Χιλιάδες Σλοβάκοι διαδήλωσαν για τη δολοφονία ενός Φιλιππινέζου
"Το ναζιστικό πνεύμα να καεί στην κόλαση" και "Στείλτε τα Άλφα αρσενικά στον ζωολογικό κήπο" έγραφαν τα πλακάτ που κρατούσαν οι διαδηλωτές.
Χιλιάδες Σλοβάκοι βρήκαν απόψε στους δρόμους της πρωτεύουσας Μπρατισλάβα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα αντιφασιστικών οργανώσεων, για να διαμαρτυρηθούν για τη δολοφονία ενός Φιλιππινέζου ο οποίος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από έναν φερόμενο νεοναζιστή.
“Το ναζιστικό πνεύμα να καεί στην κόλαση” και “Στείλτε τα Άλφα αρσενικά στον ζωολογικό κήπο” έγραφαν τα πλακάτ που κρατούσαν οι διαδηλωτές.
Η συγκέντρωση ξεκίνησε με έναν βιολιστή να παίζει το πένθιμο εμβατήριο.
Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Dennik K, περίπου 3.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην κινητοποίηση.
Η διαδήλωση αυτή οργανώθηκε μέσω του Facebook από τέσσερις αντιφασιστικές οργανώσεις της Σλοβακίας.
Ο Χένρι Ακόρντα, ένας 36χρονος Φιλιππινέζος που ζούσε μόνιμα στη χώρα, δέχτηκε επίθεση στην Μπρατισλάβα στις 26 Μαΐου από έναν 28χρονο άνδρα, τον Γιουράι Χ. Πέθανε στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί, πέντε ημέρες αργότερα.
“Οι πληροφορίες που διαθέτουμε για τον Γιουράι Χ. δείχνουν με σαφήνεια ότι είναι οπαδός της ακροδεξιάς”, ανέφεραν οι οργανωτές. Μεταξύ άλλων, ο δράστης είχε αναρτήσει στο Facebook τη φωτογραφία μιας ρόμπας σαν αυτές που φορούν τα μέλη της Κου Κλουξ Κλαν, καθώς και μια άλλη φωτογραφία, μιας βότκας με τη φράση “Λευκή Δύναμη” στα αγγλικά.
Ο δράστης έχει προφυλακιστεί και αν κριθεί ένοχος μπορεί να καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών. Η αστυνομία πάντως δεν ανέφερε αν τα κίνητρα του εγκλήματος ήταν ρατσιστικά.
- «Μύθος» ο Γιαμάλ στα 19 του: Το ασύλληπτο επίτευγμα του σούπερ σταρ της Ισπανίας (pics)
- Ο Τόλκιν, ο Άντι Σέρκις και η διαμάχη για το λευκό κάστινγκ του νέου «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»
- Θεσσαλονίκη: Κλείνει απόψε τμήμα της Περιφερειακής Οδού λόγω εργασιών για το flyover
- Ινδία: Βίαιη αστυνομική επέμβαση σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης Μόντι στο Νέο Δελχί
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 16χρονη με πλαστή ταυτότητα σε μπαρ
- «Έσπασε» ο Σκαλόνι μετά τον χαμένο τελικό: «Πονάει η ψυχή μου…» (vid)
- Θεσσαλονίκη: Σε 30χρονο ανήκει η σορός που εντοπίστηκε μετά τη φωτιά σε Ι.Χ. στο Ωραιόκαστρο
- Πώς είναι να μεγαλώνεις στο πιο διάσημο εστιατόριο του Χόλιγουντ δίπλα στον Μπαράκ Ομπάμα και τον Μπραντ Πιτ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442