Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι δέκα πιο cult βιντεοταινίες του Σωτήρη Μουστάκα

Οι δέκα πιο cult βιντεοταινίες του Σωτήρη Μουστάκα

Συμπληρώθηκαν 11 χρόνια από το θάνατο του σπουδαίου κωμικού και το in.gr σας θυμίζει στιγμές από τις πιο cult και αξέχαστες ταινίες της δεκαετίας του ‘80

Ένας από τους ηθοποιούς που έβαλαν τη δική τους σφραγίδα στον ελληνικό κινηματογράφο και την εποχή της βιντεοταινίας ήταν ο Σωτήρης Μουστάκας.

Ο αξέχαστος ηθοποιός μας χάρισε αρκετές στιγμές γέλιου -μέχρι δακρύων ορισμένες φορές, ενώ πολλές από τις ταινίες του παίζονται ακόμα στην τηλεόραση.

Ας κάνουμε μια αναδρομή στις πιο cult και επιτυχημένες ταινίες του κύπριου ηθοποιού από τα 80’s.

Ο Παρθενοκυνηγός

Υπόθεση: Ο Ηρακλής (Σωτήρης Μουστάκας) είναι υπάλληλος ασφαλιστικής εταιρείας και αναλαμβάνει μαζί με δύο φίλους του (Στάθης Ψάλτης και Αντώνης Παπαδόπουλος) να φέρει εις πέρας ένα μεγάλο συμβόλαιο της εταιρείας. Αυτό προϋποθέτει τη διατήρηση της τιμής της κόρης ενός επιχειρηματία, με τον πρωταγωνιστή να γίνεται η σκιά της κοπέλας, ορισμένες φορές με τραγικά αποτελέσματα.

Οι σκηνές της ταινίας: Οι μπελάδες που μπλέκει ο ασφαλιστής, προκειμένου να ικανοποιήσει τον πελάτη με το περίεργο συμβόλαιο.

Η Νονά

Υπόθεση: Ο ντετέκτιβ που υποδύεται ο Σωτήρης Μουστάκας προσπαθεί μαζί με τον βοηθό του να ανακαλύψει τον τρόπο με τον οποίο ένα ζευγάρι κερδίζει κάθε βράδυ πολλά χρήματα στη ρουλέτα. Αν και τους παίρνει λίγο καιρό, οι δύο ντετέκτιβ ανακαλύπτουν το μυστικό του ζευγαριού που δεν είναι άλλο από τη Νονά, τη μητέρα της κοπέλας (που την ενσαρκώνει πάλι ο Μουστάκας) η οποία καταφέρνει με τηλεπάθεια, να μαντέψει τους αριθμούς που βγαίνουν στη ρουλέτα και να τους μεταφέρει στην υπνωτισμένη κόρη της.

Οι σκηνές ταινίας: Οι μεταμφιέσεις του πρωταγωνιστή στην προσπάθεια να περάσει απαρατήρητος από το ζευγάρι είναι εντυπωσιακές.

Πάτερ Γκομένιος

Υπόθεση: Στην ταινία αυτή ο Μουστάκας υποδύεται έναν γυναικοκατακτητή, τον Μένιο, ο οποίος -αν και έχει το παρατσούκλι «Γκομένιος»- μόλις παντρεύεται αρχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα στην ερωτική του ζωή. Η συμβουλή του ιατρού που επισκέπτεται είναι να ηρεμήσει καθώς το πρόβλημά του είναι ψυχολογικής φύσεως. Έτσι, θα αποσυρθεί από τα κοινά, πηγαίνοντας σε μοναστήρι, όπου θα ξαναβρεί τον εαυτό του, αγιάζοντας και καθιστώντας γυναίκες έγκυες, για να επιστρέψει τελικά στη δική του.

Οι σκηνές της ταινίας: Η προσπάθεια του «Γκομένιου» να πνίξει την πεθερά του, με ατυχές για τον ίδιο αποτέλεσμα και η διαιτησία από τον στύλο.

Το παίζω και πολύ άντρας

Υπόθεση: Ο Ζήνωνας (Σωτήρης Μουστάκας), είναι ένας άβουλος άνδρας, ο οποίος δεν καταφέρνει να υψώσει ανάστημα απέναντι στη γυναίκα του και τα πεθερικά του, αλλά και στα παιδιά του. Η ομοιότητά του με το σκίτσο ενός περιβόητου κακοποιού θα αλλάξει τις ισορροπίες μέσα στο σπίτι.

Η σκηνή της ταινίας: Ο τρόμος των συγγενών του Ζήνωνα, αφού δουν το σκίτσο και το τραγούδι «Δήλωσε θεριό και ζήσε» που κλείνει την ταινία.

https://www.youtube.com/watch?v=ExMUe-PTuIM

Το ψώνιο

Υπόθεση: Ο Σωτήρης Χαρίτος έχει όνειρο να γίνει ηθοποιός και κάνει τα πάντα για να το πετύχει. Μια παταγώδη αποτυχία της παράστασης «Η κυρία με τας καμελίας» θα τον οδηγήσει στο πάρτυ της διάσημης ηθοποιού Τζένης Αλικάκη (Σόφη Ζαννίνου). Από εκεί θα αρχίσει από βοηθός της, μέχρι που θα καταφέρει να γίνει ο «εθνικός βλάκας» της τηλεόρασης.

