Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μασάζ προσώπου για πιο νεανικό δέρμα

Μασάζ προσώπου για πιο νεανικό δέρμα

Η τεχνική που μειώνει ρυτίδες και πρηξίματα

Το μασάζ προσώπου αυξάνει την κυκλοφορία στον ιστό του προσώπου σας, με αποτέλεσμα πιο φωτεινό, νεανικό δέρμα. Το μασάζ προσώπου μπορεί επίσης να βοηθήσει στη σύσφιξη του δέρματος, μειώνοντας την εμφάνιση πρηξίματος και ρυτίδων. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, ένα καλό μασάζ προσώπου μειώνει το στρες, αφήνοντας σας να νιώσετε γαλήνια και χαλαρή. Περιποιηθείτε τον εαυτό σας με ένα μασάζ μία φορά την ημέρα, είτε το πρωί είτε το βράδυ πριν πάτε για ύπνο.

Διαβάστε παρακάτω πώς να χαρίσετε στο πρόσωπό σας ένα τέτοιο μασάζ.

1. Εφαρμόστε ένα ελαφρύ στρώμα λαδιού προσώπου

Το λάδι βοηθά τα δάκτυλά σας να γλιστρήσουν εύκολα στο πρόσωπό σας, εμποδίζοντας τα να σέρνονται και να τραβούν το δέρμα σας. Ενυδατώνει επίσης το δέρμα και μειώνει την εμφάνιση των γραμμών και των ρυτίδων. Εφαρμόστε ένα ελαφρύ στρώμα από ένα από τα παρακάτω έλαια:

Για το ξηρό δέρμα: καρύδα ή argan oil
Για μικτό δέρμα: αμυγδαλέλαιο ή έλαιο jojoba.
Για λιπαρό δέρμα: λάδι jojoba ή την ενυδατική σας.

2. Κάντε μασάζ κοντά στις γωνίες του στόματός σας

Ένα μασάζ ανόρθωσης του δέρματος επικεντρώνεται σε περιοχές όπου το δέρμα τείνει να κρεμάει. Χρησιμοποιώντας τις άκρες των δακτύλων σας, κάντε κυκλικές κινήσεις πάνω από τις γραμμές εκατέρωθεν του στόματος. Πάντα εφαρμόζετε πίεση προς τα πάνω για να βοηθήσετε στην ανύψωση του δέρματος αντί να το τραβάτε προς τα κάτω. Συνεχίστε για ένα λεπτό.

3. Κάντε μασάζ στα μάγουλα

Κάντε κυκλικές κινήσεις πάνω από τα μήλα των μαγούλων για να βοηθήσετε την σύσφιξη και να ανασηκώσετε αυτήν την περιοχή. Εφαρμόστε απαλή πίεση καθώς τα δάχτυλά σας κινούνται μέχρι τα εσωτερικά σας ζυγωματικά, έπειτα προς τα άκρα του προσώπου σας και πίσω. Συνεχίστε για ένα λεπτό.

4. Κάντε μασάζ στην περιοχή των ματιών σας

Τοποθετήστε τα δάχτυλά σας στο τόξο των φρυδιών σας και μετά τρίψτε γύρω από τις εξωτερικές γωνίες των ματιών σας. Κινηθείτε απαλά κάτω από τα μάτια σας και τελειώστε με τα δάχτυλά σας στις εσωτερικές γωνίες των ματιών σας. Συνεχίστε κατά μήκος των πλευρών της μύτης σας και κατά μήκος των φρυδιών σας. Επαναλάβετε την κίνηση για ένα λεπτό.

Το μασάζ στην περιοχή των ματιών βοηθάει στην ανύψωση του δέρματος και στην καταπολέμηση του ποδιού της χήνας.

Χρησιμοποιήστε επιπλέον λάδι, εάν είναι απαραίτητο, για να εμποδίσετε τα δάχτυλά σας να σέρνουν το λεπτό δέρμα γύρω από τα μάτια σας.

5. Κάντε μασάζ στο μέτωπό σας

Εάν το μέτωπό σας έχει οριζόντιες γραμμές που θέλετε να ελαφρύνετε, πρέπει να κάνετε μασάζ ενάντια στις γραμμές. Τοποθετήστε τα χέρια σας το ένα δίπλα στο άλλο κάθετα, με τα δάχτυλά σας να αγγίζουν το μέτωπό σας. Κάντε μια ζιγκ ζαγκ κίνηση μετακινώντας το ένα χέρι επάνω ενώ το άλλο κινείται προς τα κάτω, έτσι ώστε να τραβήξετε απαλά το δέρμα σας πάνω και κάτω. Συνεχίστε αυτήν την κίνηση σε ολόκληρο το μέτωπό σας για ένα λεπτό.

6. Κάντε μασάζ στις ρυτίδες ανάμεσα από τα φρύδια

Οι κατακόρυφες γραμμές στην κορυφή της μύτης σας μπορούν να γίνουν λιγότερο έντονες αν τους κάνετε μασάζ οριζόντια. Τοποθετήστε τα δάχτυλά σας οριζόντια στις γραμμές. Τρίψτε απαλά προς τα εμπρός και προς τα πίσω για να τραβήξετε το δέρμα από τη συνηθισμένη του θέση.

7. Ολοκληρώστε επαναλαμβάνοντας το μασάζ σε κάθε περιοχή

Κάντε απαλά μασάζ σε κάθε μέρος του προσώπου σας για να τερματίσετε το μασάζ σας. Το δέρμα σας θα πρέπει να αισθάνεται σταθερό και νεανικό όταν το μασάζ σας έχει τελειώσει. Επαναλάβετε καθημερινά για καλύτερα αποτελέσματα.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024