Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Met Gala 2018: Όλες οι εμφανίσεις και οι λεπτομέρειες

Met Gala 2018: Όλες οι εμφανίσεις και οι λεπτομέρειες

«Ουράνια Σώματα: Μόδα και Καθολική Φαντασία» ήταν το θέμα του φιλανθρωπικού δείπνου προς τιμήν του Μουσείου Κοστουμιών του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης. Η νέα έκθεση του μουσείου φιλοξενεί σαράντα κοστούμια και αξεσουάρ από το Βατικανό, χάρη στην επιμονή του επιμελητή της, Άντριου Μπόλτον, που επισκέφθηκε το ανεξάρτητο παπικό κράτος τουλάχιστον 10 φορές για να […]

«Ουράνια Σώματα: Μόδα και Καθολική Φαντασία» ήταν το θέμα του φιλανθρωπικού δείπνου προς τιμήν του Μουσείου Κοστουμιών του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης. Η νέα έκθεση του μουσείου φιλοξενεί σαράντα κοστούμια και αξεσουάρ από το Βατικανό, χάρη στην επιμονή του επιμελητή της, Άντριου Μπόλτον, που επισκέφθηκε το ανεξάρτητο παπικό κράτος τουλάχιστον 10 φορές για να εξασφαλίσει κομμάτια που δεν είχαν φύγει ποτέ από τη συλλογή του μέχρι σήμερα. Αντικείμενα όπως το άσπρο μεταξωτό ακρωτήριο του Πάπα Βενέδικτου XV, κεντημένο με χρυσό νήμα, και το καπέλο του επισκόπου του Πάπα Λέον ΧΙΙΙ, θα παρουσιαστούν μπερδεμένα  με τα κομμάτια της Σανέλ, του Τζόν Γκαλιάνο και της Ντονατέλα Βερσάτσε, η οποία ήταν μία από τις οικοδέσποινες και χορηγός.

Το λαμπρό γεγονός, ίσως το πιο σημαντικό για την μόδα ετησίως,  πραγματοποιείται πάντα στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης στη Νέα Υόρκη την πρώτη Δευτέρα του Μαΐου. Ως συνήθως, η νύχτα ξεκίνησε με κοκτέιλ και  οι διάσημοι επισκέπτες περπάτησαν το κόκκινο χαλί και εξερεύνησαν τη νέα έκθεση, πριν καθίσουν για δείπνο.

Η έκπληξη της βραδιάς ήταν μία εκπληκτική εμφάνιση από τη Μαντόνα, η οποία ξεκίνησε την εμφάνιση της με το θρυλικό τραγούδι «Like A Prayer», το οποίο ταίριαζε γάντι με το θέμα. Γιατί αν δεν τραγουδήσει η τρεις φορές αποκηρυγμένη από το Βατικανό καλλιτέχνης, που έχει σοκάρει τον Καθολικισμό με τα βίντεο κλίπ της  (εκκλησίες να καίγονται, ο Ιησούς να είναι μαύρος και να δηλώνει πως «όταν είμαι στα γόνατα δεν είναι για προσευχή») ποια θα τραγουδήσει, σωστά; Η γυναίκα που έκανε μόδα τον Καθολικισμό και  τα ροζάρια προσευχής στο ντύσιμο έδωσε ένα σόου, όπως μόνο εκείνη ξέρει και εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί άψογη.

Φέτος οι ειδικοί της μόδας παραδέχτηκαν πως το θέμα ήταν το πιο εκκεντρικό μέχρι στιγμής. Παλαιότερα θέματα, που αφορούσαν την τεχνολογία ή την κινεζική παράδοση σίγουρα δεν είχαν θρησκευτικό αντίκρισμα άρα ήταν άφοβα, είχαν πιο «ανάλαφρη» αντιμετώπιση. Η θρησκεία και ο Καθολικισμός είναι θέματα που θέλουν προσοχή, αν και έχουν αποτελέσει έμπνευση σχεδόν για όλους τους σχεδιαστές και δη τους Ιταλούς. Ας θυμηθούμε την δεκαετία του ’90 το κόλλημα του Τζιάνι Βερσάτσε με τους σταυρούς και τα πατρόν ζωγραφισμένα με βυζαντινές εικόνες και, ως πιο πρόσφατο παράδειγμα, τους Ντόλτσε και Γκαμπάνα, που επί 5 σεζόν μας έχουν κυριολεκτικά «σταυρώσει»  με χριστιανικά σύμβολα και τάματα.

