Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ με Τσίπρα και Ζάεφ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ με Τσίπρα και Ζάεφ

Εντείνονται οι πιέσεις από το εξωτερικό για εξεύρεση λύσης

Το έντονο ενδιαφέρον αλλά και οι πιέσεις που ασκούνται από το εξωτερικό σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ, δείχνει η γερμανική παρέμβαση, λίγα 24ωρα μετά και την εκδήλωση του αμερικανικού ενδιαφέροντος για το «Μακεδονικό.

Η γερμανίδα καγκελάριος είχε σήμερα τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ γεγονός που επιβεβαίωσε το Γραφείο Τύπου της καγκελαρίας στην Deutsche Welle.

Ωστόσο, δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των συνομιλίων, αν και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι αυτές οι επικοινωνίες πραγματοποιούνται στον απόηχο του… μπαράζ δηλώσεων για την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν», τόσο από την ελληνική, όσο και από την σκοπιανή πλευρά. Και βεβαίως ενόψει του νέου γύρου διαπραγματεύσεων στη Νέα Υόρκη όπου το Nova και Gorna Macedonijia φαντάζουν ως οι λύσεις που μπορεί να ενώσουν τις δύο πλευρές.

Σύμφωνα με το Meta.mk την περασμένη εβδομάδα, στο πλαίσιο της Συνόδου ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων, στη Σόφια, η Αγκελα Μέρκελ είχε ξεχωριστές συναντήσεις με Τσίπρα και Ζάεφ. Μάλιστα, η Γερμανίδα καγκελάριος είχε δηλώσει πως «είμαι χαρούμενη που άκουσα ότι υπάρχει πρόοδος στις συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας – Σκοπίων.

Και οι δύο χώρες έχουν κάνει πρόοδο, παρόλο που ακόμα δεν έχουν φτάσει στον στόχο τους», είχε πει.
Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο υπήρξε και αμερικανική παρέμβαση για την υπόθεση των Σκοπίων με τον αντιπρόεδρος Μ. Πενς να συνομιλεί με τον Αλέξη Τσίπρα εκφράζοντας τη στήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης στις προσπάθειες για εξεύρεση λύσης.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι επαφές που είχε ο Ν. Κοτζιάς στις ΗΠΑ για το Σκοπιανό φαίνεται να πήγαν καλά. Μένει να επιβεβαιωθεί αυτό στις συναντήσεις της Πέμπτης στις 10.30 με τον Μ. Νίμιτς και της Παρασκευής με τον Ν. Ντιμιτρόφ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνάντηση Νικου Κοτζιά – Μάϊκ Πομπέο συζητήτηθαν τα κρίσιμα ελληνοτουρκικά, αμερικανοτουρκικά αλλά δεν εθίγη το Σκοπιανό, κάτι που δείχνει την ιεράρχηση των προβλημάτων εκ μέρους των ΗΠΑ.

Το Σκοπιανό συζητήθηκε με υφυπουργό Εξωτερικών, Γουές Μίτσελ αλλά δεν υπήρξε καμία πίεση προς την ελληνική πλευρά.

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024