Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρισμός και «πόλεμος»: Μήπως να συνέλθουμε;

Τουρισμός και «πόλεμος»: Μήπως να συνέλθουμε;

Ανησυχία των τουριστικών φορέων για την προκλητικότητα του Ερντογαν αλλά και για τον άκρατο λαϊκισμό του Πάνου Καμμένου

Έχουμε μπει για τα καλά στον Απρίλιο. Στους μεγαλύτερους και σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας έχει ήδη ξεκινήσει η σεζόν

Τα μηνύματα είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα και οι προσδοκίες μεγάλες. Εντάξει οι αριθμοί δεν λένε όλη την αλήθεια η αύξηση του τουριστικού ρεύματος τα τελευταία χρόνια δεν συνοδεύτηκε από τα ανάλογα οικονομικά αποτελέσματα.

Η δαπάνη ανά τουρίστα έχει μειωθεί τα έσοδα απο την τουριστική κίνηση πηγαίνουν σε όλο και λιγότερες τσέπες. Οι μικρομεσαίες, συνήθως οικογενειακές, επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα παρά την αύξηση του τουριστικού ρεύματος εξακολουθούν να δίνουν μάχη επιβίωσης.

Όπως είναι λογικό οι ασχολούμενοι με την τουριστική βιομηχανία που εξαρτάται από πολλούς και απρόβλεπτους παράγοντες ανησυχούν για τις εξελίξεις στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Κρατούν όμως μια ψύχραιμη στάση. Κινούνται επί της ουσίας στη γραμμή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά. Οτι η τουρκική προκλητικότητα δεν θα φτάσει σε σημείο δημιουργίας κάποιου τύπου θερμού επεισοδίου.

Γνωρίζουν οι άνθρωποι αυτοί ότι και μόνο η φιλολογία περί θερμού επεισοδίου θα δημιουργήσει σοβαρά ζητήματα στον τουριςμό. Μέχρι στιγμής δεν έχει δημιουργηθεί πρόβλημα οι ξενοδόχοι των νησιών του Αιγαίου δεν έχουν γίνει αποδέκτες έκφρασης ανησυχιών των tour operations.

Εκφράζουν όμως ανησυχία και απορία. Ανησυχία για το που το πάει ο Ερντογάν. Και απορία για τη στάση του Καμένου που νομίζει οτι μπορεί να χειριστεί τα ελληνοτουρκικά ζητήματα με όρους προσωπικής βεντέτας

Η κριτική στον κ. Καμένο δεν γίνεται από ανθρώπους μειωμένης εθνικής συνείδησης που είναι λιγότερο πατριώτες από τον αρχηγό των ΑΝΕΛ. Γίνεται από ακρίτες στους οποίους στηρίζεται η Εθνική Άμυνα.

Από ανθρώπους που απεχθάνονται λεονταρισμούς και ψευτοπαληκαρισμούς, που ξέρουν ότι πατριώτη δεν σε κάνουν οι δηλώσεις αλλά, αν χρειαστεί, οι πράξεις.

Δεν φοβόμαστε, λένε, τον πόλεμο ξέρουμε ποιό είναι το καθήκον μας. Τα εθνικά θέματα ομως δεν προσφέρονται για παιχνίδια προσωπικής επιβίωσης.
Για αυτό κάποιοι ας φροντίσουν να συνέλθουν.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024