Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο τελικός θα κριθεί από την άμυνα της Λίβερπουλ

Ο τελικός θα κριθεί από την άμυνα της Λίβερπουλ

Δύο πολύ μεγάλα κλαμπ που έχουν γράψει μυθική ιστορία στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση και γίνεται εύκολα αντιληπτό πως όλοι περιμένουν με ανυπομονησία το συγκεκριμένο μ

Η μεγάλη στιγμή για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ έφτασε και η Ρεάλ Μαδρίτης με την Λίβερπουλ θα διεκδικήσουν το Σάββατο το βράδυ το βαρύτιμο τρόπαιο. Ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι το οποίο αποκτά ακόμα μεγαλύτερη λάμψη λόγω των ονομάτων των δύο φιναλίστ. Δύο πολύ μεγάλα κλαμπ που έχουν γράψει μυθική ιστορία στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση και γίνεται εύκολα αντιληπτό πως όλοι περιμένουν με ανυπομονησία το συγκεκριμένο ματς.

Πολλά έχουν ακουστεί, πολλά έχουν γραφτεί για τους παράγοντες που θα κρίνουν τον τελικό. Αναλύσεις επί αναλύσεων για παίκτες, προπονητές, τακτικές. Για «άσους» που μπορούν να βγάλουν Ζιντάν και Κλοπ από το… μανίκι. Παρατηρώντας πάντως την εικόνα των δύο ομάδων και τον τρόπο με τον οποίο έφτασαν μέχρι το τέλος του δρόμου υπάρχει ένα συμπέρασμα που βασίζεται στην λογική.

Και μπορεί το ποδόσφαιρο να πηγαίνει πολλές φορές κόντρα στους κανόνες της λογικής αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν μας τους συγκεκριμένους κανόνες. Το στοιχείο που αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του τελικού είναι η αμυντική γραμμή της Λίβερπουλ.

Η αγγλική ομάδα είναι σε θέση να σκοράρει, αρέσκεται στο επιθετικό παιχνίδι αλλά έχει μεγάλα θέματα στην αμυντική της λειτουργία. Τούτο είναι πασιφανές και το γνωρίζουν και οι «πέτρες». Αρκεί να δε κάποιος ένα μόνο παιχνίδι των «κόκκινων» για να διαπιστώσει πως το μεγάλο μειονέκτημα της Λίβερπουλ βρίσκεται στα μετόπισθεν.

Εδώ λοιπόν είναι και το «κλειδί» για την Ρεάλ Μαδρίτης, αν θα καταφέρει να εκμεταλλευτεί τα πολλά προβλήματα που έχει η Λίβερπουλ στο ανασταλτικό σκέλος του παιχνιδιού. Αν η αγγλική ομάδα δεν παρουσιάσει βελτίωση στο συγκεκριμένο στοιχείο τότε θα έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα. Απέναντι στους Εγγλέζους θα βρεθεί μια ομάδα που είναι σε θέση να διαλύσει οποιαδήποτε άμυνα κι αυτό είναι κάτι που σίγουρα προβληματίζει τον Κλοπ.

Βέβαια από την άλλη πλευρά υπάρχει και μια παράμετρος που σίγουρα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη; Ποια είναι αυτή;  Ότι η Λίβερπουλ είναι ομάδα που μπορεί να σκοράρει με ευκολία έχοντας αιχμή του δόρατος τον Σαλάχ. Το θέμα όμως δεν είναι πόσα γκολ μπορεί να πετύχει η Λίβερπουλ αλλά πόσο μπορεί ν’ αντέξει η άμυνα της.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024