκε σίγουρος), το μέλλον των παιδιών που απαρτίζουν τώρα την Εθνική και αγωνίζονται, αν η ομάδα προκριθεί στο Παγκόσμιο ενώ ήταν θετικά προσκείμενος τη διαδικασία των «παραθύρων» των προκριματικών.

Διαβάστε τι δήλωσε αναλυτικά ο Έλληνας προπονητής:

«Από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισα ότι όλοι οι παίκτες που είναι εδώ, ανήκουν στην ομάδα. Δεν είναι αστείο να παίζεις για την Εθνική, ακόμα και αν είναι για λίγα ματς. Επειδή αρκετοί παίζουν από παλιά στην ομάδα, δεν σημαίνει ότι θα παίζουν και συνεχόμενα. Είναι σημαντικό να επεκτείνεις την βάση της Εθνικής ομάδας. Τα παράθυρα βοήθησαν τους παίκτες να γίνουν ομάδα, να δημιουργήσουν μία ατμόσφαρα. Μας δίνεται η ευκαιρία να δεθούμε μεταξύ μας και να δοκιμαστούμε. Και όταν έρθει η ώρα της επιλογής θα έχουμε τις ενδείξεις.

Από την εμπειρία μου, πάντα χρησιμοποιούνται 10-11 παίκτες που είναι εγγυημένα στην αποστολή και μερικοί που παλεύουν για τις εναπομείνασες θέσεις. Τώρα, δεν είναι έτσι. Όλοι αξιολογούνται και φτάνουμε σε πιο ακριβή συμπεράσματα. Είμαστε κομμάτι της οικογένειας. Ακόμα και τα παιδιά που δεν ήρθαν, έχουν πολύ καλή επικοινωνία με όλους και πιστεύω πως θα τους έχουμε σύντομα».

Για τον ΝΒΑερ της Εθνικής, Γιάννη Αντετοκούνμπο, ανέφερε σχετικά με την επικείμενη συμμετοχή του σε ματς των προκριματικών: «Πιστεύω πως ο Γιάννης θα είναι μαζί μας τον Σεπτέμβρη. Αν δεν γίνει κάτι ξαφνικό ή σοβαρό, θεωρώ πως θα έρθει στην Εθνική. Γνωρίζει τα πάντα για την ομάδα, έχει το πρόγραμμα της προπόνησης. Έχει δείξει ενδιαφέρον και θα είναι στα πρώτα παιχνίδια της επόμενης φάσης».

Ενώ για τυς παίκτες που στηρίζουν μεσούσης της σεζόν την ομάδα, ελλείψει των παικτών των αιωνίων αλλά και του Greek Freak δήλωσε: «Θέλουμε να δείξουμε ότι λειτουργούμε σωστά. Και είμαι σίγουρος πως θα υπάρχουν θέσεις για τα παιδιά που προσπάθησαν πολύ στα προκριματικά, όταν και αν βρεθούμε στο Παγκόσμιο. Ένας σημαντικός αριθμών παικτών που παίζουν τώρα στα παράθυρα, θα είναι και στο τελικό ρόστερ. Θα υπάρχει ευκαιρία για αποζημίωση».

Sports in

Απίστευτες «μπηχτές» του Μπράουν για τον Παναθηναϊκό: «Είναι δειλοί, ασχολούνται μόνο με τους διαιτητές…»

Ο Λορέντζο Μπράουν δεν κρατήθηκε και άφησε αιχμές για τον Παναθηναϊκό και όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024