Σπετζοφάι με σουπιές
Το ίδιο φαγητό γίνεται και με καλαμαράκια ή με φιλεταρισμένο γαύρο, ο οποίος δεν χρειάζεται σοτάρισμα. Απλώς τον βάζουμε στο τηγάνι μαζί με την ντομάτα.
Spotlight
-
Η μαμά και ο μπαμπάς είναι λευκοί και το μωρό μαύρο - Μια είδηση που έγινε viral για τους λάθος λόγους
-
«Δεν είχα κανέναν απολύτως έλεγχο» - Σοκαριστική μαρτυρία επιβάτη της πτήσης - εφιάλτη της Alaska Airlines
-
Ήθελε να ξεπεράσει τους φόβους της και πέθανε - Η μοιραία πτώση με αλεξίπτωτο πλαγιάς
-
Θύμα εκφοβισμού 60χρονη εργαζόμενη - Τους είπε ότι θέλει να βγει σε σύνταξη και αρνούνται να την αποζημιώσουν
Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό σουπιές, καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλες μπουκιές
1 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
10 πιπεριές κέρατο, χοντροκομμένες
3 μελιτζάνες, χοντροκομμένες
1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
μερικοί κόκκοι πιπεριού
3 ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1 κ.γ. ζάχαρη
4 σκελίδες σκόρδου, σε φετάκια
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μαϊντανός ψιλοκομμένος, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε τις μελιτζάνες σε νερό με αλάτι για 20 λεπτά για να ξεπικρίσουν. Κατόπιν τις μεταφέρουμε σε σουρωτήρι, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για 6-8 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους.
Σε ένα φαρδύ τηγάνι με καπάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τις μελιτζάνες και τις πιπεριές μέχρι να πάρουν χρώμα. Τις βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τις σουπιές για 2-3 λεπτά. Τις σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τους κόκκους του πιπεριού. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα λαχανικά, την ντομάτα, τη ζάχαρη, το σκόρδο και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε ελαφρώς. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε το φαγητό για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μείνει η σάλτσα μόνο με το λάδι της. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
Tip: Αντί για κρασί, μπορούμε να σβήσουμε το φαγητό με ούζο.
ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις