Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βάλντις Ντομπρόβσκις: Ευαίσθητη άσκηση η επιστροφή στις αγορές

Βάλντις Ντομπρόβσκις: Ευαίσθητη άσκηση η επιστροφή στις αγορές

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αφήνει αιχμές για την κυβέρνηση και ζητεί συνεχή εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων

Σαφές μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς στην ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης στέλνει μέσω αποκλειστικής παρέμβασής του στα «ΝΕΑ» ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν από την άφιξη του κουαρτέτου στην Αθήνα. Παράλληλα ο ευρωπαίος αξιωματούχος, και υπεύθυνος για το ευρώ, τονίζει την αναγκαιότητα για συνεχή εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και για την τήρηση των δημοσιονομικών στόχων μετά τη λήξη του προγράμματος, προκειμένου η ελληνική κυβέρνηση να εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη των αγορών.

«Πιστεύω ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές έχουν τον ίδιο πολιτικό στόχο, ο οποίος είναι η επιτυχής ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος τον Αύγουστο. Φυσικά, η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές θα είναι μια ευαίσθητη άσκηση, αλλά είναι απολύτως εφικτή υπό τον όρο ότι όλες οι πλευρές θα επιδείξουν ευθύνη. Από την ελληνική πλευρά αυτό σημαίνει να συνεχίσει στην πορεία των μεταρρυθμίσεων και των υγιών δημοσιονομικών πολιτικών. Θα πρέπει να καταβληθούν όλες οι προσπάθειες για να ολοκληρωθεί η τέταρτη αξιολόγηση, η οποία θα ενισχύσει επιπλέον την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία» δηλώνει ο Ντομπρόβσκις, ο οποίος πάντως με τη δήλωσή του αυτή αφήνει αιχμές όχι μόνο προς την κυβέρνηση για το κλίμα παροχολογίας που καλλιεργείται στην Ελλάδα αλλά και προς το Βερολίνο που τηρεί άκαμπτη στάση στο θέμα του χρέους.

Ολόκληρη τη συνέντευξη μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ:

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024