Πώς να φτιάξετε σπιτική λεμονάδα
Δροσιστική για μικρούς και μεγάλους
Spotlight
-
Έζησα στην Αθήνα της δεκαετίας του 1980 για έναν χρόνο - αυτό μου έμαθε ότι μπορείς να ανήκεις οπουδήποτε
-
Τα 8 πράγματα που πρέπει να κόψετε για να μην γεράσετε γρήγορα
-
Η σπαρακτική ανάρτηση Καλλιάνου για τον θάνατο του πατέρα του: «Μπανταούλη μου...»
-
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας φοιτητών για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια έξω από επενδυτική εταιρεία
Όταν η ζέστη είναι ανυπόφορη το σίγουρο είναι ότι θέλεις κάτι δροσιστικό. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα άφθονα λεμόνια της εποχής για μια σπιτική λεμονάδα.
Υλικά
500γρ. ζάχαρη
250γρ. νερό
700γρ. καθαρό χυμό λεμόνι
κλαδάκια δυόσμο
Εκτέλεση
Μέσα σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη το ξύσμα και τον δυόσμο για να βράσουν.
Μόλις λιώσει η ζάχαρη και πάρουν μια βράση προσθέτουμε το χυμό λεμονιού
Μόλις πάρει βράση σβήνουμε το μάτι και το αφήνουμε μέχρι να κρυώσει
Όταν κρυωσει το σουρώνουμε και το βάζουμε σε μπουκάλια και το κρατάμε στο ψυγείο.
Το σερβίρουμε στο ποτήρι μας και το αραιώνουμε με νερό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις