Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΕΔΕ για το συμβάν με την κανονιοφόρο και το τουρκικό πλοίο

ΕΔΕ για το συμβάν με την κανονιοφόρο και το τουρκικό πλοίο

Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) και ειδικής πραγματογνωμοσύνης για το περιστατικό θα πραγματοποιήσει το Πολεμικό Ναυτικό. Ανακοίνωση εξέδωσε και το τουρκικό υπουργείο Μεταφορών, σημειώνοντας πως δεν υπάρχουν θύματα από τη σύγκρουση

Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) και ειδικής πραγματογνωμοσύνης για το περιστατικό με την κανονιοφόρο «Αρματωλός» που συνέβη τα ξημερώματα της Παρασκευής, 4,5 ναυτικά μίλια νοτιανατολικά της Λέσβου, θα πραγματοποιήσει το Πολεμικό Ναυτικό.

Υπενθυμίζεται πως τις το τουρκικό εμπορικό πλοίο «Karmate» παραβίασε τα εθνικά χωρικά ύδατα και «ακούμπησε» την κανονιοφόρο «Αρματωλός» του Πoλεμικού Ναυτικού. Μετά το συμβάν, από το οποίο δεν υπήρξαν σοβαρές ζημιές ή τραυματίες, το τουρκικό πλοίο, παρά τις κλήσεις στον ασύρματο από την ελληνική πλευρά, συνέχισε την πορεία του και κατευθύνθηκε προς τις τουρκικές ακτές.

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε και το τουρκικό υπουργείο Μεταφορών, σημειώνοντας πως δεν υπάρχουν θύματα από τη σύγκρουση ενός τουρκικού φορτηγού πλοίου με ελληνικό πολεμικό πλοίο νωρίς σήμερα το πρωί στο Αιγαίο.

«Λάβαμε πληροφορίες ότι δεν υπάρχει κίνδυνος βύθισης, θανάτου, θυμάτων ή περιβαλλοντικής ρύπανσης» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο.

Υπενθυμίζεται πως ανάλογο περιστατικό είχε σημειωθεί στα μέσα Ιανουαρίου, όταν τουρκική ακταιωρός μετά από επικίνδυνους ελιγμούς ήρθε σε επαφή με την κανονιοφόρο «Νικηφόρος» του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία.

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024