Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O Bernie Ecclestone πλειοδότης για την McLaren του Senna στο Μονακό

O Bernie Ecclestone πλειοδότης για την McLaren του Senna στο Μονακό

H ΜcLaren MP4/8-6 με την οποία ο A.Senna είχε αναδειχθεί νικητής στο GP του Μονακό το 1993, πωλήθηκε μέσω δημοπρασίας στον Bernie Ecclestone για 4,1 εκ. ευρώ.

Το ποσό των 4,1 εκατομμυρίων ευρώ θα πληρώσει ο πρώην ισχυρός άνδρας της F1, Bernie Ecclestone και γνωστός συλλέκτης ιστορικών «αντικειμένων» από την κορυφαία διοργάνωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού, για την απόκτηση του μονοθεσίου με το οποίο o Ayrton Senna, σημείωσε την έκτη και ιστορική νίκη του στο GP του Moνακό το 1993.

H ΜcLaren MP4/8-6 δημοπρατήθηκε επίσης στο Μονακό στις 11 Μαΐου από τον οίκο Bonhams, με το τίμημα να σκαρφαλώνει έως στα 3,65 εκατομμύρια ευρώ και να φτάνει τελικά τα 4,1 εκ. συμπεριλαμβανομένου του ποσοστού προμήθειας.

Αν και τα σκήπτρα του ακριβότερου σύγχρονου μονοθεσίου που έχει δημοπρατηθεί εξακολουθεί να τα διατηρεί η Ferrari με την οποία αγωνιζόταν ο Michael Schumacher το 2001, η οποία έφτασε την τιμή των 7,5 εκατομμυρίων δολαρίων, σε δημοπρασία τον περασμένο Νοέμβριο, το παραπάνω τίμημα καθιστά την McLaren ΜP4/8-6, μεταξύ των ακριβότερων του είδους του.

Σε αυτό συνέτεινε το γεγονός ότι η ΜcLaren MP4/8-6 διαθέτει «ανέπαφα» τον κινητήρα της Ford HB και το κιβώτιο με τα οποία ο Senna τερμάτισε στο Μονακό ενώ αποτελεί και μοναδική στο είδος της καθώς τα περισσότερα μονοθέσια της McLaren εκείνης της εποχής, παραμένουν στο Woking.

Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί ότι πλην της εμβληματικής νίκης στο GP του Μονακό η ΜcLaren MP4/8-6 με πιλότο τον Senna είχε κατακτήσει τέταρτες θέσεις στα GP του Magny-Cours, Hockenheim και Spa και πέμπτη στο Silverstone ενώ συμμετείχε στα GP του Monteal και Monza. Παράλληλα, ήταν η τελευταία McLaren του Senna καθώς την επόμενη χρονιά μεταπήδησε στην Williams.

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024