Πάμε να δούμε τις εμφανίσεις, που συγκέντρωσαν τα περισσότερα φλας  και αναφώνησαν «Αμήν» ή  «Ήμαρτον».

Εκείνη θα μπορούσε να είναι η Μαγδαληνή και εκείνος ο Ιούδας. Όπως και να έχει, η Λάνα Ντελ Ρέι και ο Τζάρεντ Λίτο ντύθηκαν από τον οίκο Γκούτσι και πόζαραν σαν να ταμπλό βιβάν με ζωντανές μαντόνες.

Η ηθοποιός Λίλυ Κόλινς μας έχει συνηθίσει σε γλυκιές εμφανίσεις. Αυτή την φορά φλέρταρε με το γκόθικ και την αμαρτία σε ένα μαύρο σύνολο Ζιβανσί που αποδείχτηκε…θεϊκό!

Η Αμάλ Κλούνι ήταν μία από τις οικοδέσποινες της βραδιάς και επέλεξε τον νεαρό Άγγλο σχεδιαστή Ρίτσαρντ Κουίν να την ντύσει για το γκαλά. Αμαρτία δεν είναι να είσαι εκτός θέματος όμως; Το απογοητευτικό σύνολο που επέλεξε δεν είχε άμεση επαφή με την έκθεση, εκτός αν αναφερόταν στον στολισμό του Επιταφίου και εμείς απλά δεν το καταλάβαμε.

Η έτερη οικοδέσποινα Ριάνα έχει τόσο φανατικό κοινό, που η εμφάνιση χαρακτηρίστηκε «Ριάνα, ο νέος Πάπας» (ή αλλιώς «Η Πάπισσα Ριάνα» μετά την Ιωάννα). Το άψογο σύνολο του οίκου Μαργιελά και του Τζον Γκαλιάνο, της έδωσε το χρίσμα. Habemus Rihanna!

H βραβευμένη με όσκαρ ηθοποιός Φράνσις Μακ Ντόρμαντ μας ξάφνιασε με την Βαλεντίνο κάπα της και το καπέλο από τον Φίλιπ Τρέισι. Η αίσθηση που άφησε ήταν παραδείσια και μοδάτη.

Η συγγραφέας και ηθοποιός Λίνα Γουέιθ σίγουρα δεν πέρασε απαρατήρητη! Η κάπα της, δια χειρός Καρολίνα Χερέρα, ήταν ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ της LGBTQI κοινότητας.

Αν το κόκκινο όντως είναι το χρώμα της αμαρτίας, τότε η Άμπερ Χέρντ κατάφερε να μας σκανδαλίσει ευχάριστα με την κατακόκκινη τουαλέτα της από τον οίκο Καρολίνα Χερέρα.

Η μεγάλη χορηγός και οικοδέσποινα Ντονατέλα Βερσάτσε επένδυσε χρόνο και χρήμα στο γκαλά και μάλλον δεν επένδυσε τόσο πολύ στην εμφάνιση της. Το φόρεμα που επέλεξε ήταν απογοητευτικό για ένα τέτοιο γεγονός και για τον οίκο που εκπροσωπεί.

Η Ζανέλ Μονέ έδωσε μία νέα εικόνα στις αγίες! Κράτησε το φωτοστέφανο, το οποίο φόρεσε σε μορφή καπέλου, αλλά επέλεξε ένα πιο μοντέρνο ρούχο για να το συνδυάσει. Το σύνολο σχεδιάστηκε από τον Μάρκ Τζέικομπς.