Οι σκηνές της ταινίας: Η επιστροφή του Χαρίτου από τον αποτυχημένο θίασο και οι διαφημίσεις που κάνει ως «βλάκας».

Ο Μήτσος ο ρεζίλης

Υπόθεση: Ο Μήτσος (Σωτήρης Μουστάκας) μετά την αποτυχία του να πουλήσει προστασία σε νυχτερινά μαγαζιά, αναλαμβάνει το γραφείο συνοικεσίων που είχε η μητέρα του προκειμένου να βγάζει τα προς το ζην. Επειδή οι δουλειές δεν πάνε καλά, αποφασίζει να ικανοποιήσει ο ίδιος τις επιθυμίες των πελατών του, με το να μεταμφιέζεται στους χαρακτήρες που εκείνοι επιθυμούν να γνωρίσουν. Στην προσπάθειά του αυτή, γνωρίζει την Εύα, κόρη ενός πελάτη και την ερωτεύεται, την ώρα που οι χαρακτήρες που υποδύεται αρχίζουν να μπερδεύονται.

Οι σκηνές της ταινίας: Η ερωτική εξομολόγηση που κάνει στην Εύα ως διανοούμενος ποιητής και η συνάντηση όλων των πελατών σε ένα ξενοδοχείο.

Και αυτός το βιολί του

Υπόθεση: Ο Λευτέρης είναι βιολιστής, που καταφέρνει να βρει δουλειά από τη Συμφωνική Ορχήστρα και τα μπουζούκια, μέχρι την Εκκλησία. Όταν θα βρεθεί στη φυλακή, μετά από ένα διαμάχη των πιστών δύο εκκλησιών, θα διηγηθεί τη ζωή του σ’ έναν συγκρατούμενό του, όπου θα του πει για τους γάμους και τα επεισοδιακά διαζύγιά του.

Οι σκηνές της ταινίας: Η σύζυγος που είναι εθισμένη στα τυχερά παιχνίδια και η «γνωστή φυσιογνωμία» της δεύτερης.

Ο Δυναστείας

Υπόθεση: Ο γυναικάς Μπέμπης Καρικτόπουλος αντιμετωπίζει αρκετές δυσκολίες κατά τη διάρκεια της θητείας του στο στρατό, μέχρι που φτάνει να πάρει δυσμενή μετάθεση για το μέτωπο της Κορέας. Όμως αντί για την Κορέα θα βρεθεί σε σκλαβοπάζαρο, από εκεί στα καζάνια των κανίβαλων, όπου θα σωθεί από τον Ταρζάν, ο οποίος αποδεικνύεται ξάδερφός του. Όταν θα γυρίσει πάμπλουτος στην Ελλάδα, τρία παιδιά θα υποστηρίξουν ότι είναι πατέρας τους, με εκείνον να νομίζει ότι έχει αποκτήσει τη δική του δυναστεία.

Οι σκηνές της ταινίας: Η συζήτηση στο στρατό με τον διοικητή Γεώργιο Παπαδόπουλο και το «Ζουντούβουλου» του Τόνυ Άντονι.

Τα τούβλα

Υπόθεση: Δύο εργοστασιάρχες, ο Σώτος (Σωτήρης Μουστάκας) και ο Κώτσος (Κώστας Βουτσάς) αποφασίζουν να κατακτήσουν αυτό που τους λείπει: τη γνώση. Επιστρέφουν στο σχολείο, με τις πλάκες μεταξύ τους αλλά και με τους πιτσιρικάδες συμμαθητές τους να είναι αρκετές. Τα δύσκολα θα έρθουν όταν θα ερωτευτούν την ίδια καθηγήτρια.

Οι σκηνές της ταινίας: Οι προσπάθειες των δύο πρωταγωνιστών να κατακτήσουν την όμορφη καθηγήτρια, αντιμετωπίζοντας τις παγίδες που βάζει ο ένας στον άλλο και η αγοραπωλησία του κτήματος όπου βρίσκεται το σχολείο από τον Σώτο… στον Κώτσο.

Ροζ Γάτος

Υπόθεση: Ο Αρχιμήδης (Σωτήρης Μουστάκας) είναι ένας συντηρητικός καθηγητής λυκείου, ο οποίος ακούει συνεχώς τον συγκάτοικό του Πάνο (Πάνος Μιχαλόπουλος) να του λέει πως με τη ζωή που κάνει θα καταντήσει μαγκούφης. Ένα βράδυ όμως, ξυπνά ο άλλος του εαυτός, που τον οδηγεί να χορεύει στις ντίσκο και να φλερτάρει με μια μαθήτριά του.  Από εκεί και μετά οι τρελές καταστάσεις είναι συνεχείς, καθώς τον Αρχιμήδη φτάνει να κυνηγά και μια συμμορία μαφιόζων, που στο τέλος την «πληρώνει» από τη δίδυμη αδερφή του την Ευτέρπη.

Οι σκηνές της ταινίας: Ολόκληρη η ταινία!

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024