Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όχι του Συμβουλίου Εφετών στην έκδοση της Εφίμοβα στις δικαστικές αρχές της Μάλτας

Όχι του Συμβουλίου Εφετών στην έκδοση της Εφίμοβα στις δικαστικές αρχές της Μάλτας

Η 36χρονη Ρωσίδα θεωρείται πηγή πληροφοριών της δολοφονηθείσας δημοσιογράφου, Δάφνης Γκαρουσνα Γκαλισια, που ερευνούσε τα panama papers

Όχι στην έκδοση της Ρωσίδας Μαρίας Εφίμοβα στις δικαστικές αρχές της Μάλτας είπε ομόφωνα το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών (πρόεδρος Ιωάννα Κλάπα μέλη Αργυρώ Νικολακούδη Κώστας Σαργιώτης) διατάσσοντας παράλληλα την άρση της κράτησής της.

Ανάλογη εισήγηση διατύπωσε  η εισαγγελέας  Ευγενία Κυβέλου η οποία χαρακτήρισε τα ευρωπαϊκά εντάλματα εν μέρει ασαφή και αόριστα επισημαίνοντας ότι δεν είχε προηγηθεί η έκδοση εθνικών ενταλμάτων. Επίσης χαρακτήρισε ήσσονος σημασίας τα αδικήματα που δεν δικαιολογούν την έκδοση ευρωπαϊκών ενταλματων για την 36χρονη Ρωσίδα η οποία θεωρείται ως πηγή πληροφοριών  της δολοφονηθείσας δημοσιογράφου Δάφνης Γκαρουσνα Γκαλισια που ερευνούσε τα panama papers.

Νωρίτερα στο δικαστήριο είχαν καταθέσει ο ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου και ο ευρωβουλευτής της Μάλτας, Ντειβντ Κάσα οι οποίοι ανέφεραν ότι σε περίπτωση έκδοσης δεν θα έχει δίκαιη δίκη.

Η ίδια η Εφίμοβα παραδέχθηκε στοιχεία στη δημοσιογράφο σχετικά με παραβάσεις της νομοθεσίας για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από την τράπεζα που εργάστηκε αλλά αρνήθηκε ότι έχει διαπράξει τα αδικήματα που την έφεραν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024