Το Βυζάντιο και οι σταυροφορίες σε υψηλή ραπτική. Το πορφυρό βελούδινο φόρεμα από τον οίκο Ράλφ Λόρεν που επέλεξε η ηθοποιός Πριάνκα Τσόπρα, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η κυρία των τιμών, Άννα Γουίντορ, εμφανίστηκε με δημιουργία Σανέλ (όπως και τα τελευταία 30 χρόνια) με λευκή δαντέλα και κρυστάλλους. Ασφαλής επιλογή, που παραπέμπει σε νυφικό με ένα σταυρό στο λαιμό για να μην ξεχνάμε και το θέμα!

Κάθε χρονιά και καλύτερη! Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ μονοπωλεί τα φλας, δικαίως, κάθε χρονιά αφού είναι η πιο… διαβασμένη. Το φόρεμα είναι από τον οίκο Ντόλτσε και Γκαμπάνα και ήταν για προσκύνημα!

Αφιερωμένο στην τοιχογραφία της Καπέλα Σιστίνα ήταν το Βέρα Γουάνγκ φόρεμα της τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε. Το φόρεμα φαίνεται βαρετό και χωρίς ιδιαίτερη έμπνευση, η επιλογή των χρωμάτων επίσης είναι άτονη. Ίσως την επόμενη φορά!

Ο αρχάγγελος Κέιτι Πέρι, φορώντας Βερσάτσε, έδωσε αυτήν την εκθαμβωτική νότα σε μία βραδιά, που μάλλον την χρειαζόταν. Φτερά, χρυσό μίνι και μπότες. Κάπως έτσι είναι ο παράδεισος της ντίσκο!

Χαίρε κεχαριτωμένη Ρόζι Χάντιγκτον. Η ομορφιά της είναι ουράνια και το σύνολο της από τον οίκο Ράλφ Λόρεν θεϊκό. Αγιοποίηση τώρα!

Πιστή στην σέξι εικόνα της, η Τζένιφερ Λόπεζ επέλεξε μία δημιουργία Μπαλμαίν με ένα τεράστιο σταυρό στο στήθος, που συνήθως αφήνει ακάλυπτο. Το πόδι δεν γλύτωσε βέβαια.

Με σύνολο Γκοτιέ η Μαντόνα κέρδισε τις εντυπώσεις φέτος. Με ένα κατάμαυρο φόρεμα, μία τιάρα με σταυρούς και μαύρα τριαντάφυλλα εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί της εκδήλωσης. Συντηρητικό για Μαντόνα αλλά στιλάτο.

H σκηνοθέτης και ηθοποιός Γκρέτα Γκέργουικ έκανε την ανατροπή και πέτυχε. Προτίμησε ένα σύνολο από τον οίκο Δε Ρόου (των δίδυμων αδελφών Όλσεν) και όχι από τους διάσημους οίκους που αναφέραμε παραπάνω και έφτιαξε μία εικόνα με μεσαιωνικά στοιχεία, χρησιμοποιώντας απλά καλό γούστο και στυλ.

Ροκ και εκκλησία! Η Ρούμπι Ρόουζ επέλεξε μία δημιουργία Τόμι Χίλφιγκερ για να μας δείξει πως και οι αμαρτωλοί έχουν γούστο.

Το ζεύγος Φαρέλ προτίμησε Σανέλ. Εκτός του ότι η επιλογή τους κάνει ρίμα, πράγμα πολύ χρήσιμο για ράπερ, έκανε και τεράστια εντύπωση στην βραδιά. ‘Ισως το πιο καλοντυμένο ζευγάρι του γκαλά.

O σταρ της ταινίας «Μαύρος Πάνθηρας» προτίμησε Βερσάτσε και εμείς τον προτιμήσαμε για αυτήν την επιλογή. Αρχοντικός όσο ο ήρωας που υποδύθηκε και εκθαμβωτικός μέσα στο λευκό του σύνολο, ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν είναι ένα από τα μεγάλα ανερχόμενα αστέρια του Χόλιγουντ και έλαμψε και στο χαλί του Met.

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024