Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καθολική αναγνώριση για την «βασίλισσα»

Καθολική αναγνώριση για την «βασίλισσα»

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε δίκαια την Ευρωλίγκα, πήρε πανάξια το δέκατο Κύπελλο και έχει κάθε λόγο να υπερηφανεύεται για την επιτυχία της

Δεν πήγε στο final 4 έχοντας κρεμασμένη την ταμπέλα του φαβορί. Τούτο τον ρόλο τον είχαν ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Φενέρ. Καλύτερα για την ομάδα του Πάμπλο Λάσο. Το θέμα δεν είναι οι «ταμπελίτσες» που φοράνε στις ομάδες πριν από τα παιχνίδια. Το ζήτημα είναι τι γίνεται στο παρκέ. Κι εκεί η Ρεάλ Μαδρίτης απέδειξε ότι είναι η βασίλισσα του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Κατάφερε να βγάλει νοκ άουτ την ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικό και κέρδισε στον τελικό την Φενέρ. Στα play offs είχε αποκλείσει τον Παναθηναϊκό. Τι άλλο να κάνει δηλαδή η ομάδα του Λάσο για να επιβεβαιώσει την απόλυτη κυριαρχία της;

Η Ρεάλ Μαδρίτης φρόντισε να κάνει την μεγάλη ανατροπή. Και πέτυχε τον στόχο της γιατί πολύ απλά βρήκε την κατάλληλη στιγμή τους παίκτες που την βοήθησαν να κάνει την διαφορά. Παίκτες που σε αρκετές περιπτώσεις ήταν «εκτός εξίσωσης» πριν από συγκεκριμένα ματς. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον Ρέγιες στην σειρά με τον Παναθηναϊκό; Στον ημιτελικό με τους Ρώσους ήταν η σειρά του Τόμπκινς. Και πάμε στον μεγάλο τελικό.

Αλήθεια τώρα, περίμενε κάποιος πριν από την έναρξη του αγώνα, πως ο Κοζέρ θα ήταν ο mvp του τελικού; Ότι θα ήταν ο παίκτης που θα έκανε την διαφορά; Ότι θα ήταν ο πρώτος σκόρερ της ισπανικής ομάδας; Καλός παίκτης, δεν αντιλέγουμε αλλά ουδείς μπορούσε να τον τοποθετήσει στον ρόλο του ηγέτη. Και ο Πάμπλο Λάσο κατάφερε να κάνει αυτό που έχει πετύχει τόσες φορές ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Πέρασε τον Κοζέρ από την «άκρη» του πάγκου σε ρόλο οδηγού στο παρκέ. Ήταν μια κίνηση που σίγουρα προκάλεσε προβλήματα στην άμυνα της Φενέρ και η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε στο φινάλε να πάρει το τρόπαιο. Οι μερένχες κατέκτησαν δίκαια την Ευρωλίγκα, πήραν πανάξια το δέκατο Κύπελλο και έχουν κάθε λόγο να υπερηφανεύονται για την επιτυχία τους.

Έκαναν την ανατροπή σε μια πολύ δύσκολη χρονιά, σε μια χρονιά γεμάτη τραυματισμούς κι αυτό καθιστά ακόμα μεγαλύτερη την επιτυχία της ισπανικής ομάδας. Ο «αρχιτέκτονας» της ισπανικής ομάδας, Πάμπλο Λάσο απολαμβάνει την αποθέωση. Είναι ο προπονητής που οδηγεί την Ρεάλ Μαδρίτης στην κατάκτηση δεύτερης Ευρωλίγκας τα τέσσερα τελευταία χρόνια και ίσως πλέον να σκέφτεται το ενδεχόμενο μετακόμισης από την ισπανική πρωτεύουσα.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024